★ Lifehacker ★

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

PsyTrance
Spol: M

Re: ★ Lifehacker ★

Post Postao/la PsyTrance »

Prije sam pio tri, četiri kave dnevno i skužio sam da mi je to previše. Redovno dobijem sraćku (da se ispričam na izrazu) od toliko kave. Jedna kava ujutro da me trgne i eventualno jedna popodne, iako tu drugu izbjegavam.

Mogao bih usput i duhan smanjit. Nekad znam popušit i kutiju dnevno... Nije to nešto puno, ali mi nikako ne ide na ruku. Uspio sam dva tjedna bez dima cigarete i onda sam se ponovo vratio. Pokušao sam nekoliko puta, ali to je ovisnost u glavi, ne fizička ovisnost.
shicy

Post Postao/la shicy »

Točno to. to je ovisnost u glavi. Ja sam se ostavio cigareta bez problema ;) za Novu godinu sam rekao: "Neću više duvanit" i nisam od tad zapalio niti mi fali cigareta ;)
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Shicy je napisao/la:Točno to. to je ovisnost u glavi. Ja sam se ostavio cigareta bez problema ;) za Novu godinu sam rekao: "Neću više duvanit" i nisam od tad zapalio niti mi fali cigareta ;)
:thumbs
Apstinencija nije žriva, već moralna pobjeda! Upravo je to zamka u koju upadaju recidivisti. Ne volim self help knjige, ali ovo je jedna od rijetkih koju priznam:

Alan Carr - Lako je prestati pušiti
kratka i jednostavna, za sve koji stvarno žele prestati

https://rapidshare.com/#!zabranjeno_postavljanje_linkova|290p10|167399117|Carr.Allen-Lako.Je.Prestati.Pusiti.rar|7643|R~698D3B26786CCB5508F1B219CEC56546|0|0
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
shicy

Post Postao/la shicy »

problem je u tome šta masu svita ne želi prestat duvanit, iako su na tzv odvikavanju ;)
uopće nije problem ostavit se cigara ;) ja sam čisti primjer ;)
onog momenta kad pošalješ duvan u pm (private message :D ), tad ćeš prestat duvanit :)
jednostavno duvan za tebe prestane postojat...a dim ti samo smeta ;)
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Shicy je napisao/la:problem je u tome šta masu svita ne želi prestat duvanit, iako su na tzv odvikavanju ;)
uopće nije problem ostavit se cigara ;) ja sam čisti primjer ;)
onog momenta kad pošalješ duvan u pm (private message :D ), tad ćeš prestat duvanit :)
jednostavno duvan za tebe prestane postojat...a dim ti samo smeta ;)

:good_post
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Abzeenth je napisao/la:Evo još malo korisnih Cpt. Obvious linkova, ako se autoru teme dovoljno svide, možda ih stavi u prvi post :zamisljen Poredani su po aktivnosti, odnosno broju subscribera.

http://www.reddit.com/r/LifeProTips/
http://www.reddit.com/r/howto
http://www.reddit.com/r/lifehacks
http://www.reddit.com/r/tipoftheday

(Ne, Reddit me ne plaća da ih reklamiram, nažalost :) )
Dodano :thumbs
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
PsyTrance

Post Postao/la PsyTrance »

Ma ja duvanim kada si mogu priustiti kutiju cigareta. Kada nemam novca za duhan, nije mi problem. Nikada nisam skupljao lipe samo da si mogu kupiti kutiju cigareta. Ali duhan kod izlazaka i u drustvu mi je obavezna stvar, pogotovo ako pijem. Kada pijem pivo bez cigarete, nije to to, tjera me pusit. Razmisljao sam da si duvan kupujem u samo tako nekim posebnim prilikama.

Alkohol prezirem i napijem se svaka dva mjeseca, tek toliko zbog ekipe i da odrzavam formu :D
zole052

Post Postao/la zole052 »

PsyTrance je napisao/la:Ma ja duvanim kada si mogu priustiti kutiju cigareta. Kada nemam novca za duhan, nije mi problem. Nikada nisam skupljao lipe samo da si mogu kupiti kutiju cigareta. Ali duhan kod izlazaka i u drustvu mi je obavezna stvar, pogotovo ako pijem. Kada pijem pivo bez cigarete, nije to to, tjera me pusit. Razmisljao sam da si duvan kupujem u samo tako nekim posebnim prilikama.

Alkohol prezirem i napijem se svaka dva mjeseca, tek toliko zbog ekipe i da odrzavam formu :D
ja motam... kilo duhana 150 kn i traje cijelu vjecnost (nekih 5-6 mjeseci)... jos samo filtere i rizle kupis pa nije skupo :)

a isto pusim samo u drustvu, kad sam sam doma sam jako rijetko zapalim eventualno ako sam pijem kavu

a kava i piva bez duvana... ne hvala :kava

zivot bez kave i pive... ne hvala

znaci nema zivota bez duhana :mrgreen:
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

zole052 je napisao/la:a kava i piva bez duvana... ne hvala :kava

zivot bez kave i pive... ne hvala

znaci nema zivota bez duhana :mrgreen:
:thumbs
Je..š život bez rakije ;)
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

PsyTrance je napisao/la:Ali duhan kod izlazaka i u drustvu mi je obavezna stvar, pogotovo ako pijem. Kada pijem pivo bez cigarete, nije to to, tjera me pusit. Razmisljao sam da si duvan kupujem u samo tako nekim posebnim prilikama.

Kod mene je sve potpuno suprotno.
Mrzim dim cigarete. Alkohol nimalo ne prezirem, naprotiv, volim domaću šljivu, vino, a ponekad prolazi i pivo. Ne napijam se (to je odavno iza mene), popijem čašicu dvije, ne baš svaki dan, ali dva do tri puta tjedno. Ljude požutjelih prstiju, kose, brkova, kojima se dimi iz nosa, usta, ušiju, anusa... izbjegavam jer smrde i truju sve oko sebe.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Odgovori