[ZBIRNA TEMA] Windows vs. Linux

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

charuga
Spol: m

Re: Windows 8 preview

Post Postao/la charuga »

meni se cini da linux mint ima gotovo sve sto treba od same instalacije i nema potrebe za necim posebno da se instalira.
DoDo
Spol: M

Re: Windows 8 preview

Post Postao/la DoDo »

Inace, ovo sucelje iz videa nije neka MS izmisljotina. Ak hocete nesto slicno imati na svom linuxu, pod pretpostavkom da koristite KDE, potrebno je napraviti sljedece:
  • Otvoriti System Settings
  • Otvoriti Workspace Behavior
  • Odabrati Workspace
  • Workspace type staviti na "Netbook"
  • Kliknuti Apply
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
Markec

Utjecaj Windows 8 na Linux ?

Post Postao/la Markec »

Evo nedavno je predstavljen Windows 8 koji donosi neke promjene i što mislite kako će to utjecati na linux ?
Prva glavna promjena je podrška za Arm, linux već postoji već poduže vrijeme na Arm arhitekturi.
Koliko čujem windows 8 ukida reinstalaciju, i prelazi na ono resertiranje na tvorničke. slično onom Hard resetu koji ima Android i zbog toga mislim da će ljudi jednostavno zaboraviti na instalaciju i isprobavanje drugih distri jednostavnim riječima, neče im se dati.
Taj Hard reset nemogu zamisliti na ubuntu distri ili nekoj drugoj poznatoj jer imaju prekratki razmak izdavanja između jedne do druge distre hoču reći večina nas stavimo novu distru nego da bi radili taj "Hard reset" . Po meni se čini da linux mora napraviti još veće promjene u razvoju da bi mogao konkurirati novom windows 8.
tartaglia

Re: Utjecaj Windows 8 na Linux ?

Post Postao/la tartaglia »

Ne moze linux konkurirati windowsima.
Linux ima dvije prednosti za prosjecnog korisnika:
1. besplatan je (win 7 pro kosta oko 1000kn, i ako uzmemo da nova verzija izlazi svake 3 godine, windowsi te kostaju kao dvije hubabube dnevno, tako da to i nije neka prednost)
2. koncept repozitorija (mozda nesto slicno i postoji za win, nisam upucen. Ako i ne, uskoro sigurno bude)

Price o sigurnosti, otvorenosti, stabilnosti i sl. su pricice za cistunce i malu djecu.
Avoid the Gates of Hell. Use Linux!
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

tartaglia je napisao/la:Price o sigurnosti, otvorenosti, stabilnosti i sl. su pricice za cistunce i malu djecu.
Nisu to priče za malu djecu, nego je to realnost. Android je Linux pa opet ima virusa kao i Windows, tako da je nama i bolje što Linux nije previše popularan, jer bismo morali onda koristiti BSD, ili Hurd možda.. :D
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Osobno mi je svejedno kakav će utjecaj imati. Ja koristim Linux i to se neće promjeniti bez obzira na windowse i na njihovu ne/kvalitetu.
Dal će povećati ili smanjiti broj Linux korisnika, također mi je svejedno. Odavno sam odustal od koncepta širenja religije.Nek svatko koristi kaj je njemu super i kaj mu radi
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

odin je napisao/la:Osobno mi je svejedno kakav će utjecaj imati. Ja koristim Linux i to se neće promjeniti bez obzira na windowse i na njihovu ne/kvalitetu.
Dal će povećati ili smanjiti broj Linux korisnika, također mi je svejedno. Odavno sam odustal od koncepta širenja religije.Nek svatko koristi kaj je njemu super i kaj mu radi
To je to. Odin je sve rekao! :thumbs2

Mislim da se tema može lockati sada.. Da ne dođe do flame war-a... :D
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

odin je napisao/la:Osobno mi je svejedno kakav će utjecaj imati. Ja koristim Linux i to se neće promjeniti bez obzira na windowse i na njihovu ne/kvalitetu.
Potpisujem u cijelosti. :thumbs2

Tim više što, ako netko od poznatih želi da mu ja održavam računalo, onda to MORA biti Linux, sve drugo me više nije briga.

Ovo sa W8 je isto kao da ste me pitali da li će MAcOSXXXXXX napraviti nešto Linuxu. N-e--i-n-t-e-r-e-s-i-r-a--m-e-! :)

Dok je piratstva ko pljeve i ove naše glupe države, nema se Linux čemu nadati...
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Grof je napisao/la:
Potpisujem u cijelosti. :thumbs2

Tim više što, ako netko od poznatih želi da mu ja održavam računalo, onda to MORA biti Linux, sve drugo me više nije briga.

Ovo sa W8 je isto kao da ste me pitali da li će MAcOSXXXXXX napraviti nešto Linuxu. N-e--i-n-t-e-r-e-s-i-r-a--m-e-! :)

Dok je piratstva ko pljeve i ove naše glupe države, nema se Linux čemu nadati...
Sve ste rekli.
I mene je baš briga.
Dok god bude Linuxa za moj komp, nije me briga za ostalo.
fakin

Post Postao/la fakin »

win 8 je previše našminkan i to me ne privlači.

meni je važno da je OS stabilan, brz, poluzdan.
jbm mi se za win.

s druge strane ima nekoliko package managera za windowse.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_so ... ft_Windows
http://www.logilab.org/blogentry/9861

samo što se na listi nalazi puno manje paketa.
recimo

http://windows-get.sourceforge.net/stats.php
Odgovori