Jabučarenje
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Mr. Daisy and the Apple factory
Zapravo, mislim da nije to to. Mislim da se ne zabranjuje jer nikoga zapravo nije briga. Baš kao što i transkript kaže: to je tamo neka kina, svi si zamišljaju tvornice japanskih automobila gdje to rade strojevi - a ne ljudi!
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Curica od trinaest godina. Pa onaj dio gdje su se ljudima raspali zglobovi. Pa onaj opis spavaonica.
Pa koristenje neurotoksina umjesto alkohola jer se ovaj brze isparava. I onaj dio kad prica o ljudima koji slazu dijelove tanje od ljudske vlasi jer je to jeftinije nego da ih slaze stroj.
Stravicno je sto se tamo dogadja!
Pa koristenje neurotoksina umjesto alkohola jer se ovaj brze isparava. I onaj dio kad prica o ljudima koji slazu dijelove tanje od ljudske vlasi jer je to jeftinije nego da ih slaze stroj.
Stravicno je sto se tamo dogadja!
-
Lutherus
Jedna od stvari kojima je Jobs zadužio čovječanstvo.
i onda ih neki ljudi i dalje smatraju bogovima...
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Gledao sam i čitao dosta na temu, zaista žalosno. Nikad neću zaboraviti djevojku koja loše priča, jednostavno joj je razgovor "zakržljao", zahvaljujući odluci tvrtke da čitavno radno vrijeme moraju šutjeti, naravno, radi povećane produktivnosti. Nakon 12 sati šutnje, svaki dan, nisi baš pričljiva osoba. U pauzi spavaju na radnom stolu, svako malo netko padne u nesvjest od umora.
Sve uboga sirotinja iz provincije, koja radi čitav dan, spava u malim sobama, doslovno ne izlaze iz kompleksa tvornice, a to malo što zarade, šalju svojima na selo.
Korporaciju nije briga za čovjeka, samo produktivnost. Kapitalizam na zapadu koče regulative države koje koliko-toliko brinu o radniku, pa je Kina sa svojim ustrojstvom idealna za proizvodne kapacitete i masovnu proizvodju, moderno roblje.
Kinezi puno rade i imaju velik gospodarski rast, europa je puna "ljenčina" koje su navikli na velika socijalna prava, plaće i druge pogodnosti, u SAD-u ne cvjetaju ruže. Dogodit će se neizbježno, kinezi će zavladat svijetom, ne obilku kina-storea na svakom koraku, već će graditi nekretnine, autoputeve, radit će sve zamislivo i nezamislivo, radit će puno i za manje novaca. Uskoro će shvatiti i pojam kvalitete. Jednostavno nemamo šanse. Pitanje je vremena kad ćemo i mi postati moderno roblje, samo da bi mogli pratiti korak.
Sve uboga sirotinja iz provincije, koja radi čitav dan, spava u malim sobama, doslovno ne izlaze iz kompleksa tvornice, a to malo što zarade, šalju svojima na selo.
Korporaciju nije briga za čovjeka, samo produktivnost. Kapitalizam na zapadu koče regulative države koje koliko-toliko brinu o radniku, pa je Kina sa svojim ustrojstvom idealna za proizvodne kapacitete i masovnu proizvodju, moderno roblje.
Kinezi puno rade i imaju velik gospodarski rast, europa je puna "ljenčina" koje su navikli na velika socijalna prava, plaće i druge pogodnosti, u SAD-u ne cvjetaju ruže. Dogodit će se neizbježno, kinezi će zavladat svijetom, ne obilku kina-storea na svakom koraku, već će graditi nekretnine, autoputeve, radit će sve zamislivo i nezamislivo, radit će puno i za manje novaca. Uskoro će shvatiti i pojam kvalitete. Jednostavno nemamo šanse. Pitanje je vremena kad ćemo i mi postati moderno roblje, samo da bi mogli pratiti korak.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Ja sam oduvijek tvrdio, i to i dalje činim, da nama nije pametna ideja da idemo za time da budemo radnici već da budemo intelektualna elita. Mi trebamo biti ljudi koji osmišljavaju i dizajniraju nove tehnologije! Na žalost, to se neće dogoditi dok sveučilišni profesori i građani smatraju da svrha fakulteta nije da te nauči tvojoj struci već da te nauči "misliti".
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
-
The Acacia Strain
Re: Jabučarenje
nadam se da nece tako i s Viberom bit 
Re: Jabučarenje
Dropbox, jednostavno možete otvoriti račun i besplatno dobijete 2 GB http://db.tt/OioEmCb Ukoliko prilikom registracije koristite navedeni link oboje dobijemo 500 MB gratis.