Jako dobar clanak, potkrepljen brojkama...
KDE nije "najtezi" DE?
Pokusajmo ovaj put izbjeci flame..
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Nisam siguran da ovaj članak zaslužuje pažnju - moj Openbox trenutno troši 6.3 MB RAM-a. Nije greška. 6. A trenutno se brine o četiri prozora (ako sam dobro razumio, tamo je bilo nula prozora).
Gnome2 - meni najdraži DE, ali se ne mogu oteti dojmu da je omjer ljepote i performansi pomalo off (ružniji je nego je brz
XFCE - nisam ga nikada previše razlikovao od gnomea, po performansama i izgledu su tu negdje, najveća razlika je bila u file manageru, ali to je i tako izbor
KDE3.5 - nikada mi nije sjeo, random crashevi
KDE 4.0 - nije me razočarao jer je bio logični nastavak KDE3.5
KDE 4.X - jedno vrijeme me oduševljavao (neko od Kubuntu izdanja), ali se tada raspao i otad (a ni dotad) mi nije radio kako treba
LXDE - super, uz neke primjedbe (random glitchevi na LXpanelu)
GNOME3 - nikako ga natjerati da radi s vlasničkim driverima, a bez njih su mi grafičke na oko 70C temperature, neisplativo. inače mi se kao koncept sviđa i prvom prilikom ću detaljnije skočiti na njega
Unity - u netbook remixu nije bio ništa posebno, a sada je ništa posebno. Nekoliko dobrih ideja, ali performativno loš, ne mogu vjerovati da ga quadcore, 4gb rama i solidna nvidia ne mogu tjerati kak spada
znam da je to djelomično i do drivera, ali Win7 sa svim efektima radi bolje nego bilo koji linux DE. Solo Window manageri su druga stvar, oni rade bolje ali im nedostaje ponešto funkcionalnosti.
slično kao s browserima, nisam ni s jednim savršeno zadovoljan, ali moraju poslužit ^^
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
KDE 4.X ne znaci puno...
Ne moze se ni usporediti KDE 4.6.5 sa npr. KDE 4.4.0
Cak ni sa KDE 4.7.0.
Na racunalu koje si spomenuo.. 4.6.5. bi morao raditi odlicno, bez raspadanja
Doduse to moze ovisiti od distribucije do distribucije.. i to podosta
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Osobno, to da je KDE teži od gnome ili xfce i upravo najgladniji za resursima je očito. xfce već dugo nije nimalo bolji (ili eventualno marginalno) od gnome-a. Trenutno sam na lxde i jako sam zadovoljan.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!