čavrljanje 2.0

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Jeremija
Spol: M

Re: čavrljanje 2.0

Post Postao/la Jeremija »

Gledaš film o Južnoj Africi, apartheid, Desmond Tutu, Mandela. I tamo
spominju Ubuntu.
slika
A eto ako netko ne zna što znači riječ ubuntu: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ubuntu_philosophy
Tko živi u nadi umire u gov....
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

"vjera u univerzalnu vezu dijeljenja koja povezuje cijelo čovječanstvo "
Sviđa mi se ova definicija
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Da da, to je još bilo na onim CD-ima koji su se slali besplatno:)
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Jedva čekam kada ću moći u RIP temi napisati "RIP 2020a godina" :) :D
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

A dobro, pa nije baš sve ove godine tako crno samo se nemrem sad sjetiti kaj :hmm
... nego, sinoć je na TVu bio Johnny Mnemonic i ko za vraga, radnja se odvija 2021. godine :-D
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

bertone je napisao/la:A dobro, pa nije baš sve ove godine tako crno samo se nemrem sad sjetiti kaj :hmm
opet je ponestalo antisklerina u uredništvu :hihi
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

iweb je napisao/la:
bertone je napisao/la:A dobro, pa nije baš sve ove godine tako crno samo se nemrem sad sjetiti kaj :hmm
opet je ponestalo antisklerina u uredništvu :hihi
Ti kao najmlađi član uredništva moraš sada nama starkeljama nalaziti stvari koje onaj njemac skriva. Kak se zove, Hans, Gruber, Alzeh, Alze-nešto....
abnettaa
Spol: m

Post Postao/la abnettaa »

ovo mi zadnja godina u ovoj odvratnoj zemlji, grijeh je rec jer je predivna ali....
u njemackoj nasi proizvodi u trgovini duplo jeftiniji nego kod nas, sramota. te nase trgovce i politicare treba sve poredat i streljat bez milosti, gamad
odo ja lijepo za finsku, ovdje vec godinu dana razmisljam kako prec na i9 i ddr4, u finskoj bi to rijesio za mjesec dana
i jos zemlja metala, statistike kazu da je svaki treci stanovnik clan benda s obzirom na broj stanovnistva i bendove koji od tamo potijecu...
kad dodjem tamo sa gitarom nema mi kraja :hihi
i narodna kultura im je predobra, obicaji, bozanstva. i ljudi su daleko od nas... obozavam finsku i fince, a nisam ni bio tamo
jedino jezik je brutalno tezak al mlad sam, imam vremena
jedva cekam da odem. vec imam posao gore, samo malo jos da ustedim za stan.. prvi mjesec put pod noge, ne vidi me vise hrvatska
pridruzite mi se :thmb-up

razmisljao sam o svicarskoj prvo jer je predivna zemlja ali nije neki ekstra standard pa sam presao na norvesku koja je bolja i od finske po standardu ali ljudi, obicaji i kultura nisu ni priblizno posebni kao u finskoj, proucavajuci finsku zaljubio sam se i odlucio za nju...
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

abnettaa je napisao/la:ovo mi zadnja godina u ovoj odvratnoj zemlji, grijeh je rec jer je predivna ali....
u njemackoj nasi proizvodi u trgovini duplo jeftiniji nego kod nas, sramota. te nase trgovce i politicare treba sve poredat i streljat bez milosti, gamad
odo ja lijepo za finsku, ovdje vec godinu dana razmisljam kako prec na i9 i ddr4, u finskoj bi to rijesio za mjesec dana
i jos zemlja metala, statistike kazu da je svaki treci stanovnik clan benda s obzirom na broj stanovnistva i bendove koji od tamo potijecu...
kad dodjem tamo sa gitarom nema mi kraja :hihi
i narodna kultura im je predobra, obicaji, bozanstva. i ljudi su daleko od nas... obozavam finsku i fince, a nisam ni bio tamo
jedino jezik je brutalno tezak al mlad sam, imam vremena
jedva cekam da odem. vec imam posao gore, samo malo jos da ustedim za stan.. prvi mjesec put pod noge, ne vidi me vise hrvatska
pridruzite mi se :thmb-up

razmisljao sam o svicarskoj prvo jer je predivna zemlja ali nije neki ekstra standard pa sam presao na norvesku koja je bolja i od finske po standardu ali ljudi, obicaji i kultura nisu ni priblizno posebni kao u finskoj, proucavajuci finsku zaljubio sam se i odlucio za nju...
O đebate ptaq, učit ugro-finski, život je prekratak za naučit njemački a kamoli to čudo od jezika :D Duolingo ti ima finski, veli ekipa da je urnebes od jezika. U međuvremenu, evo ti jedan finski klasik:

PS

Koliko ljeta imaš?
abnettaa
Spol: m

Post Postao/la abnettaa »

33
ma lako se jezik savlada, samo treba drugi mod u mozgu aktivirat. postavit se na stanje djeteta i ne sami sebe mucit onim sto ne razumijemo vec se koncentrirati na ono sto razumijemo i pustit prirodnoj logici da u tome vodi do nerazumljivog...
bio sam u njemackoj, za 3 mj sam mogao komunicirati s ljudima o svemu a nisam ni rijec razumio kad sam dosao. da sam kupio gramatiku i rijecnik pa trazio unutra sve sto ne kuzim zapetljao bih sam sebe u 5 godina ucenja jezika, opterecivao se nebitnim stvarima
samo se opustit i puno pricat bez straha, misici i glasnice puno prije savladaju jezik od mozga, njega treba sa rezervom i pazljivo koristit kod ucenja jezika
Odgovori