najlakša moguća instalacija raznih distri na usb

Razmjena savjeta i trikova o podešavanju sustava i programa.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
kaiwan
Spol: M

najlakša moguća instalacija raznih distri na usb

Post Postao/la kaiwan »

Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
Suko
Site Admin

Re: najlakša moguća instalacija raznih distri na usb

Post Postao/la Suko »

Hvala ti puno za ovaj link! :D
Ovo sam tražio dugo vremena!
Zgodno je imati Linux na sticku. :thumbs
Ako ništa drugo, CD ne mogu baš lako nositi sa sobom, a USB imam na privjesku za ključeve.
Pa kad nešto zapne na kompjuterima ( npr. kod mene na poslu...), ubaciš stick i riješiš problem.
A da ne kažem koliko je zgodno imati svoje fileove sa sobom i nastaviti tamo gdje si stao, al na kompjuteru koji ti je pri ruci.
Baš ću probati...
kaiwan

Post Postao/la kaiwan »

Suko je napisao/la:Hvala ti puno za ovaj link! :D
Ovo sam tražio dugo vremena!
Zgodno je imati Linux na sticku. :thumbs
Ako ništa drugo, CD ne mogu baš lako nositi sa sobom, a USB imam na privjesku za ključeve.
Pa kad nešto zapne na kompjuterima ( npr. kod mene na poslu...), ubaciš stick i riješiš problem.
A da ne kažem koliko je zgodno imati svoje fileove sa sobom i nastaviti tamo gdje si stao, al na kompjuteru koji ti je pri ruci.
Baš ću probati...
Ajd pa javi kako radi, i mene zanima. Daj reci ... sta tocno se mora staviti u biosu za bootanje usba ?
Ja imam maticnu Abit IP35, ia tamo imam nesto tipa usb zip, usb fdd i jos jedan, ali nigdje nema usb flash drive...tako da nisam uspio bootati sa usba još....
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

kaiwan je napisao/la: Daj reci ... sta tocno se mora staviti u biosu za bootanje usba ?
Ja imam maticnu Abit IP35, ia tamo imam nesto tipa usb zip, usb ovo ono, ali nigdje nema usb flash drive...tako da nisam uspio bootati sa usba još....
Koliko sam shvatio to mora podržavati BIOS.
Ako nemaš baš opciju USB flash drive, kažu da se može probati sa USB floppy, ili USB zip.
Ako to ne radi, probaj update BIOS-a. Možda dobiješ koju opciju više.
Bootanje sa USB-a je nešto skroz novo i trebati će proći neko vrijeme da postane standard. Čak ako to i podržava tvoj BIOS, ne mora raditi sa svim USB stickovima. Neki stickovi rade, neki ne, tako da probaš malo mjenjati stickove da bi našao onaj koji radi. ( koliko sam shvatio većina ipak radi )
Evo, to je ono što ja znam.
Možda netko ima koju svježiju informaciju ?
kaiwan

Post Postao/la kaiwan »

Suko je napisao/la:
kaiwan je napisao/la: Daj reci ... sta tocno se mora staviti u biosu za bootanje usba ?
Ja imam maticnu Abit IP35, ia tamo imam nesto tipa usb zip, usb ovo ono, ali nigdje nema usb flash drive...tako da nisam uspio bootati sa usba još....
Koliko sam shvatio to mora podržavati BIOS.
Ako nemaš baš opciju USB flash drive, kažu da se može probati sa USB floppy, ili USB zip.
Ako to ne radi, probaj update BIOS-a. Možda dobiješ koju opciju više.
Bootanje sa USB-a je nešto skroz novo i trebati će proći neko vrijeme da postane standard. Čak ako to i podržava tvoj BIOS, ne mora raditi sa svim USB stickovima. Neki stickovi rade, neki ne, tako da probaš malo mjenjati stickove da bi našao onaj koji radi. ( koliko sam shvatio većina ipak radi )
Evo, to je ono što ja znam.
Možda netko ima koju svježiju informaciju ?
Stick koji imam ne bi smio biti problem, jer sam sa njegoa boota vec na drugom racunalu...budem vidio za updatanje biosa...dobio sam neki programcic od abita koji sam napravi update iz windowsa
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

kaiwan je napisao/la: Stick koji imam ne bi smio biti problem, jer sam sa njegoa boota vec na drugom racunalu...
Ne mora biti, jer neki stickovi rade na nekim kompovima, a neki ne. Ovisi i o kompu i sticku.
Iako, najčešće bi trebali raditi u bilo kojoj kombinaciji. Probaj neki drugi stick, ako imaš.
Snimi si na njega npr. Slax za USB, pa probaj jel boota.http://www.slax.org/
To ti je deset minuta posla.
Ali vjerojatnije je kod tebe problem što BIOS ne podržava.
kaiwan

Post Postao/la kaiwan »

Ovaj programčić baš i ne radi kako treba. Probao sam instalirati na USB SliTaz i DSL i uredno ih instalira, ne javi grešku. Boota se, pokaže onaj prvi ekran da biram što hoću bootat ali niti jedna opcija na prolazi. SliTaz se boota jaaaako sporo i ne dočekm uopće, a DSL ima problema s rezolucijom. Probao sam sve opcije na boot ekranu. Slax radi na tom sticku.
microbot
Kontakt:

Post Postao/la microbot »

lakše je sa unebootin-om
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

ovako, vec sam puno pisao o ovom programu.

kao prvo, ima ga su skoro svakom repou o same distre.

kao drugo, to nije instalacija na stik, nego on slizi za STAVLJANJE CD SLIKE NA STIK. znaci imitira live cd.

kao trece, popis distri nije tocan, debian se nikako nemoza instalirat sa stika je cekira cd, mendriv i suse nisam uspio butat na nijednoj masini na kojoj sam probao.

cetvrto, pa kao sto rekoh pisah ja o njemu vec, koristim ga vec po godina, ima i za win.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
Odgovori