Tema za žicanje "lajkova" i raznih ne-Linux usluga
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Re: Tema za žicanje "lajkova" i raznih ne-Linux usluga
Živa jeee! 

I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- jurastublic
- Spol: M
"Hodor bre foobar"
Gimnazija Požega (koje sam učenik) već neko vrijeme održava radionice i dodatne aktivnosti za nadarene iz raznih predmeta (fizika, informatika, matematika, robotika, astronomija itd.)
Nažalost, zbog nedostatka sredstava je to teže održavati te pokušavamo prikupiti sredstva putem Zajedno smo jači natječaja HT-a i svaki glas nam koristi.
Novac prikljupljen iz natječaja će se koristiti za:
Sjećam se prije godinu-dvije kada su nam na fizici demonstrirali pokuse sa tekućim dušikom, što je bilo genijalno za vidjeti uživo
Na informatici se tako znaju održavati predavanja o Linuxu (https://speakerdeck.com/iweb/sto-je-linux), web programiranju (što je po planu i programu užasno zastarjelo i bazira se na HTML4, dok se ovdje radi HTML5, CSS i pomalo serverski jezici poput PHP-a) ili naprednijim algoritmima i njihovim primjenama, što su stvari s kojima se većina učenika inače ne bi susrela u redovnoj nastavi.
Ako nam želite pomoći, odvojite par minuta i glasajte ovdje: http://www.zajednosmojaci.hr/projekti-2 ... ukovic-343
Potrebno je registrirati se ili ulogirati putem Facebook/Twitter/Google računa, a stvarno bi puno pomogli
Nažalost, zbog nedostatka sredstava je to teže održavati te pokušavamo prikupiti sredstva putem Zajedno smo jači natječaja HT-a i svaki glas nam koristi.
Novac prikljupljen iz natječaja će se koristiti za:
- održavanje predavanja i radionica za nadarane učenike tijekom nastavne godine
- radionice izrade edukativnih digitalnih materijala namijenjenih popularizaciji znanosti, primjenjivih u nastavi, koji će se prezentirati na festivalu znanosti, festivalu matematike i školskom laboratoriju
- organiziranje zimskih i ljetnih škola (uskoro tako i 4. zimske škole matematike i informatike)
- KRRELE radionicu programiranja, automatike, robotike i telekomunikacija
- organiziranje predavanja bivših učenika županije kao i eminentnih stručnjaka iz raznih područja itd...
Sjećam se prije godinu-dvije kada su nam na fizici demonstrirali pokuse sa tekućim dušikom, što je bilo genijalno za vidjeti uživo
Ako nam želite pomoći, odvojite par minuta i glasajte ovdje: http://www.zajednosmojaci.hr/projekti-2 ... ukovic-343
Potrebno je registrirati se ili ulogirati putem Facebook/Twitter/Google računa, a stvarno bi puno pomogli
- Abzeenth
- Site Admin
Imam jedan malo neobičan zahtjev
, nadam se da mi možete pomoći.
Ima li netko jučerašnji broj Večernjeg lista (od 26.10.2014.)?
Ili ako znate može li se negdje kupiti?
EDIT: Riješeno
Ima li netko jučerašnji broj Večernjeg lista (od 26.10.2014.)?
Ili ako znate može li se negdje kupiti?
EDIT: Riješeno
Web stranica
Trebam nekoga da mi izradi web stranicu.
Inf preko PM.
Inf preko PM.
Prenosim ovdje u cijelosti post sa jednog drugog foruma:
Uglavnom, ako ima zainteresiranih koji su se pitali kako mogu pridonijeti slobodnom softveru, evo prilike
Za sve dodatne upite možete kontaktirati autora posta na mail: mihovil@miho.im
@Mikeyy
Neki od vas možda koriste lokalizirane inačice navedenih programa, neki možda ne znaju niti da postoje. Čisto da ljudima ponudim, jer možda ne znaju niti da se mogu uključiti u lokalizaciju istih.
LibreOffice
https://translations.documentfoundation.org/hr/
Ja vodim lokalizaciju, i ima još jedan član, student, koji uskoči s vremena na vrijeme.
Prevodi se preko Pootle aplikacije, nema puno pameti, treba samo dobro prevesti.
Sam LibreOffice je skoro u potpunosti preveden (najnovija inačica 4.4). Ostalo je oko 6000 riječi, ali su to velikom većinom skrivene mogućnosti i slično.
Pomoć za LibreOffice nije nikako prevedena. Ima preko 400.000 riječi, i samom mi ne pada na pamet to niti početi prevoditi.
Obujam posla je cca 10.000 riječi svakih 6 mjeseci, tako izlaze nove LO inačice.
Mozilla
http://mozilla.locamotion.org/hr/
Ovdje je kolega zadužen za Firefox, ja za Thunderbird, te uskačemo povremeno jedan drugome u posao. Prevodi se također preko Pootle aplikacije.
Treba voljnih za prevesti do kraja Firefox za Android i održavati to.
Obujam posla je cca 200-500 riječi po programu svakih 6 tjedana, tako izlaze inačice Mozilla programa.
Eto, ukoliko ima voljnih za pomoći na bilo kojem projektu, bilježim se sa štovanjem.
Isto tako, ukoliko ima pitanja, odgovaram na sve.
Uglavnom, ako ima zainteresiranih koji su se pitali kako mogu pridonijeti slobodnom softveru, evo prilike
Za sve dodatne upite možete kontaktirati autora posta na mail: mihovil@miho.im
Ekipa trebam nekog tko kupuje s neta da mi kupi stvarcicu... Radi se o procesoru na www.aliexpress.com..
Ajde ako je netko voljan, molim da mi se javi u PP!
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
Super ti je link na željeni CPU

Nisam ga linkao, samo sam stavio odakle bi trebalo kupiti..bertone je napisao/la:Super ti je link na željeni CPU![]()
http://www.aliexpress.com/item/Pentium- ... 76520.html
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
Yeti je napisao/la:Ekipa trebam nekog tko kupuje s neta da mi kupi stvarcicu... Radi se o procesoru na http://www.aliexpress.com/item/Pentium- ... 76520.html
Mali bump! Jos uvijek mi je potrebna uslugica..