[ZBIRNA TEMA] Kupovina novog laptopa
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Re: Koji proizvodac laptopa izabrati?
Po meni bi Linux zajednica trebala Intelu dići spomenik!
Svaka čast ljudima iz Intela!
Sve je podržano i radi bez problema.
Bar je takav moj dojam.
Svaka čast ljudima iz Intela!
Sve je podržano i radi bez problema.
Bar je takav moj dojam.
Znaci nek bude sve intel i bice ok :ugeek:
"Ništa nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava ..."
- Suko
- Site Admin
Je.tuxi je napisao/la:Znaci nek bude sve intel i bice ok :ugeek:
Ali, intelova grafika nije baš za igrice i zahtjevne 3D stvari, iako Compiz vrti bez ikakvih problema.
Tako da ako hoćeš igrice, nećeš se baš usrećiti sa njihovom grafom.
Ma ne igram ja bas tj ako igram, onda neke sitne. Mozda pokrenem na njemu koju igricu, neki pool ali nista zahtjevno.Suko je napisao/la:Je.tuxi je napisao/la:Znaci nek bude sve intel i bice ok :ugeek:
Ali, intelova grafika nije baš za igrice i zahtjevne 3D stvari, iako Compiz vrti bez ikakvih problema.
Tako da ako hoćeš igrice, nećeš se baš usrećiti sa njihovom grafom.
Davor je napisao/la:Moje skromno iskustvo sa Linuxom i laptopima.Do sada sam instalirao Linux na dva laptopaJedan - Acer TravelMate baziran na Intel grafici i wireles kartici, radi sve od prve bez intervencije.Cak i na intelovoj grafici koja je uvjetno slabasna, Compiz radi bez ikakvih problema, a isto tako i bezicna mreza odmah nakon instalacije.Drugi - MSI sa ATI mobiliti karticom sve OK, ali Atheros Wireles radi velike probleme jos i sad makar je Atheros otvorio drivere.Po tome ispada da Intel ima ukupno gledajuci vrlodobru podrsku za Linux.
ja nisam imao nikakvih problema s Atheros wi-fi karticama na 2 razlicita Acera sve radi perfektno Hardy Heron i Mint 5 i 6
ThinkPade od Lenova. Cak imaju i svoj ACPI modul.
- Davor
- Kontakt:
Stvarno ne znam.Ja na Intrepidu i na Mint 6 nikako da izađem na kraj s time.Jel trebaš nešto prekompajlirati ili radi po odmah nakon instalacije?speedy je napisao/la:Davor je napisao/la:Moje skromno iskustvo sa Linuxom i laptopima.Do sada sam instalirao Linux na dva laptopaJedan - Acer TravelMate baziran na Intel grafici i wireles kartici, radi sve od prve bez intervencije.Cak i na intelovoj grafici koja je uvjetno slabasna, Compiz radi bez ikakvih problema, a isto tako i bezicna mreza odmah nakon instalacije.Drugi - MSI sa ATI mobiliti karticom sve OK, ali Atheros Wireles radi velike probleme jos i sad makar je Atheros otvorio drivere.Po tome ispada da Intel ima ukupno gledajuci vrlodobru podrsku za Linux.
ja nisam imao nikakvih problema s Atheros wi-fi karticama na 2 razlicita Acera sve radi perfektno Hardy Heron i Mint 5 i 6
Meni su ljudi kojima jako vjerujem reki da kod laptopa netreba gledati nista drugo doli Toshiba, po mogucnosti Tecru...
Ja imam HP ali nisam zadovoljan s njima, a i velika firma u kojoj sam radio je imala problema s HPom, cka su htjeli raskinut ugovor o nabavci laptopa s njima..IBM kad je pod Lenovom nije vise stari, Asus nije vrjedan spomena, a Acer....ah neznam nevolim ih....
DAkle neku Tecru baziranu na intelu
Ja imam HP ali nisam zadovoljan s njima, a i velika firma u kojoj sam radio je imala problema s HPom, cka su htjeli raskinut ugovor o nabavci laptopa s njima..IBM kad je pod Lenovom nije vise stari, Asus nije vrjedan spomena, a Acer....ah neznam nevolim ih....
DAkle neku Tecru baziranu na intelu
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Pa mislim da takva stvar nije stvar povjerenja - nitko ti ne može garantirati kakvi će laptopi bitMravac je napisao/la:Meni su ljudi kojima jako vjerujem reki da kod laptopa netreba gledati nista drugo doli Toshiba, po mogucnosti Tecru...
Ja pod minus za Toshibu mogu reći da ima ~jeftinu i ~mekanu plastiku... doduše istu kao i Dell, tako da mi je u rangu s Dellom.
Kupi Lenovo, ali ThinkPad seriju i ne možeš promašit
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Kako vidim za ovo ima vise glasa, onda cu pocet gledat tu seriju. Hvala4ndY je napisao/la:Kupi Lenovo, ali ThinkPad seriju i ne možeš promašit