Rasprava - Ubuntu 11.10, Unity i ostalo
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Stigla finalna verzija Ubuntua 11.10
hvala Suko! 
- DoDo
- Spol: M
Boli njih dzon kaj ti nemas Windowse i MS Office - isto tak ih boli i dzon za norme koje su sami prihvatili. Kad bi se u nasoj drzavi drzalo do zakona i normi koje je Sabor prihvatil i usvojil, danas vjerojatno ne bi bili u takvoj banani u kakvoj jesmo. Zar nije cudno da imamo do slova prepisane zakone iz njemackog zakonodavstva, a opet u Njemackoj ljudi zive puno bolje i zakoni se postuju, a kod nas nitko ni ne zna koji su zakoni na snazi (osim mozda sveucilisnih profesora na pravnom fakultetu).Grof je napisao/la:Ja ne želim kupovati M$ Office kada imam i više nego zadovoljavajuću alternativu. Ti koji forsaju MS poslovanje, neka mi kupe i WIndoze i MS OFffice ili neka se drže hrvatskih normi koje su i sami prihvatili.
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
točno to.
Ja bi reko da je ovaj novi unity skroz dobro prihvacen, vecina kritika dolazi sa strane onih koji su uvijek imali nesto protiv ubuntua i kada nije imao unity a vidim da ima dosta korisnika...
Meni cak i jedna stvar fali sa starog unityja, prije kada si u gornjem desnom kutu doso sa misem dock je odmah iskocio dok sada treba doci uz desni rub ekrana i malo pocekati... steta, bilo mi je prije skroz to zgodno
Meni cak i jedna stvar fali sa starog unityja, prije kada si u gornjem desnom kutu doso sa misem dock je odmah iskocio dok sada treba doci uz desni rub ekrana i malo pocekati... steta, bilo mi je prije skroz to zgodno
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
@zole052
Imaš opcije u CCSM koje podesiš da se Dash prikaže kada dođeš mišem u gornji lijevi kut.
Također možeš skratiti vrijeme koje je potrebno da se prikaže Launcher.
Imaš opcije u CCSM koje podesiš da se Dash prikaže kada dođeš mišem u gornji lijevi kut.
Dropbox, jednostavno možete otvoriti račun i besplatno dobijete 2 GB http://db.tt/OioEmCb Ukoliko prilikom registracije koristite navedeni link oboje dobijemo 500 MB gratis.
to za skratiti vrijeme znam da ima ali nije zgodno, trebalo bi ga jos i povecati zbog slucajnih dodira ruba ekrana ali da se prikaze kada dodjes u kut nisam znao... odlicno! mogo bi onda novi ubuntu ici na komp, isprobati cu sutra/vecerasiForce je napisao/la:@zole052
Jos bi mi bilo zakon da mozes ikone u docku preurediti da se produze, recimo stavi se mala visina docka pa onda da izgleda kao window list u gnome 2 panelu samo sa bocne strane da nemoras malo ciljati onak kvadrat... to bi bio killing feature
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
I ja nisam imao neko mišljenje o Unity-u na njegovom početku, ali sada mislim da zaista nije loš. Što god neki rekli, Ubuntu je sustav na kojemu većinu stvari dobiješ out of the box, a instalacija kodeka, drivera i svega ostalog je moguća odmah nakon instalacije bez dodavanja dodatnih repozitorija. Ono, dobiješ kompletni sustav na dlanu.zole052 je napisao/la:Ja bi reko da je ovaj novi unity skroz dobro prihvacen, vecina kritika dolazi sa strane onih koji su uvijek imali nesto protiv ubuntua i kada nije imao unity a vidim da ima dosta korisnika...
Ne kažem da neke druge distre to nemaju, ali Ubuntu ima ovaj eyecandy Market na kojemu možeš kupiti igre, integraciju email-a, chata, društvenih mreža.. U ovom search baru možeš tražiti aplikacije, instalirati nove aplikacije, pretraživati datoteke na disku, pretraživati kontakte, društvene mreže, objave na društvenim mrežama, oznake u pregledniku, nedavno pokrenutu glazbu i videozapise.. Predobro su ovo napravili.
Nemojte me anti-ubuntovci napasti odmah, ovo je objektivna činjenica koju će svaki korisnik shvatiti kad provede par dana za Ubuntu-om.
Koristim i dalje Debian i Fedoru, i oni imaju svojih draži koje Ubuntu nema, ali Ubuntu će definitivno bolje zadovoljiti prosječnog korisnika nego Debian ili Fedora (out of the box).
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
E sad ja dajem +1. 
Definitivno je dobro da postoji distribucija kao što je Ubuntu
samo, isto tako postoji i opasnost da među "ne-linuxašima" ili "potencijalnim linuxašima" Ubuntu postane sinonim za linux...
Istina. Ubuntu je već postao sinonim za Linux, i to sam doživio na nekim forumima i sl. Kad tip veli da želi instalirati Linux 10.10..Shicy je napisao/la:Definitivno je dobro da postoji distribucija kao što je Ubuntusamo, isto tako postoji i opasnost da među "ne-linuxašima" ili "potencijalnim linuxašima" Ubuntu postane sinonim za linux...
Mene također zna živcirati kada pročitam recenziju neke aplikacije na nekom portalu, i odem na njihovu stranicu da skinem taj program, kad tamo samo deb paket za Ubuntu, i ništa drugo. Ponekada bude i izvorni kod, ali i to često zna biti pain in the ass za instalirati..
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.