KDE distribucije

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
stefan
Moderator
Spol: M

KDE distribucije

Post Postao/la stefan »

Nasao sam ovaj review.. I cini mi se jaaaaako subjektivan? Sto vi mislite?
http://cristalinux.blogspot.com/2011/09 ... stros.html
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
zole052

Re: KDE distribucije

Post Postao/la zole052 »

stefan je napisao/la:Nasao sam ovaj review.. I cini mi se jaaaaako subjektivan? Sto vi mislite?
zasto subjektivan? inace sam dosta puta citao reviewe od tog covjeka i nisu losi...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Meni nije jasno kako je samo Pardusu mogao dati jedinicu iz "Hardware frendliness" i "it just works". Kad Pardus baš super radi, i svi ga ostali hvale zbog tih stvari, a i prepoznavanja hardvera, koliko sam vidio u osvrtima.

EDIT: A i što se tiče OpenSuse-a, pa i on ima super instalaciju, a dobio dvojku iz toga. A i iz estetike je trebao dobiti bar četvorku.
Zadnja izmjena: Hugo, dana/u 09 ruj 2011, 22:43, ukupno mijenjano 1 put.
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

zole052 je napisao/la:
stefan je napisao/la:Nasao sam ovaj review.. I cini mi se jaaaaako subjektivan? Sto vi mislite?
zasto subjektivan? inace sam dosta puta citao reviewe od tog covjeka i nisu losi...
Ma npr onaj dio glede multimedije????
cemu one dvojke?
Meni multimedija savrseno radi! A vjerujem da i na fedori i kubuntu radi dobro...
kako moze toocjeniti sa dvojkom? Sto PCLinuxOS radi bolje? Sve sto je nabrojao postoji u suse-u! bez dodatnih repoa ili slicno... a garant postoji i u fedori i u kubuntu!

ah sad vidim
and then the rest are pretty much on the same level, requiring the infamous "Things to do after installing XX" to get all media formats and plugins in place."
On temelji review na defaultnim instaliranim aplikacijama??? Pa za koga radi review? za djecji vrtic??? Meni se cini za nekog tko ne zna instalirati niti jedan program...
Zar je u danasnje vrijeme bitno koji programi su predinstalirani?

Kategorije bi se onda trebala zvati "Default Media support" a ne "Media support". jer sve te distribucije podjednako dobro rade s multimedijom. a ocjene im nisu nimalo podjednake.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Pa da, a ne možeš ni hardware frendliness ocjenjivati na temelju dva isprobana računala.. Njemu nije radila wifi kartica, i na temelju toga daje Pardusu jedinicu.. Presmiješno.. :)
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Pa to je blog, normalno da je subjektivan. Opisao je kako njemu rade pojedine KDE distribucije na jednom ili dva laptopa koje ima. Ništa zbog čega bi se trebalo živcirati. Mislim da bi blogovi trebali biti prvenstveno namijenjeni samim autorima kao nekakvi podsjetnici, zapisi osobnih dojmova, razmišljanja i slično, a ostali ako nađu nešto korisno ok, ako ne, opet ok.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Odgovori