TOP TEMA: Debian fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
- glaskoncILLa
Re: Debian fan club
nadopuna, blago retardirano je blago receno.. 
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
hahahahah to je to 
forum korisnika je ugodno popunjen upitima tipa "koji je ovo kua", "šta je ovo, di je gnome 2" xD
forum korisnika je ugodno popunjen upitima tipa "koji je ovo kua", "šta je ovo, di je gnome 2" xD
- glaskoncILLa
ne razumijem kome i zasto mogu smetati maximize i unmaximize gumbi, sta, zauzimaju prostor ili sto..?
jedino gluplje od micanja istih na lijevu stranu je potpuno ih maknuti.
ne znam, mozda je problem u meni, ali uopce mi nije jasno sto zele postici.
ako zele idiot proof de onda su ipak trebali ostaviti vise mogucnosti za barem osnovnu administraciju sistema, jel, teme, backgroundi i bla.
a i da ne zele, tko zeli unositi one silne gconf komande da bi nesto napravio sa tim suceljem.
jedino gluplje od micanja istih na lijevu stranu je potpuno ih maknuti.
ako zele idiot proof de onda su ipak trebali ostaviti vise mogucnosti za barem osnovnu administraciju sistema, jel, teme, backgroundi i bla.
a i da ne zele, tko zeli unositi one silne gconf komande da bi nesto napravio sa tim suceljem.
Nisam pratio detalje šta se dešava sa tim modernim sučeljima tako da sam šokiran sa ovim šta si nabrojio.
Dobro ostat će uvijek gnome2 u repou pa se ne moramo bakčat sa trojkom. A kakav je sa resursima, brzina i to... ima šta pozitivno ? šta to koristi metacity ili compiz za bling ?
Dobro ostat će uvijek gnome2 u repou pa se ne moramo bakčat sa trojkom. A kakav je sa resursima, brzina i to... ima šta pozitivno ? šta to koristi metacity ili compiz za bling ?
mislim da nema gnome2 u repou...da je to "uznapredovalo" na trojku xD
- glaskoncILLa
resursi, ok, ne trosi previse.madone je napisao/la: A kakav je sa resursima, brzina i to... ima šta pozitivno ?
ideja nije losa da se nisu toliko makli od konfigurabilnosti. ovo je sucelje iskljucivo za pokretanje aplikacija, sto je po meni potpuno promaseno.
nesto zvano majka.šta to koristi metacity ili compiz za bling ?
- glaskoncILLa
a i cijeli touch&feel je onak, bugy, jel, kliknem ja desnim misem ne bi li maksimizirao prozor i sve se zamrzne na 10 sekundi i tak slicne sitne radosti.
Shicy je napisao/la:hahahahah to je to

Rekao sam to na drugom mjestu, ali ću i ovdje.glaskoncILLa je napisao/la:ne razumijem kome i zasto mogu smetati maximize i unmaximize gumbi, sta, zauzimaju prostor ili sto..?
jedino gluplje od micanja istih na lijevu stranu je potpuno ih maknuti.![]()
Maximize gumb nisam jako dugo koristio, već sam to radio sa dvostrukim klikom na titlebar ili u slučaju GPU pogonjenih sučelja, pomakom u gornji rub ekrana.
Minimize se radi sa srednjim klikom miša.
Unmaximize radiš sa odvlačenjem maksimiziranog prozora.
Tako da me te radnje ne sputavaju.
Ono što me smeta je expose animacija koja se radi svaki put kada želim pokrenuti neki program. To rješavam instalacijom gnome-do ili synapse launchera.
Da, app based, ne task based.ideja nije losa da se nisu toliko makli od konfigurabilnosti. ovo je sucelje iskljucivo za pokretanje aplikacija, sto je po meni potpuno promaseno.
Ctrl+lijevi klikLinus je napisao/la:An example? He's got one. And it's not just crazy. It's insane. "You want a new terminal window. So you go to 'activities' and press the 'terminal' thing that you've made part of your normal desktop thing (but why can't I just have it on the desktop, instead of in that insane 'activities' mode?). What happens? Nothing. It brings your existing terminal to the forefront," he wrote. "That's just crazy crap. Now I need to use Shift-Control-N in an old terminal to bring up a new one. Yeah, that's a real user experience improvement. Sure.
RTFM:
http://live.gnome.org/GnomeShell/CheatSheet
- glaskoncILLa
u svakom slucaju se slazem sa njim, zamisljeno je kao jednostavnije, na kraju je ispalo kompliciranije.
ljudi jednostavno ne vole pamtiti milione kratica ili instalirati hrpu pluginova da bi to bilo upotrebljivo.
hopefully ce to uvidjeti.
ljudi jednostavno ne vole pamtiti milione kratica ili instalirati hrpu pluginova da bi to bilo upotrebljivo.
Kao backup ti je uvijek na raspolaganju XFCE 4.glaskoncILLa je napisao/la:u svakom slucaju se slazem sa njim, zamisljeno je kao jednostavnije, na kraju je ispalo kompliciranije.