Dan slobodnog softvera :) u našem malom gradu & RH
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Dan slobodnog softvera :) u našem malom gradu & RH
@tex.. lijepo je što si se raspisao, ali ako želiš pridobiti pažnju čitatelja nužno je tekst razbiti u manje pasuse po nekim cjelinama.. ovako si nabacao hrpu misli u jednu rečenicu.. muka živa za čitati i pratiti 
-
Max Bunker
Ma kad tipkam sa moba pa nemam pregled kako to izgleda... Ali da želim čitanost i publicitet onda nebi ovdje drvil.. Bitno da vas par koji kužite o čemu spikam to pročitate i da se onda možda nekom rodi konstruktivna ideja pa da zarolamo vec jednom taj skynet

- Abzeenth
- Site Admin
Ovo isto sam ja napisala na prethodnoj stranici, samo bez ogromnog uvoda. Očito je da stvar zapinje u jednoj od tih glavnih etapa. Osim toga, autor teme i pokretač ideje nije odgovorio na pitanje iz kojeg je on grada, a nema baš smisla da mi nagađamo, pogađamo i predlažemo kojekakve moguće scenarije bez njegovog daljnjeg feedbacka.tex.vileer je napisao/la: .. Prije bilo svega, mislim da je osnovno imati ideju, pa plan, pa ljudske i organizacijske resurse i tek onda bi mogli konkretno suzavati opcije i vidjeti jel bu druženje za dvadeset skolaraca ili mega spektakl u areni koji bu nam bare iz majki pjesmom otvorio, a pivovara sponzorirala hostesama i sleperom pive...
- vision
- Spol: ♂
[offtopic]
Vjerujem da nitko ovdje nije suspendirantex.vileer je napisao/la:Na jednoj temi ste čovjeka koji je ukazivao na stvarne probleme, suspendirali ste ga a vjerujem sa nisam jedini koji je to zapazio.zbog toga što su se ukazivali propusti/stvarni problemi. Dešava se da se rasprave otmu kontroli i dođe do takve situacije da korisnik mora ići van, ali ne razumijem čemu takve rasprave ovdje na forumu.
Ako je gdje problem, onda se to javi njihovim razvijateljima, ako ima rješenja "može" da se pošalje njima ili posta na forumu, a ako nema nikakve koristi od toga, ignorisati ili napraviti nešto "svoje".
![]()
-
Max Bunker
Malo sam pustio probni balon i moglo bi se do nekog prostora, može gradski a može i u nekim tvrtkama. Sve ovisi o kojem broju posjetitelja i osoblja pričamo.
- ujodarko
- Spol: M
Bertone je napisao/la:@ujodarko.. jedno khm privatno pitanje, ne moraš odgovoriti ako ne želiš
U kojem si gradu (svemir je širok pojam)?
U profilu ti piše da si fotograf.. da li se time baviš i ako da, radiš za sebe u svom foto-studiu ili kod nekoga?
Ako je odgovor na prethodno pitanje pozitivan, da li se u radu koristiš vlasničkim ili slobodnim softverom?
Zagreb, profesionalni fotograf.
Vlasnička oprema i vlasnički softver (nisam vlasnik nit jednog nit drugog).
O svemu tome možemo diskutirati pod nekom drugom temom jer ovo je tema o internacionalnom danu slobodnog softvera koji će se u RH najvjerojatnije obilježiti... npr. tako da će svi što "guglaju" vidjeti na www.google.com slova "Google" u nekoj grafičkoj varijanti koja će ilustrirati slobodni softver (kako to sam 'gugl' zna štosno raditi...).
A moglo se da ne velim, organizirano na razini udruge (koje već) pozvati zainteresirane klince (valjda to nije teško), dofurati hardveraj il da oni dofuraju svoj i pozvati npr. neku facu iz politike koja se bori za glasove birača na predsjedničkim izborima pa bi to završilo i u novinama i na internetu... onako... kako skupa za velikim okruglim stolom umreženi tipkaju ili se igraju... na Linux platformi.
Npr. Josipović saam piše svoj fejs, komotno je mogao neku objavu napisati koristeći Linux.
Ja sanjam o kapitaliziranju međunarodnog dana slobodnog softvera, a vi se brinete koristim li ja osobno slobodni softver u svom radu...
Možemo li biti konstruktivni i pokušati organizirati druženje za 9 dana?
Pozvati neku facu iz javnog života da dodje, sjedne i isproba Linux "mašinu"?
Ima li šanse privući mlade FER-ovce ili zainteresirane osnovnoškolce da iskuse nešto 'drugačije' i da im netko upućeniji od mene, prezentira zašto je to 'nešto drukčije' ujedno sjajno i daleko bolje od vlasničkog softvera?
Je li naš domet pisanje postova na forumu...?
open code i open mind cijelom čovječanstvu 
Krivo si shvatio moje pitanje.. no da ne idemo u off topic poslati ću ti PP sa pojašnjenjem, a ako te ne zanima, slobodno ga obriši bez čitanja 
-
Max Bunker
@ujodarko
Vidim da naginješ sve bliže mom viđenju načina prezentacije.....masa-političari-publicitet=učikovitost ...
Vidim da naginješ sve bliže mom viđenju načina prezentacije.....masa-političari-publicitet=učikovitost ...
- audiosl4ve
- Spol: M
ako i bude nesto, u zagrebu, ja dolazim