Sabayon 10
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
-
gMajstor
Re: Sabayon 10
Ako želiš da odeš sa openSusea12.2 probaj., a ako želiš da ostaneš sa openSuseu onda nikako nemoj da probašstefan je napisao/la:ovo bih mogao probati... svidja mi se ime
stabilnost?
Ukrako jako stabilna distribucija, odlično radi, sve ima, već sam jednom rekao, distribucija tačno po mojoj meri. Malkice je sporija (od openSuse12.2) ali zanemarljivo. Nema tu nešto previše da se priča. Ja koristim KDE 4.9 (nije mi jasno zašto još nema KDE 4.9.1) i do sad nije bilo nelkih većih problema (sem što su mi ikone u Libreofficeu u negativu, a nemam pojma kako da to ispravim)
Najjednostavnija i jedna od najstabilnijih distribucija koje sam probao, potpuno me očarala (polako ali sigurno napustam kubuntu vode).
-
rapha
- Spol: M
Igrao sam se malo sa njim i prilično me je pozitivno iznenadio. Definitivno jedna od najboljih KDE user friendly distribucija.
Posebno mi se sviđa što pri redovnom apdejtu/apgrejdu ne apgrejduje kernel već to mora da se radi ručno po potrebi. Dobra opcija za korisnike koji nemaju mnogo znanja i za koje je svaki upgrade kernela veliki rizik.
Posebno mi se sviđa što pri redovnom apdejtu/apgrejdu ne apgrejduje kernel već to mora da se radi ručno po potrebi. Dobra opcija za korisnike koji nemaju mnogo znanja i za koje je svaki upgrade kernela veliki rizik.
- Suko
- Site Admin
Koga zanima evo kako instalirati Bumblebee i Nvidia drivere:
https://forum.sabayon.org/viewtopic.php?f=86&t=27308
Fino radi.
https://forum.sabayon.org/viewtopic.php?f=86&t=27308
Fino radi.
Koliko dugo traje baterija nakon podešavanja bumblebeea?
Ovisi o tvom hardwareu i bateriji. Kod svakog je drugačije.SuSe je napisao/la:Koliko dugo traje baterija nakon podešavanja bumblebeea?
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Može li uz podešavanje nvidia optimusa 3h-4h, rada u monodevelopu, googlanje... Jer openSuse radi max 2h, Fedora 3h...
Ako ti ne treba nvidia tokom tog rada, isključi ju u BIOS-u. Ja (na Archu) bez Nvidije dobijem 8-9 sati (inače s nvidijom max.4).SuSe je napisao/la:Može li uz podešavanje nvidia optimusa 3h-4h, rada u monodevelopu, googlanje... Jer openSuse radi max 2h, Fedora 3h...
- Suko
- Site Admin
Sad sam ga stavio puniti do kraja pa ću viditi.SuSe je napisao/la:Koliko dugo traje baterija nakon podešavanja bumblebeea?
Do sada je na Sabayonu trajala oko 1 i pol sat. Isti rezultat i na Mintu, te na Suseu bez instaliranih Nvidia drivera.
Ubuntu s instaliranim Nvidia driverima i Bumblebeeom daje preko tri sata.
Javim koliko će sada trajati.
Eh hvala unaprijed