[VAŽNO!] Glas naroda - promjene na forumu
Moderator/ica: Moderatori/ce
- drone
- Moderator
Re: [VAŽNO!] Glas naroda - promjene na forumu
Koliko god nam se sviđala mogućnost offtopica i koliko god offtopic bio prirodan, jasno je zašto je štetan za forume.
Uzmimo primjer kad otvorimo neku ozbiljniju temu i postavimo pitanje za koje želimo dobiti precizan odgovor, a umjesto željenog odgovora i rasprave na temu koja nas zanima netko dođe i otme kompletnu temu s nekim glupostima. Otimaču možda to ne izgleda posebno problematično, možda nije ni svjestan, ali vjerujem da se autoru teme u tom trenutku offtopic baš i ne sviđa. Ili kad googlamo tražeći konkretan odgovor, a sletimo na temu u kojoj je samo pitanje povezano s našom potragom.
Primjera zašto je offtopic štetan ima mnogo i iako sam sklon offtopicu i chatu (uostalom kao i većina), podržavam pooštravanje mjera za njihovo suzbijanje. Ovisi o kategorijama, ali u principu podržavam prijedlog 6.
Uzmimo primjer kad otvorimo neku ozbiljniju temu i postavimo pitanje za koje želimo dobiti precizan odgovor, a umjesto željenog odgovora i rasprave na temu koja nas zanima netko dođe i otme kompletnu temu s nekim glupostima. Otimaču možda to ne izgleda posebno problematično, možda nije ni svjestan, ali vjerujem da se autoru teme u tom trenutku offtopic baš i ne sviđa. Ili kad googlamo tražeći konkretan odgovor, a sletimo na temu u kojoj je samo pitanje povezano s našom potragom.
Primjera zašto je offtopic štetan ima mnogo i iako sam sklon offtopicu i chatu (uostalom kao i većina), podržavam pooštravanje mjera za njihovo suzbijanje. Ovisi o kategorijama, ali u principu podržavam prijedlog 6.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
- Abzeenth
- Site Admin
Može, nema problema. Ako nitko ne bude prije, ja ću sutra poslijepodne sve pregledati. Naravno, bilo bi lakše kad bi se zaista moglo automatski označavati teme kao riješene, ali nisam još istražila kako to izvesti, a i pitanje je bi li korisnici zaista to sami radili kad bi i bilo moguće, odnosno ima li smisla to uvoditi ako ćemo opet mi moderatori morati to raditi. Anyway, hvala na podsjetnikudrade je napisao/la:Pozdrav,
Moze li netko od moderatora procesljati forum i tagirati postove koji su rijeseni ?
Obzirom da ja neću stići, može li netko dodati onaj meemin smajlić? Već dugo ga želi, a kad smo već dodali ovaj facepalm, možemo staviti i još jedan, pa je to dosta novih smajlića za ovu godinu
Ovo o spellcheckerima nećemo brisati jer je korisno, tako da se ne morate brinuti.
Željno očekujem nastavak diskusije i vaše nove prijedloge.
Ovo da korisnici sami mogu oznacavati teme rijesene nije losa ideja. Ali ja bih je ipak malo razvio. Postoje osnovne opcije:
1) Teme kao oznacene mogu oznacavati samo stariji korisnici (mislim na one koji su vec prijavljeni recimo barem 6 - 12 mjeseci)
2) Da korisnik (onaj koji je otvorio temu) ima opciju "Tema riješena" i kad je odabere tema automatski promijeni boju, recimo u zutu, na nju se jos uvijek moze odgovarat dok god admin/moderator nije provijerio da je to stvarno tako i potvrdio, onda neka tema automatski promijeni boju u recimo zelenu.
Evo jos jedan prijedlog:
Da se teme u Off Topic koje na koje nitko nije odgovorio godinu dana automatski brisu.
ili
a ovo vrijedi opcenito, a to je da se na dno foruma ili jos mozda i bolje na dno svakog subforuma doda jos jedan subforum "Arhiva" i da se u njega stavljaju teme na koje nitko nije odgovorio 6 mjeseci i isto tako one koje su riješene.
Mislim da bi to olaksalo preglednost foruma u buduce tj. tema i isto tako mozda i pretrazivanje.
1) Teme kao oznacene mogu oznacavati samo stariji korisnici (mislim na one koji su vec prijavljeni recimo barem 6 - 12 mjeseci)
2) Da korisnik (onaj koji je otvorio temu) ima opciju "Tema riješena" i kad je odabere tema automatski promijeni boju, recimo u zutu, na nju se jos uvijek moze odgovarat dok god admin/moderator nije provijerio da je to stvarno tako i potvrdio, onda neka tema automatski promijeni boju u recimo zelenu.
Evo jos jedan prijedlog:
Da se teme u Off Topic koje na koje nitko nije odgovorio godinu dana automatski brisu.
ili
a ovo vrijedi opcenito, a to je da se na dno foruma ili jos mozda i bolje na dno svakog subforuma doda jos jedan subforum "Arhiva" i da se u njega stavljaju teme na koje nitko nije odgovorio 6 mjeseci i isto tako one koje su riješene.
Mislim da bi to olaksalo preglednost foruma u buduce tj. tema i isto tako mozda i pretrazivanje.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
- Abzeenth
- Site Admin
Ovo s bojama mi se čini kao nepotrebno kompliciranje, a mislim da ljudi to baš i ne vole ovdje na forumu 
Ovaj drugi prijedlog o brisanju i arhiviranju mi se sviđa, ali trebalo bi još to razraditi.
Ovaj drugi prijedlog o brisanju i arhiviranju mi se sviđa, ali trebalo bi još to razraditi.
- andrei
- Spol: M
- Kontakt:
ja sam za 2. 
+1Abzeenth je napisao/la:Ovo s bojama mi se čini kao nepotrebno kompliciranje, a mislim da ljudi to baš i ne vole ovdje na forumu
Brisanje tema - ne. Što ako nekome zatreba nešto što je napisao prije? Arhiviranje - da. Čak možda da taj forum bude skriven, a da se teme ipak mogu naći pretragom.također Abzeenth je napisao/la:Ovaj drugi prijedlog o brisanju i arhiviranju mi se sviđa, ali trebalo bi još to razraditi.
Zasto sakriti, ovdje se bavimo free and open source stvarima.
Bio sam na jednom GTA:SA forumu koji je imao arhivu doduse kao jedan od glavnih podforuma, ali po meni ako se radi arhiva treba svaki podforum imati svoju jer ces tako lakse naci sto ti treba.
Bio sam na jednom GTA:SA forumu koji je imao arhivu doduse kao jedan od glavnih podforuma, ali po meni ako se radi arhiva treba svaki podforum imati svoju jer ces tako lakse naci sto ti treba.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
- Abzeenth
- Site Admin
2 iz prvog posta na temi ili 2 iz ovog gore?andrei je napisao/la:ja sam za 2.
Skrivanje podforuma definitivno ne. Kao što rekoh, treba to razraditi.
Vidim da još nije stavljen meemin smajlić? Takve "male" stvari su, čini se, jedino što možemo izvršiti brzo i bez puno pregovaranja. A ja moram početi s kopanjem po forumu i obilježavanjem riješenih tema
- iv@n
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Evo, stavljam smiley...
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
- Abzeenth
- Site Admin
Hvala, iv@ne
Dodjeljujem ti titulu Lord of the Emoticons
EDIT: uredit ću kasnije prvi post da se vidi što smo napravili a što još trebamo napraviti/raspraviti.
Dodjeljujem ti titulu Lord of the Emoticons
EDIT: uredit ću kasnije prvi post da se vidi što smo napravili a što još trebamo napraviti/raspraviti.