Otvoreni kod - jedan od prioriteta nove Vlade RH

Novosti iz Linux svijeta. Komentiranje vijesti s portala.

Moderator/ica: Moderatori/ce

retsam
Spol: M

Re: Otvoreni kod - jedan od prioriteta nove Vlade RH

Post Postao/la retsam »

Ajde prestanimo više sve gledati kratkoročno.! Mudri ljudi sve gledaju dugoročno. Kratkoročnost je za lopove željne brze zarade, a takvi nam, već smo to vidjeli, baš i ne trebaju!
Lijepo je gledati dugoročno, ako postoje sredstva, mislim da Milanoviću ne bi bio pametan potez doći na HRT i reći da samanjuje plaće službenicima jer im taj novac treba za prijelaz na open source rješenja, to će biti "povoljno dugoročno", to si mogu priuštiti države s velikim kreditnim ratingom, 8 x hrvatskim proračunom, informatički pismenijim ljudima u državnim službama i firmama koje se bave implementacijom slobodnog softvera.
pitanje da li nikad ili u kojem vremenskom razdoblju i postotku.
vjerujem da drzavna uprava nikad nece biti kompletno na otvorenom softwareu zato jer je to nemoguce
Karikirao sam, ali činjenica je da će vlasnički softver uvijek imati primat na tržištu, bez obzirao na kvalitetu open source rješenja.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

madone je napisao/la:
glaskoncILLa je napisao/la:...moras kratkorocno iskrcati hrpu novaca kojih nema.
Sve neki veliki stručnjaci i visoke cijene za prijelaz na ODF i libre office, pa to je rođeno za Zagreb. A i šire... do sad sam bio sumnjičav ali kad sam vidio da će nas to skupo doći sad sam siguran da je to za nas..
:D
naravno da nisu visoke cijene, ja cu iz dzeparca platiti nekoga tko ce to instalirati na par desetaka tisuca racunala i nakon toga educirati par desetaka tisuca ljudi da se naviknu na promjene, a u trenucima dokolice i sloziti neku virtualizaciju za slucaj kad netko posalje neki visio koji se ne da otvoriti u LO, plus mogu i platiti par ekstra ljudi u supportu koji ce objasnjavati klijentima da trebaju u svom najnovijem wordu spremati dokumente u stariji format da bi ih netko mogao i procitati. :)

nemoj to gledati kroz naocale tvog racunala i tvojih potreba, razmisljaj large scale.

retsam je napisao/la:
Karikirao sam, ali činjenica je da će vlasnički softver uvijek imati primat na tržištu, bez obzirao na kvalitetu open source rješenja.
to ovisi i o trzistu, postoje trzista gdje open source rjesenja imaju primat.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
max360se

Post Postao/la max360se »

Ocito nisam dobro shvatio LGPL licencu. A ako sam dobro shvatio po ovom sto pise na naslovnici BSD licenca to dopusta.
Ono sto sam htio reci je da vecina firmi nece svoj software objavit pod opensource licencom jer im se to ne isplati.

A ostatak price je retsam upravo objasnio
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
madone

Post Postao/la madone »

Glasu KoncILLa dajte malo optimizma. Stalno neke crne misli, ko na misi za grešnike !
Kud će vam duša ??
:mrgreen:
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

dusa, zna se, gdje je ekipa.. :D
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
gMajstor

Post Postao/la gMajstor »

Čitam vas i ne mogu da poveruijem svojim očima. Očekujete od ljudi, koji nikad Linux ni videli na monitoru nisu, da znaju šta i kako, a ni vi koji ste celo vreme u toj priči nemate pojma kao bi ste to uredili.
To što njima treba za državnu upravu su tolko banalni programi, da neće ni uvideti razliku dal koriste Windows ili Linux. A programi koji nedostaju, lako mogu da se nadomeste, sa otvorenim softverom, sa malo programiranja. A neko da je pametan, kao što niiije ni kod vas a ni kod nas, celu tu pricu bi postavio na jos visi i jednostavniji nivo. No dobro da ne objasnjavam sad, šta kako i gde ...
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

gMajstor je napisao/la:Čitam vas i ne mogu da poveruijem svojim očima. Očekujete od ljudi, koji nikad Linux ni videli na monitoru nisu, da znaju šta i kako, a ni vi koji ste celo vreme u toj priči nemate pojma kao bi ste to uredili.
To što njima treba za državnu upravu su tolko banalni programi, da neće ni uvideti razliku dal koriste Windows ili Linux. A programi koji nedostaju, lako mogu da se nadomeste, sa otvorenim softverom, sa malo programiranja. A neko da je pametan, kao što niiije ni kod vas a ni kod nas, celu tu pricu bi postavio na jos visi i jednostavniji nivo. No dobro da ne objasnjavam sad, šta kako i gde ...
Em.. ha? :zbunj
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
retsam

Post Postao/la retsam »

@gmajstor čemu taj proročki ton, pa jučer je bio Božić, uostalom ako si malo pročitao mi smo u predhodne 2 stranice o svemu ovom raspravili od doškolovanja službenika, održavanja, inozemnim tvrtkama koje bi razvile taj open source softver, o kakvo malo programiranja ti pričaš, gdje je itko rekao da je to lagan i brz posao, you've missed the point i ovo njie prvi put - u buduće probaj razumjeti što čitaš i pišeš
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
max360se

Post Postao/la max360se »

Ma stvar je u tome sto on ne cita sve.

Ne smijemo biti tako pesimisticni. Naucit ce ljudi malo po malo.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
zole052

Post Postao/la zole052 »

je bas ste svi uzasno pesimisticni u vezi toga, ko da oni na svim racunalima vrte neke bjesne programe kojih nema za linux i treba ih neznam tko napraviti a to nitko nezna...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Odgovori