[Python] Swap cistac
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
Re: Swap cistac
Da li jos netko ima ovaj problem ili sam samo to ja?
Stavi swapiness na 10, ili 20 da ti ne troši toliko swap. A što se tiče svega toga, bolje bi bilo napraviti nekakvu skriptu koja se pokreće na startupu, a koja bi napravila swapoff -a i swapon -a samo kada swap dođe do određenog postotka.NELE86 je napisao/la:Da li jos netko ima ovaj problem ili sam samo to ja?
Jer dok pokreneš ovo tvoje treba vremena, a i brže bi bilo napraviti alias za sudo swapoff -a && swapon -a, i onda njega pokrenuti..
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
Instalirajte pySide (ako se dobro sjecam na Ubuntu 10.04 je naknadno potrebno instalirati pyside-uic).NELE86 je napisao/la:Cooleech je napisao/la:Ja bi to ovako rješio na Ubuntu-u:..dao skripti ime SwapClear.sh i problem riješen.Kod: Označi sve
#!/bin/bash gksu ${0##*/} sudo swapoff -a && sudo swapon -a exit 0
sad jos sklepaj gui i sve pet
swap.py sadrzi izvorni kod. U njemu prepravite naredbu za prva dva dugmeta jer kako sam vidio drugo dugme ne radi kako treba.
swap_gui.ui je Qt Designer fajl. Ako budete mjenjali velicinu dugmadi ili nesto slicno onda cete morati pokrenuti naredbu pyside-uic -o swap_gui.py swap_gui.ui
Download:
http://ubuntuone.com/3RMxxqENq9Lm1evSBXRRak
Zadnja izmjena: Nele, dana/u 21 lis 2011, 22:40, ukupno mijenjano 2 puta.
- drone
- Moderator
Koliko imaš RAM-a? Ako je 2 GB ili manje onda istovremeno vbox, ff s više tabova i sl. krenu i na swap. Ako imaš DDR3 ploču/memoriju, obavezno stavi bar 4 GB jer je sad jeftina.NELE86 je napisao/la:Da li jos netko ima ovaj problem ili sam samo to ja?
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Mislim da se nismo sporazumjeli - jednostavno napravi ili par aliasa ili uzmi ovu skripticu koju je cooleech napisao i to pokreći iz terminala namjesto pokretanja nekakvog GUI programa, obzirom da ionako ne možeš izbjeći pokretanje terminala.NELE86 je napisao/la: nisam nasao nacin u relbasicu kako da pokretanjem programa sam program trazi gksudo.
ako ga pokrenem kao korisnik program u biti ne radi nista
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Tako je jjj, a ako se koristi na *buntu-u, ni GUI ni terminal ti ne treba. Pokretanjem ((dvo)klikom) skripte pojavit će mu se prompt za lozinku te čim se upiše i potvrdi, skripta će u pozadini obavit svoje i sve 5.jjj je napisao/la:Mislim da se nismo sporazumjeli - jednostavno napravi ili par aliasa ili uzmi ovu skripticu koju je cooleech napisao i to pokreći iz terminala namjesto pokretanja nekakvog GUI programa, obzirom da ionako ne možeš izbjeći pokretanje terminala.NELE86 je napisao/la: nisam nasao nacin u relbasicu kako da pokretanjem programa sam program trazi gksudo.
ako ga pokrenem kao korisnik program u biti ne radi nista
Zadnja izmjena: Cooleech, dana/u 14 pro 2011, 19:39, ukupno mijenjano 1 put.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
1gb ddr2 imam al para nemam bas pa je ovo privremeno rjesenjedrone je napisao/la:Koliko imaš RAM-a? Ako je 2 GB ili manje onda istovremeno vbox, ff s više tabova i sl. krenu i na swap. Ako imaš DDR3 ploču/memoriju, obavezno stavi bar 4 GB jer je sad jeftina.NELE86 je napisao/la:Da li jos netko ima ovaj problem ili sam samo to ja?