KDE fan club

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

4ndY
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Re: KDE fan club

Post Postao/la 4ndY »

Haha, DoDo predvodi flame war :lol:

Gle RH/Fedora se sigurno neće tako lako odreći Gnomea kad su oni glavni developeri Gnomea, dok s druge strane postoji i RH KDE team, tako da ne možeš reći da mrze KDE.

S vremenom bi trebali vidjeti sve više distra kako prelaze na KDE ;)

btw najave za SC 4.4 http://polishlinux.org/kde/kde-44-dev-whats-new/
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
pingu

Post Postao/la pingu »

@DoDO
Kakva politička nekorektnost? Jedina nekorektnost je bila sa strane Trolltecha u samim počecima što nisu svoj Qt toolkit objavili pod GPL-om. Radi toga je nastao GNOME projekt kao potpuno slobodno grafičko sučelje.
@4andy
Ja sam mislio da je Ximian zadužen za razvoj GNOME-a. U razvoj Evolutiona je Novell utukao dosta novaca.

Mislio sam da je KDE oduvijek bio izbor večine GNU/Linux korisnika. Odabir DE-a je svaka popularnija distra već izabrala, tu ne vidim nekih pomaka, a neke su počele sa izbacivanjem oba dva sučelja, ili sva tri. Popularnošću Ubuntu-a je GNOME dobio nešto na popularnosti i širem prihvaćanju.
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

pingu je napisao/la: @4andy
Ja sam mislio da je Ximian zadužen za razvoj GNOME-a. U razvoj Evolutiona je Novell utukao dosta novaca.
Glavni razvijatelj Gnomea je Red Hat - oni ga guraju od početka. Većinu infrastrukture, većinu developera, većinu novih tehnologija - sve iz Red Hata. Pogledaj tko hosta gnome.org :mrgreen:

p.s. u mom nick, 4=A, tako da mi nije nick Aandy :D
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
pingu

Post Postao/la pingu »

4ndY je napisao/la:
pingu je napisao/la: @4andy
Glavni razvijatelj Gnomea je Red Hat - oni ga guraju od početka. Većinu infrastrukture, većinu developera, većinu novih tehnologija - sve iz Red Hata. Pogledaj tko hosta gnome.org :mrgreen:

p.s. u mom nick, 4=A, tako da mi nije nick Aandy :D
Ops, u pravu si. :)
Inače sam nailazio na objašnjenja da se u corporate okruženjima fura GNOME, zato je Novell forsirao GNOME na SuSE-u da SLES bude bliži RHEL-u po sučelju, da se korisnici lakše snalaze.

U vezi nicka, to je automatika. Brojku 4 asociram kao for, i tako ispada da krivo dešifriram tvoj nick. :)
zole052

Post Postao/la zole052 »

Evo mene definitivno preso na kde 4.3... instalirao kubuntu 9.10 pa da pohvalim napredak, tako lijepo radi, brze radi, dodane nove opcije stvarno sve 5 :thumbs2
I ovaj novi ayatana nofication :thumbs

A i kubuntu za sada bez ijednog problema sada kada sam rjesio tv karticu.

Prije par dana sam instaliro mint novi pa bio par dana na gnome-u ali nece me vise vidjeti, valjda sam se naviko i totalno sam zadovoljan kde-om :mrgreen:
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

zole052 je napisao/la:Evo mene definitivno preso na kde 4.3... instalirao kubuntu 9.10 pa da pohvalim napredak, tako lijepo radi, brze radi, dodane nove opcije stvarno sve 5 :thumbs2
I ovaj novi ayatana nofication :thumbs

Prije par dana sam instaliro mint novi pa bio par dana na gnome-u ali nece me vise vidjeti, valjda sam se naviko i totalno sam zadovoljan kde-om :mrgreen:
jos da probas KDE na opensuse 11.2... sroker
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
zole052

Post Postao/la zole052 »

stefan je napisao/la: jos da probas KDE na opensuse 11.2... sroker
Stvarno neznam u cemu bi mogla biti tolika razlika ali ajde prihvacam po komentarima da postoji... ali ja volim k/ubuntu jer sam samo u njemu uspio natjerati tv karticu da radi, jer ima ogromnu zajednucu, jer rjesenje na prakticki svaki problem mozes naci googlanjem, jer ima hrpetinu ppa repozitorija i sto je najbitnije neradi mi nikakve probleme.
Jedino cega se trebas drzati kod k/ubuntua je da ne instaliras novi cim izadje nego da pocekas minimum mjesec dana ako nisi spreman da se zajeb**** sa mogucim problemima :mrgreen:
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

zole052 je napisao/la: Evo mene definitivno preso na kde 4.3... instalirao kubuntu 9.10 pa da pohvalim napredak, tako lijepo radi, brze radi, dodane nove opcije stvarno sve 5
I ovaj novi ayatana nofication

Prije par dana sam instaliro mint novi pa bio par dana na gnome-u ali nece me vise vidjeti, valjda sam se naviko i totalno sam zadovoljan kde-om
Znači Kubuntu više nije neželjeno dijete bogatih roditelja?
Isplati se instalirati?
zole052

Post Postao/la zole052 »

Suko je napisao/la: Znači Kubuntu više nije neželjeno dijete bogatih roditelja?
Isplati se instalirati?
Meni radi jako lijepo a proicito sam dosta dobrih komentara prije nego sam ga stavio :)
Ajde tek sam na 3 danu koristenja ali do sada 'da kucnem u drvo' sve 5slika
pingu

Post Postao/la pingu »

Suko je napisao/la: Znači Kubuntu više nije neželjeno dijete bogatih roditelja?
Isplati se instalirati?
Svakako, više ne vrijedi ona "red-headed stepchild" of Ubuntu. :mrgreen: Da nisu u Canonicalu preokrenuli ploču i napokon nešto poduzeli u vezi razvoja Kubuntua, ne vjerujem da bi Kubuntu itko koristio.
Odgovori