KDE fan club

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Markec
Spol: M

Re: KDE fan club

Post Postao/la Markec »

Ako koga zanima, evo što nam donosi Kde4.3 :) posebno mi se sviđa inovacija na prvom linku
http://www.youtube.com/watch?v=ZISwoZEZZl0
http://www.youtube.com/watch?v=ZqviTYwJa1E
http://www.youtube.com/watch?v=LYnhx2ju ... re=related

Što se tiće fedore, sve je lijepo to što se brineju, no postoje par stvari koje nemogu riješiti zbog kojeg sam dalje na kubuntu.
Volio bih da netko ovdi napiše početničke upute za fedoru, od postavke flasha, jave te kako osposobiti opensource drivere za grafu koji mi najbolje rade na ubuntu/kubuntu.
Opazio sam kad sam probao fedoru 10 preview da mi tv kartica neradi, drivera nema unutar, kad sam stavio Fedoru 10 finalnu onda je proradila, Sada sam probao Fedoro 11 preview i opet nema drivera za tv karticu pretpostavljam da oni izbace sve drivere na testnim verzijama a ubace sve na finalnu.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Markec je napisao/la: Volio bih da netko ovdi napiše početničke upute za fedoru, od postavke flasha, jave te kako osposobiti opensource drivere za grafu koji mi najbolje rade na ubuntu/kubuntu.
Možda najbolje upute imaš ovdje, a ni ove ovdje nisu loše.

Znam da ne znaš engleski, ali forcat ću te da ga naučiš kad-tad! ;)
Markec

Post Postao/la Markec »

Grof je napisao/la:
Znam da ne znaš engleski, ali forcat ću te da ga naučiš kad-tad! ;)
Probat ču :)
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Markec je napisao/la:Ako koga zanima, evo što nam donosi Kde4.3 :) posebno mi se sviđa inovacija na prvom linku
Još ak u KDE4.3 metnu i ovaj Raptor-Menu, bit će dovoljno :)
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Markec je napisao/la:

Volio bih da netko ovdi napiše početničke upute za fedoru, od postavke flasha, jave te kako osposobiti opensource drivere za grafu koji mi najbolje rade na ubuntu/kubuntu.
Imaš na našem wikiju kako postaviti flash, kodeke, mp3. Javu imaš open source koja dobro radi, ili možeš staviti Sunovu. Za grafu nisam gledao na wikiju jel ima. Nije mi trebalo.
Sori na OT.
DoDo

Post Postao/la DoDo »

Grof je napisao/la:
Kad smo već kod KDE-a i Fedore i Ubuntua,
KDE4.3 izlazi 28.7.2009, u Fedori 11 će se isti pojaviti nakon par tjedana od izlaska upstreama (koliko treba Fedorinim maintainerima da srede eventualne bugove), dok se u Kubuntuu 9.04 neće pojaviti uopće! Pitanje je hoće li se pojaviti i u Kubuntuu 9.10...

Netko bi mogao reći da je to zato jer Kubuntuaši čekaju stabiliziranje koda i ostale trle-mrle. Osobno smatram da su Fedorini maintaineri vještiji i raspolažu većim kvantumom znanja od Kubuntuovih, pa im nije problem složiti novi KDE4.3 u postojeću branšu Fedore.

Sama činjenica što se na Fedori pojavljuju puno friškije stvari od onih u Ubuntuu, a do sada nisam vidio da stabilnost distre pati zbog toga, ide tome u prilog...

Ubuntu je čista kvantitativna distra (neka vrsta distre za socijalu - "for the masses") dok su distre tipa Gentoo, Arch, pa i Fedore (ona malo graniči i dobro balansira kvantitativnost sa kvalitativnošću) više kvalitativne.
Svako svoga konja hvali... rofl rofl rofl rofl rofl rofl rofl

Inače, slažem se s navedenim. Zato i jedva čekam dok mi završi semestar da mogu konačno instalirati fedoru. Teoretski bih to mogao i prije, ali budući da mi je linux jedini OS, moram raditi puno backupova, a i fglrx mi treba za prezentaciju seminara u lipnju (R500 čipovi više nisu podržani sa fglrx-om koji podržava novi XServer).
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
DoDo

Post Postao/la DoDo »

Markec je napisao/la: ... jave te kako osposobiti opensource drivere za grafu koji mi najbolje rade na ubuntu/kubuntu.
Ne kužim kako to misliš?? Pa open source driveri su u kernelu, ne treba ih ništa posebno podešavati da bi radili...
Markec je napisao/la: Opazio sam kad sam probao fedoru 10 preview da mi tv kartica neradi, drivera nema unutar, kad sam stavio Fedoru 10 finalnu onda je proradila, Sada sam probao Fedoro 11 preview i opet nema drivera za tv karticu pretpostavljam da oni izbace sve drivere na testnim verzijama a ubace sve na finalnu.
Moguće je i to. Osim toga, Fedora preview je kompajlirana sa svim debug simbolima kako bi se čim lakše uočili i ispravili bugove (što nije slučaj sa ubuntuom). No, tako iskompajlirani kod je jako spor. Tek finalna verzija fedore se kompajlira sa optimizacijama. Po meni, to je u redu, ne znam zašto ubuntaši tako ne počnu raditi... Oni su poput Microsofta, pokupe "debug" report koji se sastoji samo od core dumpa i binarnog stack trace-a. Ne kažem da je tako nemoguće debugirati, ali je puno teže nego u slučaju kad imaš postavljene debug simbole pa u slučaju kraha ti se pokaže odmah na kojoj liniji koda je stvar pukla.

Što se tiče drivera, prije bih rekel da driveri tu jesu, ali nije firmware. Njega bi bilo potrebno zasebno skinuti sa linuxtv.org ak se ne varam.
Markec

Post Postao/la Markec »

Grafika mi je bila ok, vizualno, no kad sam htio uklučiti efekte nisam mogao, igre mi nisu radile.Probat ču finalnu ako nebude radilo pa javim ovdi, Dodo ti imaš istu grafu kak i ja pa bi volio da i ti prije isprobas.
DoDo

Post Postao/la DoDo »

Markec je napisao/la:Grafika mi je bila ok, vizualno, no kad sam htio uklučiti efekte nisam mogao, igre mi nisu radile.Probat ču finalnu ako nebude radilo pa javim ovdi, Dodo ti imaš istu grafu kak i ja pa bi volio da i ti prije isprobas.
Hm... Nemam pojma. Ja sam stavil fedoru 10 livecd i compiz i igre su radile bez problema (u live sesiji). Nažalost, instalaciju nisam provodio...
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Ah, morao sam ja probat :D

evo kako izgleda kde-networkmanager plasmoid:
slika

Koji ćemo uživati u Fedori 11
Odgovori