Novi sam u linuxima, koristim Ubuntu 10.04 tek 2 mjeseca, instaliran umjesto predinstaliranoga vječnoga Windows xp-a.
S obzirom da je mašina vremešna i počela zezati, a xp otišao u zasluženu mirovinu, odlučio sam se upustiti u avanturu i dati šansu sebi i linuxu
Međutim, iako sam ugodno iznenađen nekim aspektima Ubuntua, i njega je pregazilo vrijeme tako da često zeza. zna zaštopati.
Najveći razlog zašto želim drugu distribuciju je:
1-želim stabilnu distribuciju (postojana kao TAFT)
2-da raspoznaje hardver i uređaje koje koristim (android mobitel sam pokušavao tjednima bezuspješno spojiti sa Ubuntuom al nakon linija i strofa u terminalu C/P sa interneta, neznam jesam li šta drugo poremetio al android nisam spojio
Od mnoštva sam izabrao par:
1-LXLE (problem je što traži u toku instalacije Username i Password koji uopće nisu još postavljeni)
2-Lubuntu (presiromašan opcijama, nisam uopće našao kako se običan USB stick formatira
3-Xubuntu (nemam ništa protiv ako je lagan kao Lubuntu a malo odrasliji)
4-Linux Mint 17.3 MATE (izgleda dobro)
E sad, prilikom instalacije Xubuntua i Minta sa DVD-a pri pri učitavanju (pokaže se logo i još ponešto) izbaci errore kao da nemože pročitati neke datoteke ili da fale.
Do samog procesa instalacije i ne dođe.
Probao sam staviti Xubuntu ma USB stick, još gore (možda nisam dobro podesio opcije BOOTa)
Uglavnom, ne uspijevam instalirati ni sa DVDa ni sa USBa.
Pomažite dobri ljudi