Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Stefane, ti si car!
Zahvaljujem, skinuo sam i radi. Iako je malo zbunjujuće...donekle kužim.
Sljedeći korak je prijenos nekog texta iz lineEdit (ili bilo čega) s jedne forme u lineEdit (ili neku varijablu) na drugoj formi... Analogiju iz ovoga tvoga primjera s formama ne mogu dokučiti.
Zapravo, bio bih najsredniji kad bih te negdje mogao uhvatiti nekoliko sati. Lokacija Istra/Rijeka je tu, iza Jelenja. Skočim časkom...
ovako...
najbolji nacin za taj "prijenos" teskta su signali i slotovi.
signal deklariras (signals u .h) i emitiras sa funkcijom emit
slot je obicna funkcija koja se moze spojiti na neki signal ili vise njih (preko connect).
na neku akciju emitiras signal koji je spojen na slot u drugom prozoru. signal i slot moraju imati argument tipa QString.
probaj se igrati, sutra cu ti poslat kod.
sto se tice pomoci u zivo... dodji u rijeku pa cu odvojiti 2-3 sata. ali unaprijed pripremi pitanja
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
evo...
postoji i laksi nacin, medjutim dobro je sto vise koristiti signale i slotove u Qt-u. Omogucava ti vecu fleksibilnost i puno lakse kasnije izmjene funkcionalnosti.
copy to B koristi samo jedan signal kojim salje text (QString) iz prozora A u prozor B.
copy from B koristi dva signala. jedan koji iz prozora A zahtjeva slanje teksta od prozora B i drugi koji salje QString iz prozora B u prozor A.
Probaj shvatiti filozofiju iza ovog... nakon toga ce ti sve biti jednostavnije...
Evo, tek sam večeras uspio pogledati ovo!
Dojam je... uf! Dosta zbrčkano i... nepraktično. Barem je prvi dojam takav. Kad je riječ o ovim mojim potrebama (kuhinje i kuhinjski elementi), onda za svaki elemenat trebam (primjerice) dvjestotinjak kojekakvih podataka iz druge forme, da bih s njima operirao u prvoj formi... i poslao ih (recimo) na treću formu za crtanje ili pak na četvrtu za izračune materijala.. petu za printanje ugovra itd. Ono što je u C++ builderu samo puka staza do nekog podatka (moja_string_varijabla=forma_ova.text_box_onaj.text), ovdje je najprije gomila deklaracija, konektanja i malih rutinica...
Žena me tjera na spavanje, pa ću sutra probati još malo mućkati oko te konstrukcije.
Stefane, hvala u svakom slučaju!