Manjaro fan club

Diskusije usko vezane uz Arch Linux i srodne distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Vl@do
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Re: Manjaro fan club

Post Postao/la Vl@do »

Abzeenth je napisao/la:Sutra instaliram Manjaro KDE ...
Dobrodošla u klub :-) "Korak do Archa" :-)
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
NoMaam

Post Postao/la NoMaam »

Abzeenth je napisao/la:Sutra instaliram Manjaro KDE i, čini se, prelazim na Plasmu 5 (vrlo nevoljko, gotovo pod prisilom, ali šta se može).

Pisat ću o dojmovima, ovo bi trebao biti trajni prelazak s Minta.

Pomoz' bog, pray for me. :sokiran
Mijenjaš "gotovo pod prisilom". Zar problemi koje si opisala OVDJE nisu riješeni?

Pozz
Ok i što sad?
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

NoMaam je napisao/la:
Abzeenth je napisao/la:Sutra instaliram Manjaro KDE i, čini se, prelazim na Plasmu 5 (vrlo nevoljko, gotovo pod prisilom, ali šta se može).

Pisat ću o dojmovima, ovo bi trebao biti trajni prelazak s Minta.

Pomoz' bog, pray for me. :sokiran
Mijenjaš "gotovo pod prisilom". Zar problemi koje si opisala OVDJE nisu riješeni?

Pozz
Ti problemi tj. problem nema veze s KDE-om. Nije riješeno, jer ni ne može biti, osim ako možda kompajliram sama svoj kernel. Ono što ja ne želim promijeniti je KDE, ne želim prijeći na novi, ali sad ću izgleda morati, pa mi se to ne sviđa.
NoMaam

Post Postao/la NoMaam »

Sve pet :-D . Samo me zanimalo :-D .

Pozz
Ok i što sad?
Abzeenth
Site Admin

NoMaam je napisao/la:Sve pet :-D . Samo me zanimalo :-D .
:thmb-up

Nego, ništa od ovoga. Nije problem u Manjaru, on super radi, sve je OK s njim. Ali taj novi KDE... :ljut2 ne mogu se natjerati da ga koristim, grozan mi je, maknuli su hrpu opcija vezanih uz podešavanje desktopa i to me ljuti, i ne znam koji vrag se dogodio Icon Only Task Manageru ali od savršenog widgeta je postao govno s tri-četiri opcije, ne mogu namjestiti ni veličinu ikona ni njihov razmak :ljut2

Uglavnom, migracija zasad otpada. Ostavit ću ga u dual bootu pa se postupno možda i naviknem. A možda u međuvremenu i dodaju neke stvari, pa će biti bolje.
vision
Spol:

Post Postao/la vision »

Slackware, Mageia 5.1, Rosa → KDE 4.14.X
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Abzeenth je napisao/la:...od savršenog widgeta je postao mufin...
:hihi
Baš neki dan raspravljam sa speedyem (na IRL kavi), kako nikada nisam koristio taj KDE jer je prezahtjevan, a ja nikada nisam imao dovoljno jak stroj da ga zavrtim. Mislim, isprobao sam OpenSuse, KUbuntu i možda još neke, ali dosta je spor na mom hardveru.
Xfce me uvijek i na svakoj distri dočeka spreman i brz na svim mojim kantama, pa čak i na RPi u novije vrijeme. I spomenuti Manjaro je imao lice Xfce. Uostalom uopće ne razumijem zaljubljenost u pojedine DE. Ionako, što god radim, ne vidi se DE. Bitnija mi je brzina i pouzdan rad.
P.S. Ako sam naporan, ili fulao temu, to je zbog toga što sam na bolovanju, pa laprdam tek toliko.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Abzeenth
Site Admin

vision je napisao/la:Slackware, Mageia 5.1, Rosa → KDE 4.14.X
I PCLOS isto ima KDE 4.1x još uvijek, a imaju i zasebno KDE 5. Pogledat ću, razmislit ću još... :zamisljen
Abzeenth
Site Admin

Vl@do je napisao/la:
Abzeenth je napisao/la:...od savršenog widgeta je postao mufin...
:hihi
Baš neki dan raspravljam sa speedyem (na IRL kavi), kako nikada nisam koristio taj KDE jer je prezahtjevan, a ja nikada nisam imao dovoljno jak stroj da ga zavrtim. Mislim, isprobao sam OpenSuse, KUbuntu i možda još neke, ali dosta je spor na mom hardveru.
Xfce me uvijek i na svakoj distri dočeka spreman i brz na svim mojim kantama, pa čak i na RPi u novije vrijeme. I spomenuti Manjaro je imao lice Xfce. Uostalom uopće ne razumijem zaljubljenost u pojedine DE. Ionako, što god radim, ne vidi se DE. Bitnija mi je brzina i pouzdan rad.
P.S. Ako sam naporan, ili fulao temu, to je zbog toga što sam na bolovanju, pa laprdam tek toliko.
Meni je KDE radio i na starom laptopu bez nekih većih problema, a taj stroj je imao 1 GB RAM-a. Nije bio spor...

Glupo mi je raspravljati i opravdavati se kad svatko ima svoje razloge zašto voli ili ne voli neki DE, ili DE općenito. Meni je recimo jako bitno da mogu namjestiti neke detalje, ali mogu razumjeti da većinu nije briga za to.

Brzinu mogu dobiti na bilo kojem DE-u jer ona više ovisi o drugim stvarima (moj hardver, kernel, i njihova međusobna suradnja), to mi nije uopće bitan kriterij. Pouzdanost ovisi kako definiramo, aplikacije će ju prije narušiti svojom nestabilnošću i propustima (npr. office paket ili browser) nego DE, a s druge strane i DE može biti nepouzdan ako npr. developeri odluče maknuti opcije i iznevjeriti svoje korisnike :ljut2 :twisted:

Ne znam, na kraju mi se čini da je najveća razlika u detaljima, a kao što sam rekla, nekima su oni sasvim nebitni, a drugima presudni.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Ne znam kako je kod tebe na Manjaru, ali na Archu je borba već nekoliko sati pface

slika
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."