Standardizacija i vizualizacija ocjenjivanja distribucija

Prijedlozi, komentari, kritike i sl. vezano uz portal.

Moderator/ica: Moderatori/ce

stefan
Moderator
Spol: M

Re: Standardizacija i vizualizacija ocjenjivanja distribucij

Post Postao/la stefan »

zole052 pa ako su stvarno te distribucije najbolje po pitanju hardware-a onda će i drugi dati visoke bodove. I na kraju tvoj ocjena od 9.5 se neće odbaciti jer će se odbaciti neka 9.8 koja spada u 10% najboljih.

Ovakav postupak glasovanja neće utjecati na finalnu ocjenu ako je glasanje regularno (svi glasovi podjednaki) a korigirati će ekstreme (namjerno pumpanje glasova ili sabotiranje).
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Ovako, ja ću sve odraditi na svom serveru. Pa ako vam se svidi... ćemo prebaciti na lzs.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Super.
Onda stavi source negdje, pa dodam jos dio za WP integraciju.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Super!
Mogla bi to biti odlicna stvar.
zole052

Post Postao/la zole052 »

stefan je napisao/la:zole052 pa ako su stvarno te distribucije najbolje po pitanju hardware-a onda će i drugi dati visoke bodove. I na kraju tvoj ocjena od 9.5 se neće odbaciti jer će se odbaciti neka 9.8 koja spada u 10% najboljih.

Ovakav postupak glasovanja neće utjecati na finalnu ocjenu ako je glasanje regularno (svi glasovi podjednaki) a korigirati će ekstreme (namjerno pumpanje glasova ili sabotiranje).
pa kazem da mozemo probati sto se mene tice, to sto sam skeprican ne znaci da ce lose ispasti ;)

jos jedna mana... to nece ocjenjivati samo ljudi koji su je isprobali nego i masa ljudi koji nisu, na temelju bivsih verzija iste distre, cak se usudjujem reci da ce takve osobe biti u velikoj vecini

jos jedno... to ce ocjenjivati odmah nakon izlaska te distre (jer obicno reviewe napravimo brzo) sto znaci da ce dati ocjenu na prvi pogled a poslje nekoliko mjeseci sto je budu koristili nitko nece se sjetiti davati ocjene

po meni najrealnija ocjena distre je broj ljudi koji je koristi jer je velika vecina nas isprobala puno njih i sa razlogom ostala na jednoj :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Jedino ako imate neki template za dizajn? Da ne slažem neki svoj pa poslije dupli posao raditi...
Ili mi bar dajte neke upute kako divove posložiti.
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Ja obozavam Foundation i Bootstrap.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

zole052 je napisao/la:pa kazem da mozemo probati sto se mene tice, to sto sam skeprican ne znaci da ce lose ispasti ;)

jos jedna mana... to nece ocjenjivati samo ljudi koji su je isprobali nego i masa ljudi koji nisu, na temelju bivsih verzija iste distre, cak se usudjujem reci da ce takve osobe biti u velikoj vecini

jos jedno... to ce ocjenjivati odmah nakon izlaska te distre (jer obicno reviewe napravimo brzo) sto znaci da ce dati ocjenu na prvi pogled a poslje nekoliko mjeseci sto je budu koristili nitko nece se sjetiti davati ocjene

po meni najrealnija ocjena distre je broj ljudi koji je koristi jer je velika vecina nas isprobala puno njih i sa razlogom ostala na jednoj :)
Da, imane usera koji ocjene pojedinu distribuciju mogu biti javna. Čisto da se vidi da sam glasao za Fedoru a nisam je nikad probao i nikad nišđta pitao na forumu... Inače, glasati će ljudi koji su najaktivniji na forumu i kojima nešto znači rječ etika. Ili se bar nadam da znači... szbunjen

I još nešto. User će moći vidjeti svoje glasove i mjenjati ih. Jer promjeni se i mišljenje nakon par tjedana...
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

iweb je napisao/la:Ja obozavam Foundation i Bootstrap.
Ma ja sam ti samouk i sve složim prema nekoj svojoj filozofiji :) ne znam da li je baš "prema pravilima struke" :zvizdi
Ok, kad napravim funkcionalnost, ćeš mi dati ruku da sredimo dizajn?
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Moze. :D
Odgovori