openSUSE 12.1
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: openSUSE 12.1
openSUSE 12.1 RC 1 je izašao, sa malim kašnjenjem
http://software.opensuse.org/developer/en
RC2 i final će isto malo kasniti.. nekoliko dana
http://www.h-online.com/open/news/item/ ... 62984.html
Final izlazi 16. 11. 2011.
http://software.opensuse.org/developer/en
RC2 i final će isto malo kasniti.. nekoliko dana
http://www.h-online.com/open/news/item/ ... 62984.html
Final izlazi 16. 11. 2011.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
i?sumski je napisao/la:Javim kak ide dok ga još malo bolje isprobam, ne smijem ga sad previše hvalit da se naglo ne pokvari
Kakva je ta beta? mozda probam rc1....
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Do jučer ustvari imal factory koji je od danas odcijepljen od 12.1 i unutra počele pripreme za 12.2. Od jučer sam na 12.1 repoima.
Radi vrlo lijepo, sa systemd-om nikih problema
, boot je dostra brz.
Nema primjetnih bugova osim plasma-desktop crasheva (koji su povezani sa smooth-tasks).
Odziv aplikacija je fenomenalan ,osim -
prilikom pokretanja nekih KDE aplikacija dolazi do lag-a koji traje od 2 do 10 sekundi - prilično iritantno (za sada primjetil problem samo kod dolphina i gwenviewa, ostale aplikacije rade kak treba).
Flash , makar je dostupan u verziji 11 , je još uvijek po defaultu instaliran u i586 verziji. Pitanje - ima li zypper autoremove mogućnosti?
Yast mi je sve bolja i bolja stvar. Čak(!) za sad nisam uklanjal networkmanager-a kolko dobro radi!
Slobodno ga probaj, vjerujem da se nebudeš razočaral.
EDIT:
da elaboriram ovo u vezi lag-a:
ista stvar mi se događala i na Archu ali u puno manjoj mjeri, i samo sa dolphinom. To je vjerojatno nekaj do kdelibs-a, jer se ista stvar dešava i u icewm koji (zgodno) također dolazi predinstaliran.
Još je bitno napomenut - novi (akonadi) KDEPIM. U 4.7.2 je riješeno dosta bugova, i puno brže radi od <= 4.7.1 i >= 4.6.5. Gušterovci su se odlučili za sqlite backend kao defaultni, koji za zeru bolje funkcionira.
Ali ima 2 dosta živcirajuća bug-a:
jedan vezan uz sqlite backend - neki mailovi se nemru označit ko pročitani,
drugi - nakon vraćanja iz suspend-a , u 90% slučajeva imap ne radi (riješi se uz akonadictl restart).
Radi vrlo lijepo, sa systemd-om nikih problema
Nema primjetnih bugova osim plasma-desktop crasheva (koji su povezani sa smooth-tasks).
Odziv aplikacija je fenomenalan ,osim -
prilikom pokretanja nekih KDE aplikacija dolazi do lag-a koji traje od 2 do 10 sekundi - prilično iritantno (za sada primjetil problem samo kod dolphina i gwenviewa, ostale aplikacije rade kak treba).
Flash , makar je dostupan u verziji 11 , je još uvijek po defaultu instaliran u i586 verziji. Pitanje - ima li zypper autoremove mogućnosti?
Yast mi je sve bolja i bolja stvar. Čak(!) za sad nisam uklanjal networkmanager-a kolko dobro radi!
Slobodno ga probaj, vjerujem da se nebudeš razočaral.
EDIT:
da elaboriram ovo u vezi lag-a:
ista stvar mi se događala i na Archu ali u puno manjoj mjeri, i samo sa dolphinom. To je vjerojatno nekaj do kdelibs-a, jer se ista stvar dešava i u icewm koji (zgodno) također dolazi predinstaliran.
Još je bitno napomenut - novi (akonadi) KDEPIM. U 4.7.2 je riješeno dosta bugova, i puno brže radi od <= 4.7.1 i >= 4.6.5. Gušterovci su se odlučili za sqlite backend kao defaultni, koji za zeru bolje funkcionira.
Ali ima 2 dosta živcirajuća bug-a:
jedan vezan uz sqlite backend - neki mailovi se nemru označit ko pročitani,
drugi - nakon vraćanja iz suspend-a , u 90% slučajeva imap ne radi (riješi se uz akonadictl restart).
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
ja sam na 4.7.2 na openSUSEu 11.4 i nemam tih problema, tako da ocekujem da ce to rjesiti do final releasea. mozda su vec rjesili u rc1.
doduse imao sam vecih problema prilikom migracije kmaila na kmail2 (4.7.0) jer kmail potpuno prelazi na akonadi.
do releasea ce izaci i 4.7.3, pa ce vjerojatno kde ekipa ispolirati kmail.
doduse imao sam vecih problema prilikom migracije kmaila na kmail2 (4.7.0) jer kmail potpuno prelazi na akonadi.
do releasea ce izaci i 4.7.3, pa ce vjerojatno kde ekipa ispolirati kmail.
id da... zypper nema autoremove, ni yast.
mrak!
Ovo čudo , dok krene buildat, za par minuta napravi pakete! Očito su strojevi puno jači od launchpadovih
Ovo čudo , dok krene buildat, za par minuta napravi pakete! Očito su strojevi puno jači od launchpadovih
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
hmm, stvar riješilosumski je napisao/la: prilikom pokretanja nekih KDE aplikacija dolazi do lag-a koji traje od 2 do 10 sekundi - prilično iritantno (za sada primjetil problem samo kod dolphina i gwenviewa, ostale aplikacije rade kak treba).
zypper rm fglrx64_xpic_SUSE121
ne kužim baš zakaj bi se problem u fglrx-u manifestiral na ovaj način
A potpuno je riješio stvar downgrade xserver-a na verziju za SUSE 11.4 (xserver 1.9.3). Dakle, catalyst i xserver 1.10.4 nisu baš najbolji prijateljisumski je napisao/la:hmm, stvar riješilosumski je napisao/la: prilikom pokretanja nekih KDE aplikacija dolazi do lag-a koji traje od 2 do 10 sekundi - prilično iritantno (za sada primjetil problem samo kod dolphina i gwenviewa, ostale aplikacije rade kak treba).
zypper rm fglrx64_xpic_SUSE121
ne kužim baš zakaj bi se problem u fglrx-u manifestiral na ovaj način
he...stefan je napisao/la:i?sumski je napisao/la:Javim kak ide dok ga još malo bolje isprobam, ne smijem ga sad previše hvalit da se naglo ne pokvari
Kakva je ta beta? mozda probam rc1....
http://forums.opensuse.org/english/get- ... wreck.html