Hehe, to znači da se neke stvari naknadno dižu... Dobra ideja za nabrijavanje bootcharta - ali kolko onda još traje login?devil je napisao/la:nemam instaliran niti gnome niti kde pa mi netreba kdm/gdm ili slim, nikakav login manager ne kosistim, digne se xdm u koji napisem username/pass i startx. podesen mi je .xinitrc da podize sve sto mi treba.
Bootchart - Tko zadnji magarac!
Moderator/ica: Moderatori/ce
- DoDo
- Spol: M
Re: Bootchart - Tko zadnji magarac!
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
pa treba mi oko 5 sekundi d a upisem username/pass i startx i onda jos oko 3 sekunde do funkcionalnog desktopa. pa nije nist nabrijan bootchart, mislim ne kuzim kaj tocno ne kuzite. kak vam ide u gdm tak meni ide u xdm. sa startx se inace starta x, to je default, samo da znate;) nije linux = graficko sucelje ili = gnome. opet se vracemo na ono da nije ubuntu jedini linux i da je izgled ubuntua linux default. ali to je sad offtopic. i ne kuzim zakaj bi se xorg doizal po defaultu? taj dio mi bas nije jasan. ako hoces graficki login odna xorg pali ako ne- sta ce ti?
i btw bootchart mi dao sad nije radil azato jer sam u inittabu definiral da se automatski logira i odma ode na graficko sucelje, pa sam to samo ugasil za potrebe bootcharta.
i btw bootchart mi dao sad nije radil azato jer sam u inittabu definiral da se automatski logira i odma ode na graficko sucelje, pa sam to samo ugasil za potrebe bootcharta.
- DoDo
ma kužimo mi tebe. Živiš asketskim životom - ne treba ti puno. No ja ne mogu bez npr. NetworkManager-a. Ne zato da se neznam bez njega spojiti na wireless, nego jednostavno zato kaj mi se NE DA svaki put kad se pomaknem 100 m s laptopom ponovo kucati sve naredbe za spajanje na wifi. Osim toga, meni ne smeta butanje duže od minute (zajedno sa loginom do funkcionalnog desktopa), jer ionako laptop gasim jednom tjedno, ako ga uopće gasim. Uglavnom ga držim u suspendu... U tom slučaju funkcionalni desktop je tu za cca 5-6 sekundi (kaj smatram vrlo sporim, jer resume kod viste je trajao 2-3 sec).devil je napisao/la:pa treba mi oko 5 sekundi d a upisem username/pass i startx i onda jos oko 3 sekunde do funkcionalnog desktopa. pa nije nist nabrijan bootchart, mislim ne kuzim kaj tocno ne kuzite.
Imao sam pre nekog vremena instalirad bootchart i sad sam ga chisto radi ucheshca ponovo instalirao. U Synapticu paket bootchart, log u .png formatu je u /var/log/bootchart.
Evo mog Minta 5 (Hardy) bez ikakvih optimizacija, sa dosta sranja koja se dizu. Nije ni tako loshe, nisam ispao magarac!

Evo mog Minta 5 (Hardy) bez ikakvih optimizacija, sa dosta sranja koja se dizu. Nije ni tako loshe, nisam ispao magarac!

Resistance is futile, you will be asimilated!
Il' si Lindža, il' si mindža!
apt-get moo
Registrovani Linux korisnik #465156 / Ubuntu korisnik #20700
Il' si Lindža, il' si mindža!
Registrovani Linux korisnik #465156 / Ubuntu korisnik #20700
Evo i moj boot time kava
Jel može netko pogledat jel bi se dalo još što poisključivati, da malo ubrzam boot.
Ja ne znam čemu služi koji program pa me je strah dirati
P.S. Ramolog bih ostavio jer mi je produžio radni vijek baterije za oko pola sata.
Jel može netko pogledat jel bi se dalo još što poisključivati, da malo ubrzam boot.
Ja ne znam čemu služi koji program pa me je strah dirati
P.S. Ramolog bih ostavio jer mi je produžio radni vijek baterije za oko pola sata.
- Privitak/ci
-
- intrepid-20090219-1.png
- (165.6 KiB) Preuzeto 408 puta.
- DoDo
Bojim se da je ramlog najodgovorniji za dugačak boot. Upravo sam ga instalirao i usporilo mi je bootanje za čak 7 sekundi!Pegasus je napisao/la:P.S. Ramolog bih ostavio jer mi je produžio radni vijek baterije za oko pola sata.
posto vecina od vas ima jace masime ovo je ok. al sto mi je spor HD. 8 MB/s???
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
- Sokac
- Site Admin
- Kontakt:
Evo i moj, no u quick pregledu vidim da bih mogao vbox isključiti te btnx(koji ne radi na intrepidu)
- Privitak/ci
-
- intrepid-20090306-1.png
- (175.77 KiB) Preuzeto 285 puta.
malo sam si sredil ubuntu. digel sam mediawiki server gore, apache, mysql ali sam maknul module koji mi netrebaju. trebal bi jos samo cups maknut. i muci me jedan laptop servis, samo on mi uzme oko 5 sekundi tak da mislim da bi mogel stripat ga na cca 23 sekunde
- Privitak/ci
-
- intrepid-20090306-1.png
- (137.13 KiB) Preuzeto 276 puta.

evo plod rada,
laptop, star 4 god, 1.6 ghz, 512 mb rama, (imo sam gigu al mi je crkla jedana plocica) stari, spori ide disc.
sve potrebno se dize, ovo je do gdm-a.
prvi boot je trajao 44 sec,
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.