Erm...koliko znam, to je parodija na mainstream religije, tako da... evo jedancalisto053 je napisao/la: Molim te.... bolje i to nego Crkva Letećeg Špageti Čudovišta![]()
Imaju svoju bibliju, crkvenu zgradu, hijerarhiju i sljedbenike, a izborili su se i za ustavno pravo na priznanje crkve - vjerske zajednice
https://en.wikipedia.org/wiki/Flying_Spaghetti_Monster
Dakle, sve što dolalzi preko velike bare treba uzeti "cum grano salis"...![]()
Zemlja je stara 6000 god. i ostale "znanstvene" činjenice
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Abzeenth
- Site Admin
Re: Zemlja je stara 6000 god. i ostale "znanstvene" činjenic
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
@ shrike - tako je! To je djelo vjerskih ekstremista koji smatraju da znanost i religija ne mogu ići zajedno, što je pogrešno i krajnje opasno. Ako si dobar vjernik moraš biti loš znanstvenik i obratno. Srećom, imaju utjecaj samo u Americi...
Poentiraju na kritici evolucije i to je sve! Dodaj tomu elementarno nepoznavanje činjenica i teorija, iskrivljavanje, miješanje svega i svačega, te nespremnost na suvisli dijalog i imaš dobitnu kombinaciju!
Barem je lako dokazati da je Noa poveo dinosaure u arku....
Ah, ništa, barem su zabavni!
"Znanost bez vjere je šepava, dok je vjera bez znanosti slijepa."
Einstein
@ Abzz - jest parodija, ali utjecajna parodija u Kanzasu. Mislima da je ovo:
najpopularniji smajlić u ovoj temi. treba ga još malo razradit 
Poentiraju na kritici evolucije i to je sve! Dodaj tomu elementarno nepoznavanje činjenica i teorija, iskrivljavanje, miješanje svega i svačega, te nespremnost na suvisli dijalog i imaš dobitnu kombinaciju!
Barem je lako dokazati da je Noa poveo dinosaure u arku....
Ah, ništa, barem su zabavni!
"Znanost bez vjere je šepava, dok je vjera bez znanosti slijepa."
Einstein
@ Abzz - jest parodija, ali utjecajna parodija u Kanzasu. Mislima da je ovo:
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- Abzeenth
- Site Admin
Ako jedan nije dovoljan, uvijek možete pokušati s dva.calisto053 je napisao/la:Mislima da je ovo:najpopularniji smajlić u ovoj temi. treba ga još malo razradit
- calisto053
- Moderator
TO već možeAbzeenth je napisao/la:Ako jedan nije dovoljan, uvijek možete pokušati s dva.
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Moram bit iskren, nakon svega pročitanog pomalo me strah tih ljudi i onog što su spremni učiniti, zahvaljujući svojoj zaluđenosti.
Opet, ne treba im braniti ništa, imaju pravo na svoje mišljenje i na javno izražavanje, kao i mi. Sve ok dok su to odrasle osobe, ali kad krenu raditi brainwash nad djecom, to već postaje loše.
Opet, ne treba im braniti ništa, imaju pravo na svoje mišljenje i na javno izražavanje, kao i mi. Sve ok dok su to odrasle osobe, ali kad krenu raditi brainwash nad djecom, to već postaje loše.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
- Suko
- Site Admin
Long post!
Uvatilo me. Sori.
Bježanje u kreacionizam je bježanje pred stvarnošću i izazovima koje nam život postavlja. Isto kao i ljudska vrsta, ljudsko znanje evoluira. Ljepote molekularne biologije, biokemije, moderne fizike, matematike i primjenjenih znanosti su nepobitne. Dobrobit koju dobivamo od znanosti je nesumnjiva. Naravno, ima tu i dosta lošeg, ali mislim da smo ipak na pozitivnom putu.
Vraćanje u srednjevjekovni način razmišljanja i gatanja nad pojavama je veliki korak unatrag.
Nevezano uz pitanje postojanja Boga i različite poglede svjetskih religija, većina religija ima u korijenu napredak čovjeka kao vrste i kao pojedinca. Ja vjerujem da se znanje ne kosi s niti jednom religijom, a ako se tome protive razni vjerski vođe na njima je grijeh što su toliko ljudi povukli za sobom u propast.
Kreacionisti i ostali zadrti ljudi za sobom povlače nevine i guraju ih u mrak neznanja. I time poništavaju ono što smo mi kao ljudska vrsta postigli. Iako smo sposobni za velika zvjerstva i zločine, možemo napraviti i nevjerojatne stvari. Moderna znanost je vrhunac naše evolucije i put kojim trebamo ići. Jer dok god ima tih zadrtih ljudi mi kao vrsta nećemo biti uistinu slobodni.
Ima mjesta za suživot religije i znanosti. Nisu nikako nespojive zajedno. Gledajući prirodne zakone, složenost našeg Svemira, složenost vrsta, složenost jedinki i njihovu evoluciju, znanstvenik ne ukida postojanje višeg bića. Ali ga niti ne postavlja kao uvjet.
Koliko god se oni busali u svoju Bibliju, činjenica je da oni guraju ljude u mrak. I po meni su kontra svega što bi jedna religija trebala predstavljati. Sreća da su se te kreature za sada pojavile samo u Americi. Nadam se da će se ostatak svijeta oduprijeti toj pošasti.
Uvatilo me. Sori.
Bježanje u kreacionizam je bježanje pred stvarnošću i izazovima koje nam život postavlja. Isto kao i ljudska vrsta, ljudsko znanje evoluira. Ljepote molekularne biologije, biokemije, moderne fizike, matematike i primjenjenih znanosti su nepobitne. Dobrobit koju dobivamo od znanosti je nesumnjiva. Naravno, ima tu i dosta lošeg, ali mislim da smo ipak na pozitivnom putu.
Vraćanje u srednjevjekovni način razmišljanja i gatanja nad pojavama je veliki korak unatrag.
Nevezano uz pitanje postojanja Boga i različite poglede svjetskih religija, većina religija ima u korijenu napredak čovjeka kao vrste i kao pojedinca. Ja vjerujem da se znanje ne kosi s niti jednom religijom, a ako se tome protive razni vjerski vođe na njima je grijeh što su toliko ljudi povukli za sobom u propast.
Kreacionisti i ostali zadrti ljudi za sobom povlače nevine i guraju ih u mrak neznanja. I time poništavaju ono što smo mi kao ljudska vrsta postigli. Iako smo sposobni za velika zvjerstva i zločine, možemo napraviti i nevjerojatne stvari. Moderna znanost je vrhunac naše evolucije i put kojim trebamo ići. Jer dok god ima tih zadrtih ljudi mi kao vrsta nećemo biti uistinu slobodni.
Ima mjesta za suživot religije i znanosti. Nisu nikako nespojive zajedno. Gledajući prirodne zakone, složenost našeg Svemira, složenost vrsta, složenost jedinki i njihovu evoluciju, znanstvenik ne ukida postojanje višeg bića. Ali ga niti ne postavlja kao uvjet.
Koliko god se oni busali u svoju Bibliju, činjenica je da oni guraju ljude u mrak. I po meni su kontra svega što bi jedna religija trebala predstavljati. Sreća da su se te kreature za sada pojavile samo u Americi. Nadam se da će se ostatak svijeta oduprijeti toj pošasti.
- retsam
Meni nije jasno na temelju čega bi se uopće učila "teorija inteligentnog dizajna" koja zapravo nema previše veze s imenom, pokušao sam čitati par kreacionističkih knjiga, ali tematika je užasno obrađena i nigdje se zapravo ne dokazuje kao sama već se pokušava oboriti TE pseudoznanstvenim meteodama i kroz raspravu na razini poluobrazovane osobe.Suko je napisao/la:Long post!
Uvatilo me. Sori.![]()
Užasno je što se kreacionizam pokušava "ugurati" kao neki tip vjerskog učenja, samo doslovno tumačenje biblije ili ostalih (svetih) knjiga je u najmanju ruku suludo. Uostalom i katolička crkva je prihvatila TE. Čak je i 1996. godine tijekom konferencije "Molekularna i evolucijska biologija; problematika nastanka i razvoja života" koju je organizirao isusovac George Coyne, dugogodišnji voditelj Vatikanske zvjezdarnice. Coyne u više je navrata kritizirao, pa čak i ismijao inteligentni dizajn. - "Inteligentni dizajn nije znanost, iako to pretendira biti". Žaloson je da možemo doći ćemo onda stvarno do razine gdje nećemo moći u školama spominjati riječ dinosaur jer bi mogla biti suviše uznemirujuća onoj djeci koja ne vjeruju u evoluciju ili termin 'rođendan', i to zbog Jehovinih svjedoka. Oni taj termin ne priznaju pa bi se mogli uvrijediti. Pokušavam zamisliti što će biti ako se ta pošast podilaženja u SAD-u raširi u nama blizku Europu.Suko je napisao/la: Kreacionisti i ostali zadrti ljudi za sobom povlače nevine i guraju ih u mrak neznanja. I time poništavaju ono što smo mi kao ljudska vrsta postigli. Iako smo sposobni za velika zvjerstva i zločine, možemo napraviti i nevjerojatne stvari. Moderna znanost je vrhunac naše evolucije i put kojim trebamo ići. Jer dok god ima tih zadrtih ljudi mi kao vrsta nećemo biti uistinu slobodni.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Na žalost, kreacionista ima sve više i više i u europi i to zahvaljujući internetu. Kod nas isto postoje udruge kreacionista, a već i imaju časopis koji se zove Book.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Fundamentalisti su sami po sebi opasni i nikako ne smiju imati većinu nigdje.
Drago mi je da postoje inteligentni ljudi i da se društvo sve više odvaja od suludih ideja koje su stvorile puno problema.
Via TapaTalk
Drago mi je da postoje inteligentni ljudi i da se društvo sve više odvaja od suludih ideja koje su stvorile puno problema.
Via TapaTalk
Dropbox, jednostavno možete otvoriti račun i besplatno dobijete 2 GB http://db.tt/OioEmCb Ukoliko prilikom registracije koristite navedeni link oboje dobijemo 500 MB gratis.