[C++] Qt Creator
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
- drone
- Moderator
Re: [C++] Qt Creator
Nisam neki stručnjak, ali pitao bih zašto koristiš fprintf? Qt ima svoje klase za rad s datotekama (QFile), pa vjerujem da je jednostavnije to koristiti u kombinaciji s QString.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
-
maliodpalube
- Spol: M
E, pa to je ono što ne znam... pa mi treba tri dana da u fajl spremim tri slova. U prosjeku je to jedno slovo dnevno. Idem istraživati Q...nešto
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
- drone
- Moderator
Rekao si da nisi baš nešto s engleskim. Možda ovo pomogne: http://qteam.wikidot.com/pisanje-u-txt-file
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2010-... Arch
2010-... Arch
-
maliodpalube
Ma skužio sam još sinoć. Na ovome linku od stefana... hvala do sljedećeg zapinjanja...
Khm.. khkhkh..
Evo sljedećeg zapinjanja...
Traje još od lani. Želim da mi program ima dvije forme, da klikom na gumb prve forme druga postane vidljiva i obrnuto. Isto tako želim da mi se klikom na drugi gumb prve forme u neki njen lineEdit ispiše sadržaj neke lineEdit s druge forme i to bez obzira je li ta druga u tome času vidljiva ili ne...
Uf! Svašta ja želim, je li tako?
E, sad znam da ovo izgleda malo gotovanski i ispričavam se zbog toga... ali samo se ponašam "programerski", odnosno do rješenja problema dolazim najkraćim i najekonomičnijim putem. Moje istraživanje po netu trajat će sigurno dva ili tri dana. A ako netko zna, mali programčić može skucati za pet minuta ili mi pak dati link na kojem ima takav primjer.
Ili može reći da je sat instrukcija toliko i toliko...
Citat iz pravilnika foruma:
1) Ovaj podforum nije mjesto gdje biste došli nekoga tjerati da vam rješava zadaću ili što god da vas već muči. To ne znači da ne smijete pitati ako ste zapeli, no razlika između "zapeo sam, upomoć" i "ajd mi ti to napravi, mene to uopće ne zanima" je izraziva u $valuti po satu. Nadam se da je ovo dovoljno jasno.
Khm.. khkhkh..
Evo sljedećeg zapinjanja...
Traje još od lani. Želim da mi program ima dvije forme, da klikom na gumb prve forme druga postane vidljiva i obrnuto. Isto tako želim da mi se klikom na drugi gumb prve forme u neki njen lineEdit ispiše sadržaj neke lineEdit s druge forme i to bez obzira je li ta druga u tome času vidljiva ili ne...
Uf! Svašta ja želim, je li tako?
E, sad znam da ovo izgleda malo gotovanski i ispričavam se zbog toga... ali samo se ponašam "programerski", odnosno do rješenja problema dolazim najkraćim i najekonomičnijim putem. Moje istraživanje po netu trajat će sigurno dva ili tri dana. A ako netko zna, mali programčić može skucati za pet minuta ili mi pak dati link na kojem ima takav primjer.
Ili može reći da je sat instrukcija toliko i toliko...
1) Ovaj podforum nije mjesto gdje biste došli nekoga tjerati da vam rješava zadaću ili što god da vas već muči. To ne znači da ne smijete pitati ako ste zapeli, no razlika između "zapeo sam, upomoć" i "ajd mi ti to napravi, mene to uopće ne zanima" je izraziva u $valuti po satu. Nadam se da je ovo dovoljno jasno.
Pravilnik je tu zbog određene klase korisnika u koju ti ne spadaš, stoga se ne brini zbog toga. Naravno, ako si ti voljan platiti, a netko voljan napraviti, ne vidim problem.maliodpalube je napisao/la:
-
maliodpalube
Evo, ovo pokušavam postići u Qt-u:
http://www.kuhinje-saric.hr/temp/Dvije_forme.zip
U VB-u mi je za to trebala jedna minuta, a u Qt-u cijeli jučerašnji dan i još k tome nisam uspio!
Pomoć!!!!
http://www.kuhinje-saric.hr/temp/Dvije_forme.zip
U VB-u mi je za to trebala jedna minuta, a u Qt-u cijeli jučerašnji dan i još k tome nisam uspio!
Pomoć!!!!
-
maliodpalube
Ne ide... uf!
Ponukan ovim:
http://www.linuxquestions.org/questions ... on-144322/
Najsličnije željenom je ovo:
Stara se forma zatvori i nova otvori, ali samo na čas i program prekine s radom, bez ikakvih poruka o greškama ili upozorenjima.
ako umjesto
napišem
onda imam ovaj error:
base operand of'->'has non-pointer type 'nova_forma'
Ovdje još zanimljivo što mi editor ne prepravi sam točku u ->.
U ovoj pak kombinaciji:
nema greške, program se pokrene i kad kliknem gumb pokazi_novu_formu, stara se zatvori, a nove nema nigdje. Program se ne zaustavlja, već ga moram zaustaviti na crvenom gumbu u samom Qt-u.
Ponukan ovim:
http://www.linuxquestions.org/questions ... on-144322/
Najsličnije željenom je ovo:
Kod: Označi sve
#include "mainwindow.h"
#include "ui_mainwindow.h"
#include "nova_forma.h"
MainWindow::MainWindow(QWidget *parent) :
QMainWindow(parent),
ui(new Ui::MainWindow)
{
ui->setupUi(this);
}
MainWindow::~MainWindow()
{
delete ui;
}
void MainWindow::on_pokazi_novu_formu_clicked()
{
nova_forma nova;
this->hide();
nova.show();
}ako umjesto
nova.show();Kod: Označi sve
nova->show();base operand of'->'has non-pointer type 'nova_forma'
Ovdje još zanimljivo što mi editor ne prepravi sam točku u ->.
U ovoj pak kombinaciji:
void MainWindow::on_pokazi_novu_formu_clicked()
{
nova_forma *nova;
this->hide();
nova->show();
}Re: [C++] Qt Creator
probam ti to sutra rjesiti... sad mi je malo kasno 
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Možda bi mogao uploadati čitav Project (ako sam dobro shvatio, to je i dalje QtCreator), pa da to malo pogledamo.
mainwindow.cpp:
Iako, nisi zapravo rekao zašto trebaš dvije forme/prozora/MainWindowApplicationa/whatever, možda bi mogao naprosto upotrijebiti QDialog?
mainwindow.cpp:
#include "mainwindow.h"
#include "ui_mainwindow.h"
#include "mainwindow2.h"
MainWindow::MainWindow(QWidget *parent) :
QMainWindow(parent),
ui(new Ui::MainWindow)
{
ui->setupUi(this);
}
MainWindow::~MainWindow()
{
delete ui;
}
void MainWindow::on_pushButton_2_clicked()
{
static MainWindow2 *ww = new MainWindow2();
ww->setWindowTitle("ovo je drugi prozor lolo");
//this->hide(); // ako ne želiš istovremeno i prvi prozor
ww->show();
ww->activateWindow();
ww->raise();
}