dinosb je napisao/la:
Tako je meni jedan prijatelj iz osnovne, par godina stariji od mene, sada radi na pol. akademiji u Zg, doneo stick s tvrdnjom da mu ga 'kompijuter' ne očitava 'kad ga učteka'
Ubacio sam stick kod sebe na Ubuntu, skenirao ga i našao nekog 'brontoc žnj' crvića što je odgovoran za sakrivanje sticka na windozu. Kada sam ga izbrisao, htio sam formatirati, na što je on reagirao: 'ni slučajno, to mi je službeni stick'. Pitam ga jel ga koristi samo na poslu ili negdje drugdje, kaže on da ga koristi samo na poslu i da nije jedini kojemu se to dogodilo, da ima dosta kolega koji su 'izgubili podatke' itd, jer bi svaki puta bacali 'pokvarene usb-ove' i uzimali nove,

na što sam ga pitao 'tko dovraga vama održava računala'

dok je na sam spomen antivirusa izgledao prilično zbunjeno i rekao da imaju Panda 2004 ili '05 u uredima

i da ga ne koriste...
Policijska akademija nema veze s policijom i MUP-om,... odnosno to je školska ustanova u kojoj je dio predavača u sastavu MUP-a, dio ne,... na kraju, sva računala unutar MUP-a su spojena putem MUP-ove domene u internu mrežu i AV-i su postavljeni kako na serverima, mail serverima, tako i na svakom pojedinačnom PC-u tako da priče o nekakvom crvu koji je na MUP-ovom PC-u unutar sustava budalaština,... no kako rekoh na početku, pol. akademija je škola pa bi možda podsmjeh trebao ići u smjeru Ministarstva obrazovanja,...
dinosb je napisao/la:
Nevjerovatno

Čovjek bi očekivao da barem policija, uz vojsku itd budu neprobojni, a njih hebe crvić kojeg pronađe čak i avast

Očekivanja su ti opravdana,.... no informacije koje imaš su manjkave i netočne pa je krivi zaključak neminovan,...
PS: Nećkao sam se da li odgovoriti na ovo staro godinu dana, pa onda odlučio da je bolje ipak to napisati jer zablude i netočne informacije vode k još većim zabludama i još gorim pogrešnim zaključcima,...