Imam jedan poprilično čudan problem na svom laptopu. Ne znam niti kako bi ga izguglao.
Pa ako netko ima korisnu ideju odakle krenuti, slobodno.
Evo ovako:
Imam tri USB porta na laptopu. Na jednom radi sve. Miš, tipkovnica, prijenosni hard, memory stick, 3G stick.
A na druga dva samo miš i ako uštekam prijenosnu tipkovnicu. Kad uštekam hard u njega, čujem samo kako uzastopno parkira glavu. 3G stick proradi, ali se često isključi ured rada. Miš i tipkovnica rade bez problema.
Ponašaju se kao da se radi o USB hubu.
dmesg mi ne pokaže ništa pametno,
Da li netko imao sličan problem, i da li netko zna o čem bi se tu radilo i što da guglam? (Osim da se možda radi o problemu s hardverom.)
Sada je: 23 sij 2021, 22:03.
Moderator/ica: Moderatori/ce
11 post(ov)a
•
Stranica: 1/2. • 1, 2
Pogledaj u BIOS-u imaš li kakvu power-save opciju za USB. 

Arch Linux Install Script
Hash Checker
I've seen some idiots back in my days but you man... you're special!
Hash Checker
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my days but you man... you're special!
Evo sad mi se dvd radi na kompu pa cu kasnije baciti pogled kad to zavrsi.
Jeli taj jedan USB 3.0 ? Možda nema drivera.
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
Imaš li uključen laptop mode tools ili TLP?
Otkad je taj problem? Oduvijek?
Više manje su ti sve već napisali.
Mogu dodati da do karnela 3.8 nisam ni ja imao tih problema s USB periferijama, od 3.8 ili višim imam.
Moja pretpostavka je da su u novijim karnelima promijenjene postavke napona struje na USB utorima u cilju uštede i produljenja rada na baterijama prijenosnika no nisam imao vremena dodatno istražiti svoje pretpostavke.
Mogu dodati da do karnela 3.8 nisam ni ja imao tih problema s USB periferijama, od 3.8 ili višim imam.
Moja pretpostavka je da su u novijim karnelima promijenjene postavke napona struje na USB utorima u cilju uštede i produljenja rada na baterijama prijenosnika no nisam imao vremena dodatno istražiti svoje pretpostavke.
blacx je napisao/la:Imaš li uključen laptop mode tools ili TLP?
Nemam niti jedan od ta dva alata.
A problem se pojavio prije jedno dva-tri mjeseca. Nisam siguran točno.
I ja isto mislim da je to neki power saving feature i da ova dva USB-a nemaju dovoljno struje za jaču periferiju.
BTW, sva tri USB-a su 2.0.
Koji ti je karnel na Manjaru?
3.7.10-1-MANJARO
Pogledaj s powertop-om koliki je postotak korištenja energije na USB uređajima.
11 post(ov)a
•
Stranica: 1/2. • 1, 2
Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.