Dobrodošla u klubAbzeenth je napisao/la:Sutra instaliram Manjaro KDE ...
Manjaro fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Vl@do
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Manjaro fan club
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Mijenjaš "gotovo pod prisilom". Zar problemi koje si opisala OVDJE nisu riješeni?Abzeenth je napisao/la:Sutra instaliram Manjaro KDE i, čini se, prelazim na Plasmu 5 (vrlo nevoljko, gotovo pod prisilom, ali šta se može).
Pisat ću o dojmovima, ovo bi trebao biti trajni prelazak s Minta.
Pomoz' bog, pray for me.
Pozz
Ok i što sad?
- Abzeenth
- Site Admin
Ti problemi tj. problem nema veze s KDE-om. Nije riješeno, jer ni ne može biti, osim ako možda kompajliram sama svoj kernel. Ono što ja ne želim promijeniti je KDE, ne želim prijeći na novi, ali sad ću izgleda morati, pa mi se to ne sviđa.NoMaam je napisao/la:Mijenjaš "gotovo pod prisilom". Zar problemi koje si opisala OVDJE nisu riješeni?Abzeenth je napisao/la:Sutra instaliram Manjaro KDE i, čini se, prelazim na Plasmu 5 (vrlo nevoljko, gotovo pod prisilom, ali šta se može).
Pisat ću o dojmovima, ovo bi trebao biti trajni prelazak s Minta.
Pomoz' bog, pray for me.
Pozz
- Abzeenth
- Site Admin
NoMaam je napisao/la:Sve pet. Samo me zanimalo
.
Nego, ništa od ovoga. Nije problem u Manjaru, on super radi, sve je OK s njim. Ali taj novi KDE...
Uglavnom, migracija zasad otpada. Ostavit ću ga u dual bootu pa se postupno možda i naviknem. A možda u međuvremenu i dodaju neke stvari, pa će biti bolje.
- vision
- Spol: ♂
Slackware, Mageia 5.1, Rosa → KDE 4.14.X
- Vl@do
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Abzeenth je napisao/la:...od savršenog widgeta je postao mufin...
Baš neki dan raspravljam sa speedyem (na IRL kavi), kako nikada nisam koristio taj KDE jer je prezahtjevan, a ja nikada nisam imao dovoljno jak stroj da ga zavrtim. Mislim, isprobao sam OpenSuse, KUbuntu i možda još neke, ali dosta je spor na mom hardveru.
Xfce me uvijek i na svakoj distri dočeka spreman i brz na svim mojim kantama, pa čak i na RPi u novije vrijeme. I spomenuti Manjaro je imao lice Xfce. Uostalom uopće ne razumijem zaljubljenost u pojedine DE. Ionako, što god radim, ne vidi se DE. Bitnija mi je brzina i pouzdan rad.
P.S. Ako sam naporan, ili fulao temu, to je zbog toga što sam na bolovanju, pa laprdam tek toliko.
Moj pogled na sve to.
- Abzeenth
- Site Admin
I PCLOS isto ima KDE 4.1x još uvijek, a imaju i zasebno KDE 5. Pogledat ću, razmislit ću još...vision je napisao/la:Slackware, Mageia 5.1, Rosa → KDE 4.14.X
- Abzeenth
- Site Admin
Meni je KDE radio i na starom laptopu bez nekih većih problema, a taj stroj je imao 1 GB RAM-a. Nije bio spor...Vl@do je napisao/la:Abzeenth je napisao/la:...od savršenog widgeta je postao mufin...![]()
Baš neki dan raspravljam sa speedyem (na IRL kavi), kako nikada nisam koristio taj KDE jer je prezahtjevan, a ja nikada nisam imao dovoljno jak stroj da ga zavrtim. Mislim, isprobao sam OpenSuse, KUbuntu i možda još neke, ali dosta je spor na mom hardveru.
Xfce me uvijek i na svakoj distri dočeka spreman i brz na svim mojim kantama, pa čak i na RPi u novije vrijeme. I spomenuti Manjaro je imao lice Xfce. Uostalom uopće ne razumijem zaljubljenost u pojedine DE. Ionako, što god radim, ne vidi se DE. Bitnija mi je brzina i pouzdan rad.
P.S. Ako sam naporan, ili fulao temu, to je zbog toga što sam na bolovanju, pa laprdam tek toliko.
Glupo mi je raspravljati i opravdavati se kad svatko ima svoje razloge zašto voli ili ne voli neki DE, ili DE općenito. Meni je recimo jako bitno da mogu namjestiti neke detalje, ali mogu razumjeti da većinu nije briga za to.
Brzinu mogu dobiti na bilo kojem DE-u jer ona više ovisi o drugim stvarima (moj hardver, kernel, i njihova međusobna suradnja), to mi nije uopće bitan kriterij. Pouzdanost ovisi kako definiramo, aplikacije će ju prije narušiti svojom nestabilnošću i propustima (npr. office paket ili browser) nego DE, a s druge strane i DE može biti nepouzdan ako npr. developeri odluče maknuti opcije i iznevjeriti svoje korisnike
Ne znam, na kraju mi se čini da je najveća razlika u detaljima, a kao što sam rekla, nekima su oni sasvim nebitni, a drugima presudni.