Preporuka za filmove

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

iv@n
Site Admin
Spol: M
Kontakt:

Re: Preporuka za filmove

Post Postao/la iv@n »

Sinoć sam na Vukovar Film Festivalu gledao "Kriminalci na godišnjem" - film me stvarno iznenadio, odličan crni humor, neusporedivo bolje od glupih američkih komedija. Vjerujem kako će i sljedećih dana biti izvrsnih filmova.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

The Day the Earth Stood Still

Izbjeći ovaj film pod obavezno... nije mi jasno kako ovako glupi filmovi mogu puniti kino blagajne :?
zole052

Post Postao/la zole052 »

iv@n je napisao/la:The Day the Earth Stood Still

Izbjeći ovaj film pod obavezno... nije mi jasno kako ovako glupi filmovi mogu puniti kino blagajne :?
E vidis, meni se film jako svidio, prica je odlicna tako da je izvedba trebala biti katastroficna da pokvari film... ali to je samo moje misljenje...

prica: 5
izvedba: 3

OCJENA 4/5
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Ako niste jos pogledajte "El Orfanato"... spanjolska horror drama... malo vise drama ali odlican...
http://www.imdb.com/title/tt0464141/
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Pogledao sam The day the earth stood Still iz 1951 i nije los. Preproucam takodjer.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Koistinen
Kontakt:

Post Postao/la Koistinen »

za ekipu koja cijeni dobar horor, evo nekih sjajnih (novijih) naslova...

gore spomenuti EL ORFANATO ---- sjajan španjolski debi, Guillermo Del Toro je producent....u principu, drama s horor elementima, ali jako dobro odrađeno

[REC] ---- španjolski 100 na sat zombi film....izrazito brz, fluidan i napet! sve preporuke!ove godine je izašao remake pod imenom "Qaurantine", ali bih, na vašem mjestu izbjegao to...

A L'INTERIEUR --- jedan od zadnjih pripadnika novog fancuskog izrazito gory vala....krvav do iznemoglosti, Beatrice Dalle u, valjda, najluđoj ulozi....sjajno!

HAUTE TENSION ---- začetnik tog francuskog vala, meni najdraži film iz te "serije"....napet do boli, ultra nasilan, odlične vizualizacije i nevjerojatno dobrih make-up efekata, bez usranog CGI-a.....od Alexandre Aje imate još i odličan remake THE HILLS HAVE EYES i novi (veći) film MIRRORS s Kieferom Sutherlandom...

FRONITERE(S) ---- moderni francuski 'Texas Chainsaw Massacre' hibrid sa sve nazi kanibalima u igri....relativno derivativan, ali skroz zabavan i krvav! Radnja smještena u Francusku u neredima pred dolazak ultra-desnice na vlast...

CALVAIRE ---- belgijski debi Fabrice Du Welza, budućeg (nadam se) "the man-a" evopskog horora....film, u principu, nije čistokrvni horor, već više pomaknuti psihološki 'Deliverance' style "sjeb" u glavu....zanimljiv detalj, u filmu nije korištena nikakva muzička podloga! Creepy..... (njegov novi film je upravo izišao i nadam se da će opravdati očekivanja, zove se VINYAN)

ZIBAHKHANA aka HELL'S GROUND ---- pakistanski splatter festival....GENIJALNO! mikro budžetiran, radio ga je vlasnik slastičarnice bez formalnog filmskog obrazovanja, ali veliki fan žanra......entuzijazam pršti na sve stran! Film od fana za fana.... TCM meets DAWN OF THE DEAD!!!

LET THE RIGHT ONE IN
--- švedska genijalnost! zapravo, hardkor drama provučena kroz vampirsku priču....gdjegod da je EL ORFANATO (eventualno) podbacio ovo rula....prekrasan film, predivne priče, glume, tempa i izgleda! Pogledajte!! Nažalost, Ameri već rade remake....

...toliko za sad, ima još brdo toga pa pišem kasnije...
centar137

Post Postao/la centar137 »

Volim filmove katastrofe i ako imate nesto dobro preporucite.
Ono sto sam gledao u zadnje vrijeme i svidilo mi se:
Sunshine http://www.imdb.com/title/tt0448134/
The Andromeda Strain http://www.imdb.com/title/tt0424600/
Ovih dana ja sam bolestan od ljudi
Nemoj me dirat, sutra me probudi
Peticija za flash za FreeBSD
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Koistinen je napisao/la:
LET THE RIGHT ONE IN
--- švedska genijalnost! zapravo, hardkor drama provučena kroz vampirsku priču....gdjegod da je EL ORFANATO (eventualno) podbacio ovo rula....prekrasan film, predivne priče, glume, tempa i izgleda! Pogledajte!! Nažalost, Ameri već rade remake....
E ovo sam gledao neki dan.... inače nisam ljubitelj takve vrste filmova ali svidio mi se. thumbs up :thumbs
zole052

Post Postao/la zole052 »

Evo malo i serija... Fringe http://www.imdb.com/title/tt1119644/
Skroz nova serija, tek se prva sezona snima. Usporedio bi je sa x-files ali sa razlikom da se ne bavi serija vanzemaljcima (barem ne za sada) nego vise ko rubna znanost. Moja preporuka...
Fringe science
Fringe science is, by definition, at the fringes of a mainstream academic discipline. Fringe science is a phrase used to describe scientific inquiry in an established field of study that departs significantly from mainstream or orthodox theories.
Markec

Post Postao/la Markec »

zzankola je napisao/la:Evo malo i serija... Fringe http://www.imdb.com/title/tt1119644/
Skroz nova serija, tek se prva sezona snima. Usporedio bi je sa x-files ali sa razlikom da se ne bavi serija vanzemaljcima (barem ne za sada) nego vise ko rubna znanost. Moja preporuka...
Fringe science
Fringe science is, by definition, at the fringes of a mainstream academic discipline. Fringe science is a phrase used to describe scientific inquiry in an established field of study that departs significantly from mainstream or orthodox theories.
Jel ima kakve opasnosti, akcije, odgometanja zagometki, nesto poput Prison break (zakon braće) oni su mi jako super.
Odgovori