PS. Ufff,... sad sam već sam sebi naporan s ovim "PS"
1. 12-15 Gb "/"
2. 2-4 Gb "swap"
3. što ostane "home"
Moderator/ica: Moderatori/ce
Bertone je napisao/la:Taj Edimax će raditi out of box (bez posebnih drivera),... imao sam ga dok mlađi sin nije odlučio upoznati njegove iznutrice.dklaja je napisao/la:Radi se o Edimax EW - 7318USgSuko je napisao/la:Ako je podrzan raditi ce odmah bez ikakvih dodatnih cackanja. Ako nije najvjerojatnije se moze podesiti da radi.
http://www.edimax.com/en/produce_detail ... 8%26pl1_id..
Za razliku od HP kompa koji je spojen žično i odmah se spoji na net, drugi komp prikaže Wireless, ali ne može naći niti jednu mrežu! Što dalje?
Na ovom kompu imam 2 GB RAM - a, ali nemam jaču grafičkuBertone je napisao/la:I još mali osvrt na konfiguraciju,... za 12.04 će ti trebati barem 1 Gb RAM-a (poželjno 2 Gb) i malo jača VGA (recimo 6600 GT sa 128 Mb RAM-a) ako hoćeš Unity,... Unity 2D bi trebao raditi ali će se komp ipak malo vući.
PS. Ufff,... sad sam već sam sebi naporan s ovim "PS",.. ako ćeš na 40 Gb HDD stavljati Ubuntu podijeli si ga:
1. 12-15 Gb "/"
2. 2-4 Gb "swap"
3. što ostane "home"
Odluka je pala, instalirat ću ubuntu uz windowse na starom kompuBertone je napisao/la:I još mali osvrt na konfiguraciju,... za 12.04 će ti trebati barem 1 Gb RAM-a (poželjno 2 Gb) i malo jača VGA (recimo 6600 GT sa 128 Mb RAM-a) ako hoćeš Unity,... Unity 2D bi trebao raditi ali će se komp ipak malo vući.
PS. Ufff,... sad sam već sam sebi naporan s ovim "PS",.. ako ćeš na 40 Gb HDD stavljati Ubuntu podijeli si ga:
1. 12-15 Gb "/"
2. 2-4 Gb "swap"
3. što ostane "home"
dklaja je napisao/la: Pitanje:
Želim (zbog staraca) ostaviti windowse, na drugu particiju instalirati linux ubuntu
Od ukupno 34.1 GB na HDD (bio je 40 GB, ali je oštećen pa sam ga mogao formatirati samo na 35 GB) 13.6 GB je used, 20.5 GB je free,
Ostavimo windowsima još 5 GB slobodnog mjesta
Kako da sa Gpartedom formatiram ovih 15 GB za potrebe instalacije linux - a? (Koliko Gb za što u linux - u {"/", "swap" i "home"})
Najbolja opcija.dklaja je napisao/la:Ponovo instalirao linux (sve obrisao i na cijeli HDD instalirao linux)
Radi, ali što nemam pojma u njemu raditi!Vl@do je napisao/la:Najbolja opcija.dklaja je napisao/la:Ponovo instalirao linux (sve obrisao i na cijeli HDD instalirao linux)Znači, živ si, sve radi, spojen uredno?