Ubuntu 17.10 Artful Aardvark

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

bertone
Site Admin
Spol: M

Re: Ubuntu 17.10 Artful Aardvark

Post Postao/la bertone »

Ok, miču ga ali koja je razlika između, i u jednom i u drugom slučaju dobiješ pregled umanjenih prozora pokrenutih aplikacija... i tvrdoglav sam pa opet pitam - zašto korisniku treba vizualni indikator pokrenutih programa kad ih je on sam pokrenuo :)
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

bertone je napisao/la:Ok, miču ga ali koja je razlika između, i u jednom i u drugom slučaju dobiješ pregled umanjenih prozora pokrenutih aplikacija... i tvrdoglav sam pa opet pitam - zašto korisniku treba vizualni indikator pokrenutih programa kad ih je on sam pokrenuo :)
Jer hot corner smeta sa dockom na lijevoj strani, otvori ga se slučajno često, to se i meni događalo kada sam replicirao Unity sa dash to dock extensionom tako da svakako treba isključiti hot corner.
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

bertone je napisao/la:Ok, miču ga ali koja je razlika između, i u jednom i u drugom slučaju dobiješ pregled umanjenih prozora pokrenutih aplikacija... i tvrdoglav sam pa opet pitam - zašto korisniku treba vizualni indikator pokrenutih programa kad ih je on sam pokrenuo :)
Ti dockovi su meni baš zato neupotrebljivi. Miješanje ikona pokrenutih i nepokrenutih aplikacija je osnovna UI stvar koja se ne bi smjela raditi. Možda ne smeta ako je jedini stalno otvoreni program samo internet preglednik ali ja volim imati sve pregledno, da mehaničke stvari radim bez meni teškog i nepotrebnog mentalnog napora. :pogled_dolje
Soul_Sample

Post Postao/la Soul_Sample »

jurastublic je napisao/la: Ti dockovi su meni baš zato neupotrebljivi. Miješanje ikona pokrenutih i nepokrenutih aplikacija je osnovna UI stvar koja se ne bi smjela raditi. Možda ne smeta ako je jedini stalno otvoreni program samo internet preglednik ali ja volim imati sve pregledno, da mehaničke stvari radim bez meni teškog i nepotrebnog mentalnog napora. :pogled_dolje
Dockovi su super! Imam 20ak programa koje svakodnevno koristim i zakačeni su na dock. Ako su pokrenuti, znam gdje su praktički bez gledanja, ako nisu pokrenuti klik će ih pokrenuti. Indikatori mi služe tome da na glance vidim jesu li mi pokrenute neke stvari koje želim da budu (kao što je Signal, recimo) jer povremeno zatvorim nešto što je bitno. Puno mehaničkije nego ganjanje aplikacija po izbornicima ili pokretanje preko nekog runnera. Sve je uvijek na istom mjestu.

Alternativno, dash to dock ima opciju prikazivanja samo aktivnih aplikacija ili samo favorita, tako da postoji rješenje za svakog.
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
Soul_Sample

Post Postao/la Soul_Sample »

JH-IM je napisao/la:
Jer hot corner smeta sa dockom na lijevoj strani, otvori ga se slučajno često, to se i meni događalo kada sam replicirao Unity sa dash to dock extensionom tako da svakako treba isključiti hot corner.
Hot corner slučajno aktiviram možda jednom tjedno, a dock mi je s lijeve strane, tako da ovo ovisi od korisnika do korisnika :D
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
Jeremija

Post Postao/la Jeremija »

bertone je napisao/la:Možda bedasto pitanje, ali kako ne znaš koji su ti programi pokrenuti... pa ti si ih pokrenuo, a vjerojatno nemaš istovremeno pokrenuto 30 programa, a i da imaš kaj je to bitno?
Na kraju, imaš hot-corners pa si uključiš prikaz svih prozora i kad gurneš miša u kut zaslona dobiješ umanjeni prikaz svih otvorenih/pokrenutih aplikacija... gdje ćeš preglednije od toga.
Ma sve super, malo cjepidlačim pa spominjem nešto što bih želio da usavrše, i uštede mi koju "jako bitnu" sekundu.

Čitajući vas poželim instalirati još koji linux. A nikako da se sjetim kupiti prazne DVD, a na lageru već čeka devet OS-a.
Tko živi u nadi umire u gov....
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Ne znam, meni je kombinacija docka i hotcornersa mrak... evo jedan brzinski video :-D
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200

ZEN
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

Jeremija je napisao/la: Ma sve super, malo cjepidlačim pa spominjem nešto što bih želio da usavrše, i uštede mi koju "jako bitnu" sekundu.

Čitajući vas poželim instalirati još koji linux. A nikako da se sjetim kupiti prazne DVD, a na lageru već čeka devet OS-a.
USB stick umjesto DVDa ili DVD-RW?
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

bertone je napisao/la:Ne znam, meni je kombinacija docka i hotcornersa mrak... evo jedan brzinski video :-D
Kada je dock dole onda mi je hot corner ok, ali ako je dock lijevo onda mi je višak :hihi
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Pa na Ubuntuu ni ne klikćem po ikonama kad trebam pokrenuti aplikaciju ili dići otvorenu... win tipka + redni broj aplikacije/programa na launcheru i to je to... no toga više neće biti :(
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200

ZEN
"What do you want?"