Za danas (EDIT: jucer) su zakljuci slijedeci:
TELE2 RADI
PIN se ne da iskljucit.
OK radi sa NetworkManager Appletom 0.7.0 na Ubuntu 8.10
Ne smije se niti pod razno upisivati PIN ili PUK u NetworkManager (kasnije se ne da izbrisati, eventualno bi se rucno negdje moglo, nisam istrazivao)
APN: mobileinternet.tele2.hr
Username i Password se ne koriste, ali ipak treba upisati neki "dummy" username i password (u mom primjeru sam stavio 38595, cisto zbog higijene)
Connection Name, isto zbog higijene, TELE2
Dalje u NetworkManageru nije potrebno nista mijenjati.
Nakon sto se usteka modem, (ja imam PCMCIA varijantu, ali vjerujem da je i za USB ista prica) treba pricekati neko krace vrijeme kako bi smo dobili sljedece device ttyUSB0 i ttyUSB1
lscpi i dmesg mogu pomoci onima koji zele vidjeti da je uredjaj prepoznat.
Trenutno na "seljacki nacin" upisujem PIN u device prije bilo kakvog pokretanja konekcije kroz NetworkManager. A to je tako da sam si napravio file atcpin koji sadrzi sljedecu linuju AT+CPIN="XXXX" gdje je XXXX aktualni pin.
Takav file onda posaljem na device. Jednostavan nacin # cat atcpin > /dev/ttyUSB0
Ovo upisivanje PINa bi trebalo rijesiti ipak nekakvom skripticom. Ja ne budem

Meni dobro i ovako.
wvdial mi se cudno ponasa, iako je u pocetku ok radio, sada cas radi cas ne, sto me je iznenadilo, jer mi se cini da je to puno mocniji alat od nekakvog NetworkManagera. Mislim da je problem u init stringovima, to cu jos malo istraziti.
Kad kazem ne radi, onda mislim na slijedecu gresku koju dobijem: NO CARRIER, Try again (tako nesto)
Isto tako, sa wvdialom, ako slucajno PIN nije upisan u Modem, dobit cemo gresku nakon neke od AT komandi. Na primjer:
AT+CGDCONT=1,"IP","internet"
ERROR
Malo zbrckano napisano, ali vecini ce biti dovoljno da se snadju ako se slucajno odluce krenuti u nabavku TELE2 kartice i E870 Modema.
Ostaje ipak sve ovo detaljno isprobati, ako mi zena i punica dozvole....