Otvoreni kod - jedan od prioriteta nove Vlade RH
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Otvoreni kod - jedan od prioriteta nove Vlade RH
@goran_
Na naslovnici imaš seriju tekstova male škole Gimpa, a mislim da na Sukinom You Tube kanalu imaš i video upute.
Na naslovnici imaš seriju tekstova male škole Gimpa, a mislim da na Sukinom You Tube kanalu imaš i video upute.
Zanimalo me zapravo da li je sama knjiga otvoren projekt.Bertone je napisao/la:@goran_
Zato se i gubim u diskusijama. Ovaj tvoj potpis mi svaki put razbije koncentraciju.
Neuroni stvore nove veze i onda ih je teško "prežičiti". Cijele generacije su danas takve.
Dobro, vjerojatno nije samo tvoj potpis kriv, ali ...NETIQUETTE
Neuroni stvore nove veze i onda ih je teško "prežičiti". Cijele generacije su danas takve.
Pa koliko je meni poznato da, no to će ti točno reći Suko.
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Knjiga ce biti pod otvorenom licencom. A materijal za nju imas i sada dostupan u skoli Gimpa na nasem portalu i u nasem Wikiju Na Wikiju inas i puno vise materijala koji je takodjer pod slobodnom licencom (ne znam tocno kojoj ali pise na Wikiju). Takodjer imas i neke videomaterijale koji su dostupni na Wikiju i mom staromYoutube accountu. Sto se mene tice, slobodno ih preuzmi i dijeli dalje.
Ok, tnx. Nije toliko do dijeljenja, koliko me zanimalo o čemu se piše - koliko sam vidio stvar je više orijentirana na praktičnu primjenu, nešto kao how-to kolekcija. Što zapravo većinu ljudi i zanima, ali bilo bi možda dobro spomenuti i neke stvari koje GIMPu fale, npr grafičari znaju GIMPu zamjerati to što nema Pantone skalu, iako je tu zapravo problem u patentima, a ne u GIMPu. Razlog više da se spomene 
Zato se i gubim u diskusijama. Ovaj tvoj potpis mi svaki put razbije koncentraciju.
- Suko
- Site Admin
Ma knjigu su radili amateri. Orjentirana je prvenstveno da pomogne ljudima koji nisu nikada koristili slicne programe oko prvih koraka. Uce se najosnovnije stvari.
Otvoreni kod - jedan od prioriteta nove Vlade RH
Vic godine
Vic godine
"The quieter you become, the more you are able to hear...."
Nisam našla temu o Minhenu, pa evo ovdje:
http://www.techrepublic.com/article/how ... -the-city/
Pa kažu:
http://www.techrepublic.com/article/how ... -the-city/
Pa kažu:
Bi li itko u našoj vladi znao tu razliku, između besplatnog i slobodnog?Munich says the move to open source has saved it more than €10m, a claim contested by Microsoft, yet Hofmann says the point of making the switch was never about money, but about freedom.
Those who stand for nothing fall for anything.
- PunkBastard
Zašto vic ? Tek su ove godine ozbiljnije najavili da bi trebali početi prelaziti na OSS, da tu ima mnogo posla, pogledaj samo koliko je Munchenu dugo trebalo da kompletno istjera M$, a do tada su i oni morali licence obnavljati.b4sh je napisao/la:Otvoreni kod - jedan od prioriteta nove Vlade RH
Vic godine
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
- Equilibrium
Moram priznati da sam i ja skeptičan po tome pitanju. Općenito ljudi kod nas nisu spremni za promjene i nove stvari. Iako bi se otvorenim kodom postigle razne uštede, teško da bi se odlučili na takav pothvat.
Iako je odlična ideja. I umjesto plaćanja licenci, odvoji se nekakva suma na godišnjoj razini kao podrška za razvoj aplikacija i samog sustava, tj. nekakva donacija. Plus kako god okreneš samo mislim da nema baš volje ni želje za time.
Iako je odlična ideja. I umjesto plaćanja licenci, odvoji se nekakva suma na godišnjoj razini kao podrška za razvoj aplikacija i samog sustava, tj. nekakva donacija. Plus kako god okreneš samo mislim da nema baš volje ni želje za time.