Nesto me zanima i nije mi jasno pa zelim da mi objasnite ako znate da rijesim dilemu...
Citao sam da virusi nemogu linuxu nista jer nisu za njega nego za windows lijepo...
Siigurnost npr.Ubuntu veca je nego kod mac os i viste...
Eh sad posto hackeri rade na linuxu uglavnom i prave kodove nema sta nema jednostavno znaju linux u dusu kako to da nemogu uci meni u moj pc kad nemam nikakve zastite niti zapravo zna mda postoji kad je linux za mene supalj ko niko jendostavno smatram da uz malo truda povezu se kad im srce zazeli..Neznam moje misljenje je tako i volio bi da mi objasni ako neko zna koliko je onda siguran linux?
Sigurnost Linuxa
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Sigurnost Linuxa
Ukratko.
Preporuka je za bilo kojo OS da koristiš firewall koji zatvara portove prema van...
S druge strane, da bi netko čitao nešto sa tvog računala treba prvo na njega ubaciti nekakav štetni code, spyware, trojanac ili nešto treće. Takav kod se ubacuje na mašinu putem normalnog softwarea kojeg instaliraš. Sa Linuxom je to vrlo problematično učiniti jer je sav kod otvoren i vrlo lako i brzo se pronađe takav spyware koji bi isto tako trebao biti otvoren....
I sam Kernel je otvoren i zajednica vrlo brzo može reagirati u slučaju kojekakvih sigurnosnih propusta.
Baš zato jer Linux i aplikacije u GNU svijetu razvija cijeli svijet (a ne jedna softwerska kuća) takve stvari bi se vrlo brzo detektirale i ispravile...
Eto, to je jedna stvar zašto je Linux sigurniji od drugih....
Preporuka je za bilo kojo OS da koristiš firewall koji zatvara portove prema van...
S druge strane, da bi netko čitao nešto sa tvog računala treba prvo na njega ubaciti nekakav štetni code, spyware, trojanac ili nešto treće. Takav kod se ubacuje na mašinu putem normalnog softwarea kojeg instaliraš. Sa Linuxom je to vrlo problematično učiniti jer je sav kod otvoren i vrlo lako i brzo se pronađe takav spyware koji bi isto tako trebao biti otvoren....
I sam Kernel je otvoren i zajednica vrlo brzo može reagirati u slučaju kojekakvih sigurnosnih propusta.
Baš zato jer Linux i aplikacije u GNU svijetu razvija cijeli svijet (a ne jedna softwerska kuća) takve stvari bi se vrlo brzo detektirale i ispravile...
Eto, to je jedna stvar zašto je Linux sigurniji od drugih....
Re: Sigurnost Linuxa
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!