pa evo, ja sad sportam ubuntu po knjižnici na faksu i zadnjih dana dobih dosta pozitivnih komentara, iako se ljudi malo skisele kad mi se poruši compiz i 50 stvari za njim. al jbg, beta verzija.Grof je napisao/la:Upravo tako! Plus što ako nekome instaliraš Ubuntu i taj od tebe očekuje da će te gnjaviti kad nešto zezne ima puno manje mogućnosti da - nešto zezne! Meni to dosta znači!Soul_Sample je napisao/la: a i nedostatak customizabilnosti mi puno manje fali otkako se actually bavim stvarima na računalu, a ne računalom samim
Unity - kritike su se stišale?
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Soul_Sample
- Spol: M
Re: Unity - kritike su se stišale?
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
-
gMajstor
Reko sam da ne želim da kuckam na ovom forumu, jer ako nisi sa nekima, onda si definitivno protiv svih, ali kako god, moram da kažem sad koju.
Ovako, iskreno, Unity je veliki korak unazadm sto se tiče dektop računara. Ograničava i sputava korisnika. Ne znam šta imaju u planu, ali ako izuzmemo početničke greške kojih ima ( a bilo iih je i na KDE4 kad se pojavio), onda Unity i nije najsrećnije rešenje za računare. Lep je, moderan, ali jednostavno on nije funkcionalan. On je za ljude, koji koriste računar, samo za zabavu, dakle "Mama mama vidi kako radi. Šta sine??? Pa otvara i zatvara prozore." da se odlegda koji film ili da se ne znam ni ja šta. Ali za iole malo ozbiljniji rad na čunaru on nije. jedostavno ograničava i usporava rad. To sto on koristi maksimalno radnu površini, pa avtomatskim sakrivanjem panela isto se to postiže i na KDE i na GNOME2, nije ništa spektakularno, sve je više samo lepa maska.
Ja računar kad koristim - koristim ga maksimalno. Meni npr KDE4 pruža maksimum koji računar može da da. Kad radim meni je pokrenuto i preko 10 različitih programa, sa ko zna kolko tabova ili prozora, raštrkanih na 4 radne površine - i odlično se u tome snalazim. E a na Unity-u ovakvo nešto nije moguće. Nema se pregled rada, jednostavno, neke stvari mu nedostaju a neke su isuviše zakomplikovane i tu se priča završava.
Ukratko, lep i moderan, ali definitivno nefunkcionalan za bilo kakvu zahtevniju profesionalnu upotrebu.
Ovako, iskreno, Unity je veliki korak unazadm sto se tiče dektop računara. Ograničava i sputava korisnika. Ne znam šta imaju u planu, ali ako izuzmemo početničke greške kojih ima ( a bilo iih je i na KDE4 kad se pojavio), onda Unity i nije najsrećnije rešenje za računare. Lep je, moderan, ali jednostavno on nije funkcionalan. On je za ljude, koji koriste računar, samo za zabavu, dakle "Mama mama vidi kako radi. Šta sine??? Pa otvara i zatvara prozore." da se odlegda koji film ili da se ne znam ni ja šta. Ali za iole malo ozbiljniji rad na čunaru on nije. jedostavno ograničava i usporava rad. To sto on koristi maksimalno radnu površini, pa avtomatskim sakrivanjem panela isto se to postiže i na KDE i na GNOME2, nije ništa spektakularno, sve je više samo lepa maska.
Ja računar kad koristim - koristim ga maksimalno. Meni npr KDE4 pruža maksimum koji računar može da da. Kad radim meni je pokrenuto i preko 10 različitih programa, sa ko zna kolko tabova ili prozora, raštrkanih na 4 radne površine - i odlično se u tome snalazim. E a na Unity-u ovakvo nešto nije moguće. Nema se pregled rada, jednostavno, neke stvari mu nedostaju a neke su isuviše zakomplikovane i tu se priča završava.
Ukratko, lep i moderan, ali definitivno nefunkcionalan za bilo kakvu zahtevniju profesionalnu upotrebu.
Znači, da bih koristio računalo u profesionalne svrhe, obavezno moram otvoriti po desetke prozora na svakoj radnoj površini???!!!
Ne znam koja struka traži ovakvo masovno i istovremeno otvaranje aplikacija? Moja (građevinska) sigurno ne! Moja hobistička (održavanje i rad na vlastitom portalu: obrada fotki, videa, tekstova i sl.) - sigurno ne!
Moram priznati da ne razumijem te argumente. Ali dobro, svaka čast ljudima koji mogu i moraju istovremeno raditi u desecima otvorenih prozora.
Ne znam koja struka traži ovakvo masovno i istovremeno otvaranje aplikacija? Moja (građevinska) sigurno ne! Moja hobistička (održavanje i rad na vlastitom portalu: obrada fotki, videa, tekstova i sl.) - sigurno ne!
Moram priznati da ne razumijem te argumente. Ali dobro, svaka čast ljudima koji mogu i moraju istovremeno raditi u desecima otvorenih prozora.
- drone
- Moderator
Ja nisam s nekima, upoznao sam samo jednog člana ovog foruma, relativno sam nov na forumu (iako sam malo stariji kompjuteraš inače), pa svejedno kažem što mislim kad imam volje i kad mislim da ima smislagMajstor je napisao/la:Reko sam da ne želim da kuckam na ovom forumu, jer ako nisi sa nekima, onda si definitivno protiv svih, ali kako god, moram da kažem sad koju.
Također mislim da je KDE najfunkcionalniji DE, ali još uvijek nije stabilan onoliko koliko bi trebao biti. Međutim, ako netko voli Unity ili nešto deseto, neka. Dobro je dok imamo izbora, a i sam s vremena na vrijeme prijeđem s KDE-a na nešto drugo, pa se opet vratim. Ne volim upadati u nepotrebne sukobe i rasprave. Svatko ima pravo na svoj ukus, a i kritiku, po mogućnosti bez napadanja i vrijeđanja. Problem je što se često sve skupa izrodi u prepucavanja i vrijeđanja (flame war) jer inače je valjda dosadno. Meni je flaming dosadan.
I sad mi se vrti po glavi misao čuvenog mudraca Harry Callahana o mišljenjima... (opinions are like...)
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
- Abzeenth
- Site Admin
Kritike se vjerojatno nikad neće stišati, a kad malo razmislite, uvidjet ćete da to možda i nije tako loše, jer ako nitko ne kritizira Unity/Ubuntu/bilo što, oni koji ga razvijaju neće imati razloga popravljati i usavršavati ga, jer ako nitko ne kritizira - to zasigurno znači da su svi zadovoljni
Što se tiče tih "nekih" koje spominjete, molim da ih prokažete javno da ih možemo izbatinati

Što se tiče tih "nekih" koje spominjete, molim da ih prokažete javno da ih možemo izbatinati
- drone
- Moderator
Valjda misli na admine, dobio sam takav dojam 
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2010-... Arch
2010-... Arch
- Abzeenth
- Site Admin
A nećemo sad nagađati, pa da nedužni dobiju batinadrone je napisao/la:Valjda misli na admine, dobio sam takav dojam
-
Lutherus
ak se dobro sjećam stvar je još uvijek na piratskom softwareu i njegovom korištenju i flame war gui vs cli

- Suko
- Site Admin
Držte se teme! 
Dobit ćete batina!
Dobit ćete batina!
- DoDo
Programerska. Evo ti primjera dok radim prosjecnu laboratorijsku vjezbu za faks:Grof je napisao/la:Ne znam koja struka traži ovakvo masovno i istovremeno otvaranje aplikacija? Moja (građevinska) sigurno ne! Moja hobistička (održavanje i rad na vlastitom portalu: obrada fotki, videa, tekstova i sl.) - sigurno ne!
1. desktop: Eclipse s otvorenim programskim kodom i konzola za testiranje iste; Eclipse je maksimiziran do kraja, a konzolu po potrebi dovucem u prednji plan
2. desktop: dolphin s otvorenim folderom u kojem su pdf datoteke s uputama za izradu laboratorijske vjezbe (u pozadini) i par instanci okulara s otvorenim pdf-ovima (obicno bude pdf s uputama za izradu te par pdf-ova s referencom na API koji trebam koristiti - osim toga tu se cesto nadje i nekoliko otvorenih konzoli s otvorenim man stranicama (ako ih je vise, onda ih stavim na poseban desktop u tile modeu))
3. desktop: maksimizirani firefox s otvorenih xy tabova u kojima se nalaze google rezultati na razne upite o errorima na koje nailazim prilikom programiranja, kao i otvoreni diskusijski forumi gdje se raspravlja o tome kako neke stvari najbolje implementirati).
Ako se pak radi o izradi neke kompleksnije aplikacije (npr. koja ukljucuje i mreznu komunikaciju, poput npr. projekta na faksu), onda u posebnom desktopu jos imam i otvorenu konzolu sa serverskom aplikacijom na koju se aplikacija s 1. desktopa spaja. A ako se jos trazi i da aplikacija ima windows support, onda je u dodatnom desktopu maksimiziran prozor virutalboxa s podignutim windowsima 7 u kojima je otvoren Visual Studio koji sluzi za kompajliranje koda i generiranje windows exe-ova koji onda preko virtualne mreze moraju komunicirati s aplikacijom s 4. desktopa.
Da sve ne bi bilo premalo, ponekad pri razvoju nekog novog algoritma je potrebno prvo provjeriti ispravnost istog prije nego ga se implementira u nekom kompleksnom i efikasnom programskom jeziku tipa C ili C++, pa onda u jos jednom desktopu imam otvoren Matlab u kojem radim prototypeing (makar obicno dok radim prototypeing nemam otvoren virtualbox i eclipse, osim u slucaju kad je prototip gotov i slijedi implementacija u C++-u, pa je otvoren Matlab kod kao referencija - za to bi dostatan bio i obican text editor poput kwrite-a, no cesto volim prilikom implementacije izvrtiti i prototip u Matlabu da si ponovim kak stvar radi jer ne mogu sve drzati u glavi).
Pa onda nek netko kaze da mi ne treba 6 desktopa, 15 istovremeno otvorenih aplikacija i 8 GB RAM memorije... (u opisanoj situaciji potrosnja zna preci 6.5 GB, a ako imam memory leak u programu (sto nije rijetkost), zna se napuniti svih 8 GB i onda cijeli sustav stane (nemam swap zbog koristenja SSD diska)).
Eto, meni je jasno da prosjecnom korisniku je Unity i vise nego dovoljan, stovise cak i bolji od KDE-a jer mu onemogucuje da nesto pokvari sto kasnije nece znati popraviti sto ce ga obeshrabriti da dalje koristi Linux. Medjutim, naprednim korisnicima je Unity jako ogranicavajuce sucelje. Eto, meni je cak i GNOME ogranicavajuc - jedino me KDE zadovoljava (jos kad bi mu tiling bolje radio...
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr