Ubuntu Live USB "boot error"
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Ubuntu Live USB "boot error"
Dakle imam par opcija, čekat da srede taj "bug", probat taj multi, instalirat onaj Universal preko winea ili zadnje, manualno ko u dobrim starim danima XD
Isprobat ću stavit neku stariju verziju da budem siguran.
Hvala!
Isprobat ću stavit neku stariju verziju da budem siguran.
Hvala!
Syslinux od verzije 4 podržava i ext2,3 i 4 filesystem , pa možeš i sa njima probat. Meni se čini da je ili bug syslinux paketu , ili ga unetbootin ne instalira dobro na stick...
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Nešto mi govori da je ovo drugo jer ga ne može dić, danas ću se poigrat malo pa javim rezultate.sumski je napisao/la:Syslinux od verzije 4 podržava i ext2,3 i 4 filesystem , pa možeš i sa njima probat. Meni se čini da je ili bug syslinux paketu , ili ga unetbootin ne instalira dobro na stick...
Experiment!
Probal prebacit Ubuntu 10.04 na USB preko unetbootina -radi
dd metoda - ne radi!
probal dd-om klonirat USB koji radi preko Unetbootina u .iso , i onda taj iso dd-om puknut obratno - na USB i stvar tak radi.
Makar , to tebi ne pomaže previše , pošto ti treba ispravan LiveUSB , a i veličina iso slike onda bude jednaka USB sticku...
dd metoda - ne radi!
probal dd-om klonirat USB koji radi preko Unetbootina u .iso , i onda taj iso dd-om puknut obratno - na USB i stvar tak radi.
Makar , to tebi ne pomaže previše , pošto ti treba ispravan LiveUSB , a i veličina iso slike onda bude jednaka USB sticku...
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Dakle zaključak je da starije verzije rade, onda radi nešto krivo sa novom, šteta, valjda će sredit to.sumski je napisao/la:Experiment!
dd metoda - ne radi!
Neznam , meni je svaka verzija unetbootina uredno radila, zato mislim da je bug kod syslinuxa
EDIT: Ovo sve na Archu radil
EDIT: Ovo sve na Archu radil
Upravo po ovome probavam:
http://www.debuntu.org/book/export/html/160
http://www.debuntu.org/book/export/html/160
Da , ovom metodom isto radi (preskočil sam dio sa casper-rw i nisam diral syslinux.cfg) - ako imaš volje probaj. Ako ni to ne radi , znači da je bug u syslinuxu , ako radi , onda je do unetbootina.
Jesi probao 11.04 možda? U tom je bit 
Hvala na linkovima, odlično čitanje.
Hvala na linkovima, odlično čitanje.
to sutra