Možda upravo taj korak nedostaje a ne znam kako to napraviti ako Middleware ne funkcionira na Fedori...

Moderator/ica: Moderatori/ce
Ne sjećam se da sam na Windowsima išta posebno radio osim instalirao middleware i dodao modul u Firefox. Nebitno, odustao sam od Fedore, dva dana mi je ipak previše mučenja za tu glupost, i prešao na Ubuntu čim sam vidio da u live verziji radi. Tu sam sve napravio u roku minute, kartica je prepoznata odmah nakon instalacije middlewarea i dodavanja modula u Firefox. Međutim, i Ubuntu ima svojih mušica, baza hardwarea je jako loša, jedva sam stari printer upogonio, aplikacije se random ruše, ali neću sad u offtopic.roc1nante270 je napisao/la:Nisam još pokušao na Fedori ali na Windowsu se sjećam kako sam prvo moram u Middleware programu otići na Certifikate i pritisnuti na Uvezi certifikate. Tek je zatim sve funkcioniralo kako treba.
Možda upravo taj korak nedostaje a ne znam kako to napraviti ako Middleware ne funkcionira na Fedori...![]()
Mozes li napisati sve korake koje si napravio?dariolino je napisao/la:Pozdrav, novi sam na forumu.
Uspio sam instalirati Eid na Fedoru i radi. Konvertirao sam deb package u rpm pomoću Aliena. Bilo je nekih konflikata koje treba riješiti pomoću rpmrebuilda. To sam sve napravio pomoću ovog tutoriala https://www.tecmint.com/convert-from-rp ... ing-alien/ .
Treba instalirati ccid i opensc
Pozdrav.
Kod: Označi sve
sudo systemctl start pcscd.service
sudo systemctl enable pcscd.service
Ista stvar i kod mene na Xubuntu. Firefox se baš uspori. Nešto baš i nisam sretan s tim prijavama. Treba neko vrijeme za prijavu, 5, 10, 15 minuta. Nikad mi ne ide od prve. Danas kod trečeg pokušaja kliknem na odustani ali on odradi prijavudomy_os je napisao/la:Kod mene radi na Linuxu općenito, ali na Fedori se Firefox iz nekog razloga jako uspori kada je kartica u čitaču, nebitno jesam li prijavljen ili ne. Journalctl nema ništa zapisano, ne znam ima li još kakav log za pogledati.