Linux u domaćim medijima

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

bertone
Site Admin
Spol: M

Re: Bug broj 239 (listopad 2012)

Post Postao/la bertone »

Ja kupujem Bug od onog broja gdje je bilo opisano kako složiti PC konfiguraciju u tri cjenovne klase (vrijeme BX Chipseta) nakon čega sam nekih 2-3 mjeseca kasnije sam složio svoj prvi PC,... danas su takve teme nepotrebne jer je jeftinije kupiti gotovu konfiguraciju za 80% potreba, nego doma slagati što tada nije bio slučaj,... s druge strane vjerojatno nakon 10+ godina ni oni više namaju volje, želje i ideja što i kako pisati pa je normalno da danas peru (doduše često povšno) po testovima novog HW,... i žive od reklama,...

Površno su pisali i prije 2-3 broja o servisima za pohranu podataka u oblaku,... za Ubuntu One su recimo napisali da se nema mogućnosti free proširiti s početnih 5 GB za pohranu što nije točno,... no bio sam pre lijen reagirati kakvim mailom,...

Sad, ... zašto danas još uvijek kupujem Bug,... pa jednostavno iz navike, a volim i listati i osjetiti miris papira, nema veze što znam da neću pročitati ništ pametno :) ,... drugo je nostalgija za starim vremenima i možda to što sam zahvaljujući Bug-u, odnosno kratkoj najavi sadržaja sestrinskog časopisa Mreža, kupio taj broj Mreže i došao u posjed svoje prve distre Linuksa, radilo se o Live CD-u Knoppixa (mislim 6,0),...

... i da, u Mreži se puno više piše o Linuxu iako ni tamo tako puno kao nekad.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
dinosb

Post Postao/la dinosb »

bazuka je napisao/la:Ja mislim da bi u Bug-u trebao o Linuxu pisati gospodin Pavel Đuga iz Hitne PC službe,on je inače jedan veliki poznavatelj Linuxa i slobodnog softvera,,,a šta mislite da ga zamolimo za koji članak.
rofl rofl

Mislim da je Kaspersky osobno došao po njega zbog njegovog poznavanja malwarea.

ONTOPIC: BUG je jedan veliki fail, ENTER iz osnovnih škola je viša klasa naspram njega :kava
Emotion 98.3 je napisao/la:Some people call the radio station and say "Fernando, are you bilingual?" I said I try anything once.
Orangina
Kontakt:

Post Postao/la Orangina »

Dosad nisam imao pojma ko je Pavel Đuga ali sad sam pogledao na youtubeu i pokidao sam se od smijeha :D
Udarac nogom u guzicu vrijedi 1000 rijeci.
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

zole052 je napisao/la:
Lutherus je napisao/la:...propali hacker.
:ljubav

jel bio prvi broj ili drugi onaj di je bila recenzija dooma koji je dobio 100%... da nije bilo njega ne bi nikda culi za sve te igre (internet je bio u povojima)

jos se sjecam dana kada je izasao pa smo ga nas 10 listali u skoli na hodniku i divili se :mrgreen:
:ljubav <3 obožavao sam taj časopis kao klinac :)
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

i ja. a isto tako bi vrlo rado napokon odigral aplha centaury
zole052

Post Postao/la zole052 »

Lutherus je napisao/la:i ja. a isto tako bi vrlo rado napokon odigral aplha centaury
za pocetak ga kupi ako ga nemas pa ga instaliraj na komp pa ces ga svaki dan gledati (staviikonu na desktop) i jedan dan ces samo poceti igrati... ja sam tako radio sa ispitima na faxu, drzao bi knjigu na stolu da je svaki dan vidim pa bi me jedan dan samo uhvatila volja pa bi poceo uciti :mrgreen:
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Lutherus

Ne, ne želim ga kupiti. Dobil ga u hackeru na nagradnoj i bilo bi divno da nakon 13 godina već jednom dođe ta je**** pošta.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Lutherus je napisao/la:Ne, ne želim ga kupiti. Dobil ga u hackeru na nagradnoj i bilo bi divno da nakon 13 godina već jednom dođe ta je**** pošta.
je mos misliti... vjerojatno za 5-6 dolara imas na gog i izbaci nekako tu mrznju prema razno raznim stvarima kao recimo prema hakeru koji ti nije poslao igru koju si osvojio...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Lutherus

Ma kakva mržnja. Samo hoću ono kaj je moje. Ovo kaj su oni napravili je čista prevara čitatelja. Mogli su napisati, je** se nama za vas, dajte nam samo 28 kuna svaki mjesec, dopisnice šaljite, nagrade ionak nemamo.
Odgovori