Na TW i na firefoxu...
openSUSE Leap 42.2
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: openSUSE Leap 42.2
Odavno nisam dolazio, rekoh da vidim šta ima, kada isti problem kao i kod mene.... 
Na TW i na firefoxu...
Na TW i na firefoxu...
Od pre nekoliko dana, posle update, izgubio sam Plymouth. Taj problem Tumbleweed ima odavno, ali Leap 42.2 je radio onako kako treba. Malo sam gledao po Yast Software i primetio da su sledeci paketi imali update: libply-boot-client4, libply-splash-core4, libply-splash-graphics4, libply4, plymouth, plymouth-dracut, plymouth-plugin-label-ft, plymouth-plugin-script, plymouth-scripts ( svi ovi paketi su bili pre update verzija 0.9.2-4.1, a posle update 0.9.2-5.1).
Instalirao sam ponovo stariju verziju ovih paketa, uradio rastart, i plymouth radi! Vratim ponovo na novu verziju, restart, plymouth ne radi (odnosno radi, ali ona siva pozadina i tri zelena kvadratica).
Nije mi bilo tesko skinem svih ovih 9 paketa rpm, verzija 0.9.2-4.1, napravim Local Repo sa ovim paketima, stavim nizi prioritet (90), i sada plymouth radi onako kako ja zelim.
Jedino mi u terminalu prilikom komande zypper up daje obavestenje:
The following 9 package updates will NOT be installed:
libply-boot-client4 libply-splash-core4 libply-splash-graphics4 libply4 plymouth
plymouth-dracut plymouth-plugin-label-ft plymouth-plugin-script plymouth-scripts
Ali to mi ne smeta.
Bio sam ubedjen da Plymouth ne radi dobro zbog Kernela i graficke kartice (u mom slucaju NVIDIA).
Kako se kod Vas ponasa Plymouth na Leap ?
Instalirao sam ponovo stariju verziju ovih paketa, uradio rastart, i plymouth radi! Vratim ponovo na novu verziju, restart, plymouth ne radi (odnosno radi, ali ona siva pozadina i tri zelena kvadratica).
Nije mi bilo tesko skinem svih ovih 9 paketa rpm, verzija 0.9.2-4.1, napravim Local Repo sa ovim paketima, stavim nizi prioritet (90), i sada plymouth radi onako kako ja zelim.
Jedino mi u terminalu prilikom komande zypper up daje obavestenje:
The following 9 package updates will NOT be installed:
libply-boot-client4 libply-splash-core4 libply-splash-graphics4 libply4 plymouth
plymouth-dracut plymouth-plugin-label-ft plymouth-plugin-script plymouth-scripts
Ali to mi ne smeta.
Bio sam ubedjen da Plymouth ne radi dobro zbog Kernela i graficke kartice (u mom slucaju NVIDIA).
Kako se kod Vas ponasa Plymouth na Leap ?
openSUSE
Linux For Open Minds
Linux For Open Minds
nisam znao što je Plymouth pa sam pitao čika gugla. on me odveo do ovog linkal4k1 je napisao/la: Kako se kod Vas ponasa Plymouth na Leap ?
https://nwrickert2.wordpress.com/2013/0 ... th-begone/
tamo me čovjek ( lažno ) uvjerio da ću dobiti super-brzinu ako maknem splash screen prilikom boot-a ( odnosno gašenja ) računala. dakle slijedio sam uputu na linku KAKO UKLONITI splash screen sa openSUSE i mogu potvrditi da se TRAJANJE podizanja sustava ništa nije smanjilo , i nadalje je to
- istih 15 sekundi do dizanja grafičkog sučelja
- istih 20 sekundi gledanja u efektnu zelenu sijalicu s gušterom gekom
'81: ZX81 '83:ZX spectrum '85: Apple IIe '86:C-64 *** '87:PC-XT *** '88:PC-AT *** '90:386 *** 'itd.