Ubuntu 17.10 Artful Aardvark
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Ubuntu 17.10 Artful Aardvark
Ok, miču ga ali koja je razlika između, i u jednom i u drugom slučaju dobiješ pregled umanjenih prozora pokrenutih aplikacija... i tvrdoglav sam pa opet pitam - zašto korisniku treba vizualni indikator pokrenutih programa kad ih je on sam pokrenuo 
Jer hot corner smeta sa dockom na lijevoj strani, otvori ga se slučajno često, to se i meni događalo kada sam replicirao Unity sa dash to dock extensionom tako da svakako treba isključiti hot corner.bertone je napisao/la:Ok, miču ga ali koja je razlika između, i u jednom i u drugom slučaju dobiješ pregled umanjenih prozora pokrenutih aplikacija... i tvrdoglav sam pa opet pitam - zašto korisniku treba vizualni indikator pokrenutih programa kad ih je on sam pokrenuo
- jurastublic
- Spol: M
Ti dockovi su meni baš zato neupotrebljivi. Miješanje ikona pokrenutih i nepokrenutih aplikacija je osnovna UI stvar koja se ne bi smjela raditi. Možda ne smeta ako je jedini stalno otvoreni program samo internet preglednik ali ja volim imati sve pregledno, da mehaničke stvari radim bez meni teškog i nepotrebnog mentalnog napora.bertone je napisao/la:Ok, miču ga ali koja je razlika između, i u jednom i u drugom slučaju dobiješ pregled umanjenih prozora pokrenutih aplikacija... i tvrdoglav sam pa opet pitam - zašto korisniku treba vizualni indikator pokrenutih programa kad ih je on sam pokrenuo
- Soul_Sample
Dockovi su super! Imam 20ak programa koje svakodnevno koristim i zakačeni su na dock. Ako su pokrenuti, znam gdje su praktički bez gledanja, ako nisu pokrenuti klik će ih pokrenuti. Indikatori mi služe tome da na glance vidim jesu li mi pokrenute neke stvari koje želim da budu (kao što je Signal, recimo) jer povremeno zatvorim nešto što je bitno. Puno mehaničkije nego ganjanje aplikacija po izbornicima ili pokretanje preko nekog runnera. Sve je uvijek na istom mjestu.jurastublic je napisao/la: Ti dockovi su meni baš zato neupotrebljivi. Miješanje ikona pokrenutih i nepokrenutih aplikacija je osnovna UI stvar koja se ne bi smjela raditi. Možda ne smeta ako je jedini stalno otvoreni program samo internet preglednik ali ja volim imati sve pregledno, da mehaničke stvari radim bez meni teškog i nepotrebnog mentalnog napora.
Alternativno, dash to dock ima opciju prikazivanja samo aktivnih aplikacija ili samo favorita, tako da postoji rješenje za svakog.
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
- Soul_Sample
Hot corner slučajno aktiviram možda jednom tjedno, a dock mi je s lijeve strane, tako da ovo ovisi od korisnika do korisnikaJH-IM je napisao/la:Jer hot corner smeta sa dockom na lijevoj strani, otvori ga se slučajno često, to se i meni događalo kada sam replicirao Unity sa dash to dock extensionom tako da svakako treba isključiti hot corner.bertone je napisao/la:Ok, miču ga ali koja je razlika između, i u jednom i u drugom slučaju dobiješ pregled umanjenih prozora pokrenutih aplikacija... i tvrdoglav sam pa opet pitam - zašto korisniku treba vizualni indikator pokrenutih programa kad ih je on sam pokrenuo
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
Ma sve super, malo cjepidlačim pa spominjem nešto što bih želio da usavrše, i uštede mi koju "jako bitnu" sekundu.bertone je napisao/la:Možda bedasto pitanje, ali kako ne znaš koji su ti programi pokrenuti... pa ti si ih pokrenuo, a vjerojatno nemaš istovremeno pokrenuto 30 programa, a i da imaš kaj je to bitno?
Na kraju, imaš hot-corners pa si uključiš prikaz svih prozora i kad gurneš miša u kut zaslona dobiješ umanjeni prikaz svih otvorenih/pokrenutih aplikacija... gdje ćeš preglednije od toga.
Čitajući vas poželim instalirati još koji linux. A nikako da se sjetim kupiti prazne DVD, a na lageru već čeka devet OS-a.
Tko živi u nadi umire u gov....
Ne znam, meni je kombinacija docka i hotcornersa mrak... evo jedan brzinski video 
USB stick umjesto DVDa ili DVD-RW?Jeremija je napisao/la: Ma sve super, malo cjepidlačim pa spominjem nešto što bih želio da usavrše, i uštede mi koju "jako bitnu" sekundu.
Čitajući vas poželim instalirati još koji linux. A nikako da se sjetim kupiti prazne DVD, a na lageru već čeka devet OS-a.
Kada je dock dole onda mi je hot corner ok, ali ako je dock lijevo onda mi je višakbertone je napisao/la:Ne znam, meni je kombinacija docka i hotcornersa mrak... evo jedan brzinski video
Pa na Ubuntuu ni ne klikćem po ikonama kad trebam pokrenuti aplikaciju ili dići otvorenu... win tipka + redni broj aplikacije/programa na launcheru i to je to... no toga više neće biti