TOP TEMA: Debian vijesti

Diskusije usko vezane uz Debian distribuciju.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
pootzko
Spol: M
Kontakt:

Re: Debian za administratore

Post Postao/la pootzko »

nije to bila bit ovoga što sam naverglo, ali nema veze :D
...I put on my robe and a wizard hat...
madone

Post Postao/la madone »

:D
The Acacia Strain

Post Postao/la The Acacia Strain »

al sta jest, jest,.. slazem se s pootzkom
kupio sam par knjiga o programiranju i neke cisco knjige (ali na srpskom, jer hrvatski prijevod ne postoji) i to je tako lose prevedeno, da sam radije s CD-a krenuo citat e-book na engleskom.
ja sam za to da se hrv. jezik, ma opcenito bilo koji drugi jezik uopce ne koristi u IT literaturi.. jeste da je to sada druga tema, al s talijanima/francuzima/itd... koji nam dodju tu na more, jedva se moze engleski pricat, upravo radi svih tih silnih prijevoda i sinkronizacija..
DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Ma treba jedan jezik (uz materinji) uvesti kao službeni za cijeli svijet i riješen problem. Neka ga klinci posvuda uče od 1. osnovne i neka to bude engleski jer je najrašireniji i relativno jednostavan.
Eto, za globalizaciju sam :D

Naravno, mogu samo ponoviti što smo već pisali po raznim temama, a to je da IT ne ide bez engleskog. Programski jezici su na engleskom, shell, ma sve...
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
tech_soul8

Post Postao/la tech_soul8 »

...ja samo znam da sam jednom davnooo jos kada sam bio malo dijete jednom prilikom ugrabio Croatian language pack za Xp. To sam instalirao i onda sam bio kao Alica u zemlji cudesa. Danas kada dodjem kod nekoga i vidim da koristi Firefox ili neku drugu aplikaciju na hrv. odmah se najezim. O citanju knjiga na hrv. jeziku (sto se tice IT literature) nisam nikada ni pomisljao. Od toga se nekako jos vise jezim!
tech_soul8

...a i da se vratim malo na samu knjigu. Bas me zanima kakva je i koja podrucja sve pokriva i koliko detaljno. Iskreno mislim da se tu nece nac nista specijalno, jer vec postoji mali milijon knjiga vezanih za Ubuntu od administracije pa do ne znam cega sve ne... A kako je Ubuntu izrod :D Debiana razlike su toliko zanemarive (sto se tice adminstracije barem) da mislim da ono sto bi i valjalo mozda spomenuti nesto mi govori da ce bas to biti izostavljeno.

I na kraju za sve vas koji volite citati mislim da sam jednom davno vec postao ovaj link, ali ako nisam ili ako ga netko nije vidio preporucam mu da obavezno posjeti ovu stranicu:

www.flazx.com
max360se

Post Postao/la max360se »

Hvala na linku.
Ovo što si rekao o HR jeziku i IT i softwareu. Potpisujem. Gotovo je isto i kod mene. S jednom razlikom. "Naucio" sam XP na HR jer ga cesto instaliram. Pod navodnicima jer, jer je sve sto radim automatika.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
tech_soul8

max360se je napisao/la:Hvala na linku.
Ovo što si rekao o HR jeziku i IT i softwareu. Potpisujem. Gotovo je isto i kod mene. S jednom razlikom. "Naucio" sam XP na HR jer ga cesto instaliram. Pod navodnicima jer, jer je sve sto radim automatika.
Automatiziraj onda i te instalacije i potpuno zaboravi hrv :mrgreen:
max360se

Post Postao/la max360se »

Ma ja ti sve odradim na engleskom onda na kraju prije firewalla instaliram HR language pack. :D
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
tech_soul8

max360se je napisao/la:Ma ja ti sve odradim na engleskom onda na kraju prije firewalla instaliram HR language pack. :D
:thumbs :-D
Odgovori