Gle RH/Fedora se sigurno neće tako lako odreći Gnomea kad su oni glavni developeri Gnomea, dok s druge strane postoji i RH KDE team, tako da ne možeš reći da mrze KDE.
S vremenom bi trebali vidjeti sve više distra kako prelaze na KDE
@DoDO
Kakva politička nekorektnost? Jedina nekorektnost je bila sa strane Trolltecha u samim počecima što nisu svoj Qt toolkit objavili pod GPL-om. Radi toga je nastao GNOME projekt kao potpuno slobodno grafičko sučelje.
@4andy
Ja sam mislio da je Ximian zadužen za razvoj GNOME-a. U razvoj Evolutiona je Novell utukao dosta novaca.
Mislio sam da je KDE oduvijek bio izbor večine GNU/Linux korisnika. Odabir DE-a je svaka popularnija distra već izabrala, tu ne vidim nekih pomaka, a neke su počele sa izbacivanjem oba dva sučelja, ili sva tri. Popularnošću Ubuntu-a je GNOME dobio nešto na popularnosti i širem prihvaćanju.
pingu je napisao/la:
@4andy
Ja sam mislio da je Ximian zadužen za razvoj GNOME-a. U razvoj Evolutiona je Novell utukao dosta novaca.
Glavni razvijatelj Gnomea je Red Hat - oni ga guraju od početka. Većinu infrastrukture, većinu developera, većinu novih tehnologija - sve iz Red Hata. Pogledaj tko hosta gnome.org
p.s. u mom nick, 4=A, tako da mi nije nick Aandy
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
pingu je napisao/la:
@4andy
Glavni razvijatelj Gnomea je Red Hat - oni ga guraju od početka. Većinu infrastrukture, većinu developera, većinu novih tehnologija - sve iz Red Hata. Pogledaj tko hosta gnome.org
p.s. u mom nick, 4=A, tako da mi nije nick Aandy
Ops, u pravu si.
Inače sam nailazio na objašnjenja da se u corporate okruženjima fura GNOME, zato je Novell forsirao GNOME na SuSE-u da SLES bude bliži RHEL-u po sučelju, da se korisnici lakše snalaze.
U vezi nicka, to je automatika. Brojku 4 asociram kao for, i tako ispada da krivo dešifriram tvoj nick.
Evo mene definitivno preso na kde 4.3... instalirao kubuntu 9.10 pa da pohvalim napredak, tako lijepo radi, brze radi, dodane nove opcije stvarno sve 5
I ovaj novi ayatana nofication
A i kubuntu za sada bez ijednog problema sada kada sam rjesio tv karticu.
Prije par dana sam instaliro mint novi pa bio par dana na gnome-u ali nece me vise vidjeti, valjda sam se naviko i totalno sam zadovoljan kde-om
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
zole052 je napisao/la:Evo mene definitivno preso na kde 4.3... instalirao kubuntu 9.10 pa da pohvalim napredak, tako lijepo radi, brze radi, dodane nove opcije stvarno sve 5
Prije par dana sam instaliro mint novi pa bio par dana na gnome-u ali nece me vise vidjeti, valjda sam se naviko i totalno sam zadovoljan kde-om
jos da probas KDE na opensuse 11.2...
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
stefan je napisao/la:
jos da probas KDE na opensuse 11.2...
Stvarno neznam u cemu bi mogla biti tolika razlika ali ajde prihvacam po komentarima da postoji... ali ja volim k/ubuntu jer sam samo u njemu uspio natjerati tv karticu da radi, jer ima ogromnu zajednucu, jer rjesenje na prakticki svaki problem mozes naci googlanjem, jer ima hrpetinu ppa repozitorija i sto je najbitnije neradi mi nikakve probleme.
Jedino cega se trebas drzati kod k/ubuntua je da ne instaliras novi cim izadje nego da pocekas minimum mjesec dana ako nisi spreman da se zajeb**** sa mogucim problemima
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
zole052 je napisao/la:
Evo mene definitivno preso na kde 4.3... instalirao kubuntu 9.10 pa da pohvalim napredak, tako lijepo radi, brze radi, dodane nove opcije stvarno sve 5
Znači Kubuntu više nije neželjeno dijete bogatih roditelja?
Isplati se instalirati?
Suko je napisao/la:
Isplati se instalirati?
Meni radi jako lijepo a proicito sam dosta dobrih komentara prije nego sam ga stavio
Ajde tek sam na 3 danu koristenja ali do sada 'da kucnem u drvo' sve 5
Suko je napisao/la:
Isplati se instalirati?
Svakako, više ne vrijedi ona "red-headed stepchild" of Ubuntu. Da nisu u Canonicalu preokrenuli ploču i napokon nešto poduzeli u vezi razvoja Kubuntua, ne vjerujem da bi Kubuntu itko koristio.