Zemlja je stara 6000 god. i ostale "znanstvene" činjenice

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
Abzeenth
Site Admin

Re: Zemlja je stara 6000 god. i ostale "znanstvene" činjenic

Post Postao/la Abzeenth »

calisto053 je napisao/la: Molim te.... bolje i to nego Crkva Letećeg Špageti Čudovišta :facepalm
Imaju svoju bibliju, crkvenu zgradu, hijerarhiju i sljedbenike, a izborili su se i za ustavno pravo na priznanje crkve - vjerske zajednice
https://en.wikipedia.org/wiki/Flying_Spaghetti_Monster

Dakle, sve što dolalzi preko velike bare treba uzeti "cum grano salis"... :facepalm
Erm...koliko znam, to je parodija na mainstream religije, tako da... evo jedan :facepalm od mene na kvotani post. rofl
calisto053
Moderator
Spol: M

Post Postao/la calisto053 »

@ shrike - tako je! To je djelo vjerskih ekstremista koji smatraju da znanost i religija ne mogu ići zajedno, što je pogrešno i krajnje opasno. Ako si dobar vjernik moraš biti loš znanstvenik i obratno. Srećom, imaju utjecaj samo u Americi...
Poentiraju na kritici evolucije i to je sve! Dodaj tomu elementarno nepoznavanje činjenica i teorija, iskrivljavanje, miješanje svega i svačega, te nespremnost na suvisli dijalog i imaš dobitnu kombinaciju!
Barem je lako dokazati da je Noa poveo dinosaure u arku.... :facepalm
Ah, ništa, barem su zabavni!

"Znanost bez vjere je šepava, dok je vjera bez znanosti slijepa."
Einstein

@ Abzz - jest parodija, ali utjecajna parodija u Kanzasu. Mislima da je ovo: :facepalm najpopularniji smajlić u ovoj temi. treba ga još malo razradit :D
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

calisto053 je napisao/la:Mislima da je ovo: :facepalm najpopularniji smajlić u ovoj temi. treba ga još malo razradit :D
Ako jedan nije dovoljan, uvijek možete pokušati s dva. :D
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Abzeenth je napisao/la:Ako jedan nije dovoljan, uvijek možete pokušati s dva. :D
TO već može :thumbs2
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Moram bit iskren, nakon svega pročitanog pomalo me strah tih ljudi i onog što su spremni učiniti, zahvaljujući svojoj zaluđenosti.

Opet, ne treba im braniti ništa, imaju pravo na svoje mišljenje i na javno izražavanje, kao i mi. Sve ok dok su to odrasle osobe, ali kad krenu raditi brainwash nad djecom, to već postaje loše.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Long post!
Uvatilo me. Sori. :oops:

Bježanje u kreacionizam je bježanje pred stvarnošću i izazovima koje nam život postavlja. Isto kao i ljudska vrsta, ljudsko znanje evoluira. Ljepote molekularne biologije, biokemije, moderne fizike, matematike i primjenjenih znanosti su nepobitne. Dobrobit koju dobivamo od znanosti je nesumnjiva. Naravno, ima tu i dosta lošeg, ali mislim da smo ipak na pozitivnom putu.
Vraćanje u srednjevjekovni način razmišljanja i gatanja nad pojavama je veliki korak unatrag.
Nevezano uz pitanje postojanja Boga i različite poglede svjetskih religija, većina religija ima u korijenu napredak čovjeka kao vrste i kao pojedinca. Ja vjerujem da se znanje ne kosi s niti jednom religijom, a ako se tome protive razni vjerski vođe na njima je grijeh što su toliko ljudi povukli za sobom u propast.
Kreacionisti i ostali zadrti ljudi za sobom povlače nevine i guraju ih u mrak neznanja. I time poništavaju ono što smo mi kao ljudska vrsta postigli. Iako smo sposobni za velika zvjerstva i zločine, možemo napraviti i nevjerojatne stvari. Moderna znanost je vrhunac naše evolucije i put kojim trebamo ići. Jer dok god ima tih zadrtih ljudi mi kao vrsta nećemo biti uistinu slobodni.
Ima mjesta za suživot religije i znanosti. Nisu nikako nespojive zajedno. Gledajući prirodne zakone, složenost našeg Svemira, složenost vrsta, složenost jedinki i njihovu evoluciju, znanstvenik ne ukida postojanje višeg bića. Ali ga niti ne postavlja kao uvjet.
Koliko god se oni busali u svoju Bibliju, činjenica je da oni guraju ljude u mrak. I po meni su kontra svega što bi jedna religija trebala predstavljati. Sreća da su se te kreature za sada pojavile samo u Americi. Nadam se da će se ostatak svijeta oduprijeti toj pošasti.
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

::bravo :thumbs
retsam

Post Postao/la retsam »

Suko je napisao/la:Long post!
Uvatilo me. Sori. :oops:

Bježanje u kreacionizam je bježanje pred stvarnošću i izazovima koje nam život postavlja. Isto kao i ljudska vrsta, ljudsko znanje evoluira. Ljepote molekularne biologije, biokemije, moderne fizike, matematike i primjenjenih znanosti su nepobitne. Dobrobit koju dobivamo od znanosti je nesumnjiva. Naravno, ima tu i dosta lošeg, ali mislim da smo ipak na pozitivnom putu.
Vraćanje u srednjevjekovni način razmišljanja i gatanja nad pojavama je veliki korak unatrag.
Nevezano uz pitanje postojanja Boga i različite poglede svjetskih religija, većina religija ima u korijenu napredak čovjeka kao vrste i kao pojedinca. Ja vjerujem da se znanje ne kosi s niti jednom religijom, a ako se tome protive razni vjerski vođe na njima je grijeh što su toliko ljudi povukli za sobom u propast.
Meni nije jasno na temelju čega bi se uopće učila "teorija inteligentnog dizajna" koja zapravo nema previše veze s imenom, pokušao sam čitati par kreacionističkih knjiga, ali tematika je užasno obrađena i nigdje se zapravo ne dokazuje kao sama već se pokušava oboriti TE pseudoznanstvenim meteodama i kroz raspravu na razini poluobrazovane osobe.
Suko je napisao/la: Kreacionisti i ostali zadrti ljudi za sobom povlače nevine i guraju ih u mrak neznanja. I time poništavaju ono što smo mi kao ljudska vrsta postigli. Iako smo sposobni za velika zvjerstva i zločine, možemo napraviti i nevjerojatne stvari. Moderna znanost je vrhunac naše evolucije i put kojim trebamo ići. Jer dok god ima tih zadrtih ljudi mi kao vrsta nećemo biti uistinu slobodni.
Ima mjesta za suživot religije i znanosti. Nisu nikako nespojive zajedno. Gledajući prirodne zakone, složenost našeg Svemira, složenost vrsta, složenost jedinki i njihovu evoluciju, znanstvenik ne ukida postojanje višeg bića. Ali ga niti ne postavlja kao uvjet.
Koliko god se oni busali u svoju Bibliju, činjenica je da oni guraju ljude u mrak. I po meni su kontra svega što bi jedna religija trebala predstavljati. Sreća da su se te kreature za sada pojavile samo u Americi. Nadam se da će se ostatak svijeta oduprijeti toj pošasti.
Užasno je što se kreacionizam pokušava "ugurati" kao neki tip vjerskog učenja, samo doslovno tumačenje biblije ili ostalih (svetih) knjiga je u najmanju ruku suludo. Uostalom i katolička crkva je prihvatila TE. Čak je i 1996. godine tijekom konferencije "Molekularna i evolucijska biologija; problematika nastanka i razvoja života" koju je organizirao isusovac George Coyne, dugogodišnji voditelj Vatikanske zvjezdarnice. Coyne u više je navrata kritizirao, pa čak i ismijao inteligentni dizajn. - "Inteligentni dizajn nije znanost, iako to pretendira biti". Žaloson je da možemo doći ćemo onda stvarno do razine gdje nećemo moći u školama spominjati riječ dinosaur jer bi mogla biti suviše uznemirujuća onoj djeci koja ne vjeruju u evoluciju ili termin 'rođendan', i to zbog Jehovinih svjedoka. Oni taj termin ne priznaju pa bi se mogli uvrijediti. Pokušavam zamisliti što će biti ako se ta pošast podilaženja u SAD-u raširi u nama blizku Europu.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Na žalost, kreacionista ima sve više i više i u europi i to zahvaljujući internetu. Kod nas isto postoje udruge kreacionista, a već i imaju časopis koji se zove Book.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
iForce

Post Postao/la iForce »

Fundamentalisti su sami po sebi opasni i nikako ne smiju imati većinu nigdje.
Drago mi je da postoje inteligentni ljudi i da se društvo sve više odvaja od suludih ideja koje su stvorile puno problema.

Via TapaTalk
Dropbox, jednostavno možete otvoriti račun i besplatno dobijete 2 GB http://db.tt/OioEmCb Ukoliko prilikom registracije koristite navedeni link oboje dobijemo 500 MB gratis.
Odgovori