TELE2 USB
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: TELE2 USB
Na zapovijed grofe,pocet cu sutra radit na tome..
Bilo bi mi drago da pišeš tamo... nek se znanje širi...grguss je napisao/la:Na zapovijed grofe,pocet cu sutra radit na tome..
Pomoću ovog čitača moguće je isključiti PIN na TELE2 SIM kartici.zone0 je napisao/la:Za danas (EDIT: jucer) su zakljuci slijedeci:
TELE2 RADI
PIN se ne da iskljucit.
Višestruko provjereno.
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Jel ima netko ko koristi tu karticu da podjeli svoje znanje sa drugima ?
Bar neki link gdje to piše.
Kako vidim ima ljudi koji ju koriste...
Bar neki link gdje to piše.
Kako vidim ima ljudi koji ju koriste...
-
sky_master
Mene muci USB modem i VIPnet, odnosno carnet veza. Do jucer mi je sve radilo ok preko PCMCIA stare kartice, UBUNTU, postavio sam novu USB HUAWEI K3520, upisao init string, linija se cak i spoji, napise connect 7200000 , no nakon par sekundi napise PPP daemon died, modem hung up the phone, exit code 16 .
A najgluplje od svega sto ne mogu upisati u VMC program username i password, odnosno mogu ih upisati, no program ih nakon upisivanja pretvori u isto, daklem napisem u username= janko, sto program upise i u password....
prillicno zanimljivo...
A najgluplje od svega sto ne mogu upisati u VMC program username i password, odnosno mogu ih upisati, no program ih nakon upisivanja pretvori u isto, daklem napisem u username= janko, sto program upise i u password....
pozdrav, novi sam tu, i odma pitanje 
ovako, imam huawei e870 karticu, koristim fedoru 10. Network Manager uspjesno prepozna karticu (vidim ju i kad listam dmesg). Prolbem je taj sto se uspijem spojiti i pod connection information (il tak nekaj, neznam tocno kak pise na NM), dobim IP, vidim nadlezne DNSove, subnet mask, broadcast adresu i sve sve, osim signala i security, i naravno, nista ne radi, ko da nije spojeno. napomena je da se spajam preko carneta (student)
dakle
apn : carnet.tele2.hr
username i password oni koje imam
te protokol za autentikaciju je PAP
evo i screenshota
http://img23.imageshack.us/img23/7392/s ... 082346.png
ima li netko ideju kakvu?
ovako, imam huawei e870 karticu, koristim fedoru 10. Network Manager uspjesno prepozna karticu (vidim ju i kad listam dmesg). Prolbem je taj sto se uspijem spojiti i pod connection information (il tak nekaj, neznam tocno kak pise na NM), dobim IP, vidim nadlezne DNSove, subnet mask, broadcast adresu i sve sve, osim signala i security, i naravno, nista ne radi, ko da nije spojeno. napomena je da se spajam preko carneta (student)
dakle
apn : carnet.tele2.hr
username i password oni koje imam
te protokol za autentikaciju je PAP
evo i screenshota
http://img23.imageshack.us/img23/7392/s ... 082346.png
ima li netko ideju kakvu?
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Da li TELE2 CARNet isto koristi PPTP? Mislim da da po ovome što si prikazao.
Znači protokol je PPTP, i tamo upišeš svoj CARNet username, password i server.
Znači protokol je PPTP, i tamo upišeš svoj CARNet username, password i server.
- Privitak/ci
-
- NM-PPTP.jpeg
- (27.79 KiB) Preuzeto 1372 puta.
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Da li je itko uspio sloziti da Tele2 radi s prepaid karticom?
Koliko sam skuzio za prepaid korisnike je APN wap.tele2.hr a ne mobileinternet.tele2.hr
Ali svejedno mi ne radi
Koliko sam skuzio za prepaid korisnike je APN wap.tele2.hr a ne mobileinternet.tele2.hr
Ali svejedno mi ne radi
Našao sam rješenje! Radi mi pod Fedora 11 s wvdial-om ali ce vjerovatno raditi i na bilo kojoj distri.
Ovo je rjesenje za Tele2 korisnike na bonove (prepaid), no mozda radi i za ostale.
Postoje dvije začkoljice. Prva je da se naredba za PIN mora poslati prva, prije bilo koje druge naredbe.
Druga zackoljica je da za APN treba postaviti data.tele2.hr a ne mobileinternet.tele2.hr niti wap.tele2.hr !
Evo kako izgleda moj wvdial.conf
[Dialer tele2]
Modem = /dev/ttyUSB0
Modem Type = Analog Modem
ISDN = 0
Baud = 115200
Username = 38595
Password = 38595
Phone = *99#
Stupid Mode = 1
Auto DNS = 1
New PPPD = yes
Init2=ATZ
Init3=AT&F E1 V1 X1 &D2 &C1 S0=0
Init4=AT+CGDCONT=1,"IP","data.tele2.hr"
[Dialer pin]
Modem = /dev/ttyUSB0
Baud = 115200
Init1 = AT+CPIN=xxxx (vas pin)
Da bi se spojili potrebno je dakle prvo izdati naredbu za unosenje pina:
wvdial pin
a tek zatim se pokrenuti konekciju:
wvdial tele2
nakon toga treba urediti /etc/resolv.conf i tamo dodati liniju:
nameserver 212.247.156.66
Sada imate sve potrebno. Da li je netko zainteresiran da mi pomogne ovo prenijeti na WIKI?
Ovo je rjesenje za Tele2 korisnike na bonove (prepaid), no mozda radi i za ostale.
Postoje dvije začkoljice. Prva je da se naredba za PIN mora poslati prva, prije bilo koje druge naredbe.
Druga zackoljica je da za APN treba postaviti data.tele2.hr a ne mobileinternet.tele2.hr niti wap.tele2.hr !
Evo kako izgleda moj wvdial.conf
[Dialer tele2]
Modem = /dev/ttyUSB0
Modem Type = Analog Modem
ISDN = 0
Baud = 115200
Username = 38595
Password = 38595
Phone = *99#
Stupid Mode = 1
Auto DNS = 1
New PPPD = yes
Init2=ATZ
Init3=AT&F E1 V1 X1 &D2 &C1 S0=0
Init4=AT+CGDCONT=1,"IP","data.tele2.hr"
[Dialer pin]
Modem = /dev/ttyUSB0
Baud = 115200
Init1 = AT+CPIN=xxxx (vas pin)
Da bi se spojili potrebno je dakle prvo izdati naredbu za unosenje pina:
wvdial pin
a tek zatim se pokrenuti konekciju:
wvdial tele2
nakon toga treba urediti /etc/resolv.conf i tamo dodati liniju:
nameserver 212.247.156.66
Sada imate sve potrebno. Da li je netko zainteresiran da mi pomogne ovo prenijeti na WIKI?
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Stavit ću ja dok osobno isprobamvalent je napisao/la: Sada imate sve potrebno. Da li je netko zainteresiran da mi pomogne ovo prenijeti na WIKI?
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'