Jeremija je napisao/la:Ajoj, nadam se da će kontrole prozora (zatvori, minimaliziraj) staviti na lijevu stranu. Znam da se mnogima to ne sviđa, ali kada se čovjek navikne shvati koliko manje pokreta s mišem radi. Isto kao i pokretač programa uz lijevi rub ekrana, kada sam se navikao tada sam shvatio koliko mi manje smisla ima da stalno mišem moram ići na donji rub ekrana kao u ostalim OS. Kada je većinom strelica miša u gornjem dijelu ekrana i puno kraći put je tada lijevo (iako Tompson izričito kaže "nemoj ići lijevo" ) .
Volio bih da još unaprijede stvar kada je neki program otvoren da ga na pokretaču pomaknu nekako gore ili da bude uočljiviji. Pošto tu dosta vremena potrošim tražeći taj otvoreni program. Recimo kada je više prozora i programa otvoreno, vrlo je teško pronaći traženi. To mi je puno brže za rad u klasičnom okusu kao što su cimet, mate, windows. Naravno kada u klasičnom prikazu nema tako puno programa-ikonica na donjem pokretaču.
Nadam se da sam dobro objasnio.
Ovo je prva verzija docka i on će se sigurno mijenjati dok ne izađe 17.10, a pogotovo 18.04 LTS. Ja hoću global menu, ovako gubim dio ekrana kada nema integracije aplikacija sa taskbarom. Dock ima i mogućnost smanjivanja ikona i autohidea i pomicanja na donju stranu koliko ja znam. Testirajte i davajte feedback za 17.10 jer osim novog Ubuntu desktopa biti će i Wayland predinstaliran uz X.org, što budu ljudi više feedbacka davali, bugova prijavljivali biti će i 18.04 LTS zbog toga bolji.
Za one koji planiraju koristiti Ubuntu vrlo je bitno koristiti 17.10 kada izađe i odraditi sve ovo, jer imate mogućnost utjecati na razvoj 18.04 LTS, tako su bile i ankete u vezi Gnome extensiona, tako se i došlo da se mora imati neki dock jer to ogromna većina želi i developeri su vidjeli što korisnici žele vidjeti na Ubuntu desktopu općenito u ovom novom pravcu. Vidjelo se da je vanilla Gnome no go, iako će biti dostupan kao session za one koji ga žele, odnosno da je potrebno prilagoditi Gnome da bi tranzicija sa Unityja bila lakša i da bi korisnici bili zadovoljniji.
Jeremija je napisao/la:Ajoj, nadam se da će kontrole prozora (zatvori, minimaliziraj) staviti na lijevu stranu.
Vratit će ih desno, ali moći će se konfigurirati.
Jeremija je napisao/la:Volio bih da još unaprijede stvar kada je neki program otvoren da ga na pokretaču pomaknu nekako gore ili da bude uočljiviji. Pošto tu dosta vremena potrošim tražeći taj otvoreni program. Recimo kada je više prozora i programa otvoreno, vrlo je teško pronaći traženi.
Meni su svi programi koje koristim već godinama istim redoslijedom zakačeni na panel i mogu zatvorenih očiju kliknuti na onaj koji trebam. Neko dinamičko sortiranje bi bilo užasno. Mislim super kao opcija, ali neka mi ne diraju defaultse
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
Jeremija je napisao/la:Volio bih da još unaprijede stvar kada je neki program otvoren da ga na pokretaču pomaknu nekako gore ili da bude uočljiviji. Pošto tu dosta vremena potrošim tražeći taj otvoreni program. Recimo kada je više prozora i programa otvoreno, vrlo je teško pronaći traženi.
Meni su svi programi koje koristim već godinama istim redoslijedom zakačeni na panel i mogu zatvorenih očiju kliknuti na onaj koji trebam. Neko dinamičko sortiranje bi bilo užasno. Mislim super kao opcija, ali neka mi ne diraju defaultse
Da u pravu si, možda bi valjalo onda da nekako budu bolje uočljiviji otvoreni programi. Veće dimenzije od ostalih tako da odudara, npr. veći kontrast nego sada.
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]
ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
bertone je napisao/la:Ako Ubuntu prelaskom na GNOME i podbaci, Mark je ipak uspio da se o Ubuntuu ponovno glasno priča mjesecima prije izlaska nove verzije
Neće podbaciti, tranzicija na Unity je bila puno radikalnija pa se nije ništa posebno dogodilo, jedan mali dio korisnika je prešao na *buntu family (što ih opet čini Ubuntu korisnicima) i to je to, tako će biti i ovaj put sa tim da se ovaj put vraća dio pravovjernih jer Ubuntu ponovno sudjeluje u upstreamu tako da je sada vjerski ispravan i za njih
Plot twist-prije napadan zbog Mir display servera Ubuntu će sada pridonijeti razvoju Waylanda vjerojatno više nego itko (veća baza korisnika/developeri/testiranje), a Ubuntu MATE možda na kraju bude imao Mir kao Wayland compositor jer MATE nema Wayland compositor. U Linux svijetu nikada nije dosadno.
Jeremija je napisao/la:
Da u pravu si, možda bi valjalo onda da nekako budu bolje uočljiviji otvoreni programi. Veće dimenzije od ostalih tako da odudara, npr. veći kontrast nego sada.
Ne znam koji desktop koristiš, ali GNOME ekstenzija dash to dock čiji fork će završiti i u Ubuntu 17.10 ima opcije za konfiguraciju indikatora otvorenih programa, meni se i ove bijele točke čine dovoljnima.
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
Soul_Sample je napisao/la:
Ne znam koji desktop koristiš, ali GNOME ekstenzija dash to dock čiji fork će završiti i u Ubuntu 17.10 ima opcije za konfiguraciju indikatora otvorenih programa, meni se i ove bijele točke čine dovoljnima.
Koristim Unity, i ne ističe se dovoljno, ima mali znak ">" iza ikonice.
Da te bijele točke su malo uočljivije, ali ja bih da bude još uočljivije. Da vidim i s kreveta, da se ne ustajem.
A što se tiče izgleda ikonica, to stvarno treba modernizirati, onaj limeni ormar uff.
Kao i izgled ikonice diskova, skoro sam krenuo sam napraviti svoju ikonicu.
Možda bedasto pitanje, ali kako ne znaš koji su ti programi pokrenuti... pa ti si ih pokrenuo, a vjerojatno nemaš istovremeno pokrenuto 30 programa, a i da imaš kaj je to bitno?
Na kraju, imaš hot-corners pa si uključiš prikaz svih prozora i kad gurneš miša u kut zaslona dobiješ umanjeni prikaz svih otvorenih/pokrenutih aplikacija... gdje ćeš preglednije od toga.
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]
ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Ubuntu 17.10 će imati podršku za indikatore aplikacija u taskbaru, a koja će inače biti ukinuta u vanilla Gnomeu 3.26, dobro da su u Ubuntuu razumni jer puno aplikacija ih koristi
bertone je napisao/la:Možda bedasto pitanje, ali kako ne znaš koji su ti programi pokrenuti... pa ti si ih pokrenuo, a vjerojatno nemaš istovremeno pokrenuto 30 programa, a i da imaš kaj je to bitno?
Na kraju, imaš hot-corners pa si uključiš prikaz svih prozora i kad gurneš miša u kut zaslona dobiješ umanjeni prikaz svih otvorenih/pokrenutih aplikacija... gdje ćeš preglednije od toga.
Hot corner će biti isključen u Ubuntuu a dobiti ćeš preview kada klikneš na Activities, zato i stavljaju dock da prelazak sa Unityja bude jednostavan i iskopiran cijeli workflow koliko je to moguće.