Mora li svaki put GRUB rescue??
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Mora li svaki put GRUB rescue??
Pozdrav, jedno početničko pitanje...
Kako ne mijenjam distre prečesto, zna mi se desiti da kada ih promijenim, sve ode kvragu.
Neki dan, imam instaliran win7, mint 12 i idem instalirati Oracle linux, čisto da se malo igram. Instaliram, restart, i eto ti ga grub rescue. Znam da nešto radim krivo, ali nikako da skontam što. Poremeti mi se nešto u menu.lst ili??
Nije neki problem, ispravim sa nekakvim rescue stickom, ali bi htio znati kako da mi se ne ponavlja to kod sljedeće instalacije.
Thx svima!!
Kako ne mijenjam distre prečesto, zna mi se desiti da kada ih promijenim, sve ode kvragu.
Neki dan, imam instaliran win7, mint 12 i idem instalirati Oracle linux, čisto da se malo igram. Instaliram, restart, i eto ti ga grub rescue. Znam da nešto radim krivo, ali nikako da skontam što. Poremeti mi se nešto u menu.lst ili??
Nije neki problem, ispravim sa nekakvim rescue stickom, ali bi htio znati kako da mi se ne ponavlja to kod sljedeće instalacije.
Thx svima!!
"It ain't about how hard you can hit,it's about how hard you can get hit and keep moving forward..."
Give back to the community....translate!:)
"If you live properly,the dreams will come to you." Randy Pausch,R.I.P.
Re: Mora li svaki put GRUB rescue??
instaliraš li, prilikom instalacije, grub od nove distribucije na MBR? ako nisit, to bi trebalo riješit problem. u slučaju da ni nakon tog koraka ne možeš pristupit drugim distrama, odeš u terminal i lipo upišeš (kao root) i to je to 
Kod: Označi sve
update-grub- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
...osim ako instaliraš Fedoru. Tada ti toplo preporučujem - pusti je da ona stavi svoj grub. Tvrdoglavije distre još nisam upozna! Čak ni update-grub kod nje ne radi kako radi na, recimo ubuntuu. Nepotrebno zakompliciran grub kao i sam sustav.Shicy je napisao/la:instaliraš li, prilikom instalacije, grub od nove distribucije na MBR? ako nisit, to bi trebalo riješit problem. u slučaju da ni nakon tog koraka ne možeš pristupit drugim distrama, odeš u terminal i lipo upišeš (kao root)i to je toKod: Označi sve
update-grub
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
nespretno sam se malo izrazio. uglavnom, kad instaliraš novu distribuciju, instaliraj i njen grub na MBR 
Da priznam 4x sam fedoru instalirao nikad mi nije install.grub nikad a 1x mi je ma ništa ja sam o Fedori rekao svoje još prije 
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
dobro vino, a?domi je napisao/la:Da priznam 4x sam fedoru instalirao nikad mi nije install.grub nikad a 1x mi je ma ništa ja sam o Fedori rekao svoje još prije
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
pa 17 je pust je počeo evo upravo se spremamzole052 je napisao/la:dobro vino, a?domi je napisao/la:Da priznam 4x sam fedoru instalirao nikad mi nije install.grub nikad a 1x mi je ma ništa ja sam o Fedori rekao svoje još prije![]()
zole052 je napisao/la
@domi
@coolech,@shicy
Ma da tu sam se i zeznuo sad kad razmišljam unazad, jer nisam išao instalirati GRUB.... A išao sam logikom da je tu i da će se sam riješiti...
Thanks svejedno!
@coolech,@shicy
Ma da tu sam se i zeznuo sad kad razmišljam unazad, jer nisam išao instalirati GRUB.... A išao sam logikom da je tu i da će se sam riješiti...
"It ain't about how hard you can hit,it's about how hard you can get hit and keep moving forward..."
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
x_sport je napisao/la:...@coolech...
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Kuleću, smiri se