čavrljanje 2.0
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Re: [DRAFT] Pisi Linux
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Re: čavrljanje 2.0
Evo, premješteno ovdje pa sad očekujem jednu kompilaciju, a ne samo pojedinačne citate 
- Abzeenth
- Site Admin
Ima li itko ideju zašto se laptop odbija upaliti tj. pokrenuti BIOS?
Dakle, kad pritisnem tipku za paljenje, on se uključi, USB ventilator počne raditi ali se BIOS ne diže, dobivam samo blank screen. Kad ugasim i ponovno upalim, sve bude OK. To mi se u zadnjih X godina dogodilo svega par puta, ali u zadnja tri dana doslovno svaki dan pri prvom paljenju. Gasim ga normalno, ne radim nikakav suspend ili hibernate. Ne bacam ga ni ne nosim okolo, služi kao stolno računalo.
Pretpostavljam da to znači da neka komponenta odumire...ali koja?
Dakle, kad pritisnem tipku za paljenje, on se uključi, USB ventilator počne raditi ali se BIOS ne diže, dobivam samo blank screen. Kad ugasim i ponovno upalim, sve bude OK. To mi se u zadnjih X godina dogodilo svega par puta, ali u zadnja tri dana doslovno svaki dan pri prvom paljenju. Gasim ga normalno, ne radim nikakav suspend ili hibernate. Ne bacam ga ni ne nosim okolo, služi kao stolno računalo.
Pretpostavljam da to znači da neka komponenta odumire...ali koja?
Vjerovatno je ram . Pokušaj izvaditi i "propuhati" i slot a i samu ram pločicu :s
sent from tapatalk
sent from tapatalk
People disagree with me. I just ignore them.
- Abzeenth
- Site Admin
Ali kupila sam novi prošle godineBertone je napisao/la:Prije bi bio HDD
nisam bas siguran tbhBertone je napisao/la:Prije bi bio HDD
Abzeenth je napisao/la: Dakle, kad pritisnem tipku za paljenje, on se uključi, USB ventilator počne raditi ali se BIOS ne diže, dobivam samo blank screen.
People disagree with me. I just ignore them.
Pa ništa to ne znači, pogledaj da li je počeo gomilati bad sektore.. ja sam kupio prije manje od pola godine WD Blue 1TB i imam već 32 BS i događa se isto, ponekad stane na početnom screenu jer ne nađe HDD (kablovi i napajanje provjereno), a kad prebacim na drugi HDD na kojem je drugi OS, dođe svaki put do GRUB-a normalno (a provjeren je i GRUB na ovom od 1TB i sve je s njime OK).