scheissman je napisao/la:i sad kad trebam pocet ucit programirat za koji dan , on meni napise da je imao prijasnje znanje, radi na c++ 8 god. i jos ga uci ???
sad si me ubio u pojam , mislim da je najbolje da installam win xp i visual basic
Nije stvar u tome,nego mislim da bi trebao znati da je bolje da znaš 1-2 jezika kompletno(tipa da ih učiš od a do ž) + još 2-3 jezika naučiš polovično nego da kao neki ljudi danas pokušavaju učit čim više programskih jezika u čim kračem roku tek toliko da se hvale da znaju sve te jezike a u biti nemaju ništa od toga,jer programer ionako većinu života provede u 1-2 jezika.
Ja npr. želim dobro naučit c i assembler,a onda krećem u stvaranje svog kernela,bit će to ništa posebno,samo hobi projekt,haha...
Vidi se da mi je Linus programerski uzor.
plavi zmaj7 je napisao/la:
Nije stvar u tome,nego mislim da bi trebao znati da je bolje da znaš 1-2 jezika kompletno(tipa da ih učiš od a do ž) + još 2-3 jezika naučiš polovično ...
Zapravo je najbitnije da naucis programirati u pseudokodu, tj. da znas rjesenje svog problema zapisati u obliku algoritma. Kad jednom imas to, lako isprogramiras taj algoritam u bilo kojem jeziku - samo ti treba otvoreni browser sa podsjetnikom na sintaksu odredjenog jezika (manuala) i kodiras. Naravno, kao sto plavi zmaj kaze, dobro je znati par jezika kompletno (ili barem dovoljno dobro da mozes svoj pseudokod u njima iskodirati bez precestog gledanja manuala), no do tog ces znanja doci samo ako se forsiras programirati u tim jezicima cak i onda kad mislis da ih zapravo ne poznajes (uz pomoc manuala).
plavi zmaj7 je napisao/la:
Ja npr. želim dobro naučit c i assembler,a onda krećem u stvaranje svog kernela,bit će to ništa posebno,samo hobi projekt,haha...
Ako ces pisati svoj kernel, ne moras ga nuzno pisati u c-u i assembleru. Dovoljno je da razmislis o algoritmima koje ces koristiti i da napises njihov pseudokod, a onda ga mozes napisati u cemu god hoces. Evo jednog primjera: operacijski sustav ciji je kernel napisan u javi (!): http://sourceforge.net/projects/jos/
Smile! It makes people wonder what you're thinking about...
I am NaN, I am a free man! Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
evo da ne budem samo na praznim rjecima.
skinio sam sve full circle magazine otkad je poceo python programiranje i skinio onaj pdf kao special edition. eh sad kolko je to pametno?
i drugo u cemu bi iblo pametno pisat python znam da neki editori prave razlike u bojama itd itd.
nepismena seljačina
nema razlike u slovima , je ije, cesto ekavica i ostali shitovi
kvocijent inteligencije je obrnuto proporcionalan sreci (thank you god iq 78 )
+1 za geany, jednostavan i odličan tekst editor, a za vježbanje imaš i dovoljno IDE mogućnosti. Python je dobar izbor, ali probaj si skinuti neku knjigu kao Think Python: How to Think Like a Computer Scientist ili dive into python.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
plavi zmaj7 je napisao/la:Dodo,stvar je u tome da sam od iskusnijih programera saznao da čim je više low level da će se bolje i brže izvršavati.
Da, ali je i teže programirati. Ekstremno teško u slučaju assemblera.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
DoDo je napisao/la:
Zapravo je najbitnije da naucis programirati u pseudokodu, tj. da znas rjesenje svog problema zapisati u obliku algoritma. Kad jednom imas to, lako isprogramiras taj algoritam u bilo kojem jeziku - samo ti treba otvoreni browser sa podsjetnikom na sintaksu odredjenog jezika (manuala) i kodiras. Naravno, kao sto plavi zmaj kaze, dobro je znati par jezika kompletno (ili barem dovoljno dobro da mozes svoj pseudokod u njima iskodirati bez precestog gledanja manuala), no do tog ces znanja doci samo ako se forsiras programirati u tim jezicima cak i onda kad mislis da ih zapravo ne poznajes (uz pomoc manuala).
Aposlutno. Osobno, bez obzira koliko se uvrijedili neki, programiranje je kada znaš stvoriti i implementirati algoritam. Ne pisanje koda po uputstvima. To je posao nižeg tehničara za koji ti ne treba niti srednja.
I slažem se da je idiotski to što gro ekipe "zna" 10-15 jezika jednako loše, umjesto 2 ali kvalitetno.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!