Mislim da to i dalje ovisi o kojoj zemlji unije se radi.pingu je napisao/la:...Također IT proizvodi namijenjeni za EU kvalitetom odudaraju od istih takvih proizvoda kod nas.
Dostupnost i kvaliteta hardvera
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Ubuntu miš
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
-
Lutherus
Definitivno. Al ne samo IT proizvodi već općenito stvari za EU su kvalitetnije nego iste za naše tržište.
Tako je. Samo sam ja dao odg. na IT jer o tome ovdje pricamo. Isto tako mislim da su neki proizvodjaci recimo Toshiba uveli jos vece razlike izmedju istocnog zapadnog trzista.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Vjerojatno, nije isto Njemačka ili Bugarska, bez obzira što je potonja postala članica EU prije 4 godine.max360se je napisao/la:Mislim da to i dalje ovisi o kojoj zemlji unije se radi.pingu je napisao/la:...Također IT proizvodi namijenjeni za EU kvalitetom odudaraju od istih takvih proizvoda kod nas.
Mislim da jedino imamo strože zakone kada je riječ o uvozu GMO hrane ali nisam siguran. Ionako sve to zavisi kako se neka zemlja odnosno država postavi i koliko vodi računa o kvaliteti uvezene robe to jest kako rade inspekcije za kontrolu kvalitete robe. Budući da je kod nas uvozni lobi jak (čitaj mito i korupcija), proizvodnja slaba, zaštita potrošaća na niskoj razini, naravno da će se dopustiti uvažanje smeća koje se može ili ne mora pokvariti. Srećom IT roba nije toliko kvarljiva osim ako se radi o uređajima sa pokretnim dijelovima (hard diskovi) gdje se može naletjeti na problematičnu seriju.odin je napisao/la:Definitivno. Al ne samo IT proizvodi već općenito stvari za EU su kvalitetnije nego iste za naše tržište.
Ili ti domaći muljatori prodaju refurbished robu bez tvojeg znanja...
Ali zato imaju "No Matter What Guarantee".max360se je napisao/la:Tako je. Samo sam ja dao odg. na IT jer o tome ovdje pricamo. Isto tako mislim da su neki proizvodjaci recimo Toshiba uveli jos vece razlike izmedju istocnog zapadnog trzista.
S obzirom na to kako su im ucvrsceni ekrani na laptopima nije ni cudo. Toshiba slovi kao najlomljiviji brand medju laptopima.pingu je napisao/la:... Srećom IT roba nije toliko kvarljiva osim ako se radi o uređajima sa pokretnim dijelovima (hard diskovi) gdje se može naletjeti na problematičnu seriju.
A one ploce sa SiS i VIA chipsetima - jedan dan radi, drugi ne...
... Ali zato imaju "No Matter What Guarantee".max360se je napisao/la:Tako je. Samo sam ja dao odg. na IT jer o tome ovdje pricamo. Isto tako mislim da su neki proizvodjaci recimo Toshiba uveli jos vece razlike izmedju istocnog zapadnog trzista.
Evo istraživanja o pouzdanosti laptopova gdje su Asus i Toshiba na prvim mjestima:max360se je napisao/la:S obzirom na to kako su im ucvrsceni ekrani na laptopima nije ni cudo. Toshiba slovi kao najlomljiviji brand medju laptopima.
http://gizmodo.com/5406415/laptop-relia ... out-on-top
Pokriva skoro sve, krađu, gubitak posla, barem prema onome što sam pročitao na reklami.odin je napisao/la:baš me zanima dal ta njihova garancija pokriva i pad sa 10 kata..
-
Lutherus
Pa ako se već zove No Matter What Guarantee
Dobre su toshibe, da mogu odma mjenjam svoj hp za jednu.
Dobre su toshibe, da mogu odma mjenjam svoj hp za jednu.
Jesi li ti ikada radio na ijednom Toshiba laptopu?