Pomagaj te drugoviii ..
Imam problem sa jednim serverom i posto necu skoro da resim problem moram brzo da reagujem
Iz nekog razloga lockuju se tabele u Mysql-u i naravno digne load i zakuca se mysql...
Ja bi trebao u python/perl-u da napravim aplikaciju koja ce da restartuje mysql
E sad, dal je moguce nekako da prati locked tabels, a ako ne moze onda idem da prati load servera.
Jel ima nekih modula sto bi mi olaksalo posao ?
[MySQL] Server load applicaton
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
- glaskoncILLa
Re: Server load applicaton, Mysql
ako ti bilo sto zakucava mysql, not good, mysql je inace lagan za proc i imas vjerojatno generalni problem u aplikaciji ili postavkama mysql-a, restart je bezvezno rjesenje.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
a znao sam da ce krenuti u tom smeru tema...nije sad bitno gde je problem i koliki je, i nije sajtic u pitanju vec sajt koji ima farmu servera i pola miliona poseta dnevno ako ne i vise...
Bas zato sto je to nekakav "Tiered deployment" treba se pozabaviti problemom u samom korijenu istoga (kako je napomenuo Glas), a ne koristeci kvazi-rjesenja.
Zamijeni dba_korisnik, ime_baze i tip_storage_enginea stvarnim vrijednostima.
Provjeri imas li server postavku:
Ako nemas, unesi ju i podesi sukladno tvojim potrebama.
Evo ti i "handy tool" koji ti moze pomoci:
https://github.com/rackerhacker/MySQLTuner-perl
Kod: Označi sve
mysql -u dba_korisnik ime_baze -e "show engine tip_storage_enginea status;"
mysql -u dba_korisnik ime_baze -e "show open tables;"
mysql -u dba_korisnik ime_baze -e "show processlist;"
Provjeri imas li server postavku:
interactive_timeout
Evo ti i "handy tool" koji ti moze pomoci:
https://github.com/rackerhacker/MySQLTuner-perl
When you're a kid and you wanna go "Weee !", but you ain't got drugs yet ... You hold out for your life, hold on to your little GONADS ... and STRIFE.
- glaskoncILLa
najvjerojatnije se i radi o vecem broju hitova od onoga sto je dozvoljeno u config file-u ili nekom perfromance problemu.
random restartom ces u najmanju ruku tlaciti korisnike, a vrlo vjerojatno i potrgati bazu.
jednom sam bio prehladjen i kihao, pa sam stavio kvacicu na nos ne bi li prestao.
nekim cudom sam idalje bio prehladjen, nisam vise kihao, ali me bolio nos.
ako to ipak zelis, skripta je vrlo jednostavna i mozes ju napisati i u bashu, drade ti je dao select, pa iz njega prebrojis broj lockanih i od toga napravis varijablu.
pa onda:
LOCKED=`nekakav select grep nesto wc truc trac`
if $LOCKED > zadanog broja
then /etc/init.d/ubij_bazu start
random restartom ces u najmanju ruku tlaciti korisnike, a vrlo vjerojatno i potrgati bazu.
jednom sam bio prehladjen i kihao, pa sam stavio kvacicu na nos ne bi li prestao.
nekim cudom sam idalje bio prehladjen, nisam vise kihao, ali me bolio nos.
ako to ipak zelis, skripta je vrlo jednostavna i mozes ju napisati i u bashu, drade ti je dao select, pa iz njega prebrojis broj lockanih i od toga napravis varijablu.
pa onda:
LOCKED=`nekakav select grep nesto wc truc trac`
if $LOCKED > zadanog broja
then /etc/init.d/ubij_bazu start
...."Have you mooed today?"...