Fedora 16

Diskusije usko vezane uz Fedora i srodne distribucije (RHEL, CentOS...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

scheissman
Spol: M

Re: Fedora 16

Post Postao/la scheissman »

a jel vidis kad otvoris nautilus , gore bookmarks
samo tamo add bookmarks i morao bi imat to sto ti fali

ps. neznam tocno sto ti fali , ak ti to ne pomaze ajd sam reci sto fali
nepismena seljačina
nema razlike u slovima , je ije, cesto ekavica i ostali shitovi
kvocijent inteligencije je obrnuto proporcionalan sreci (thank you god iq 78 )
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

scheissman je napisao/la:a jel vidis kad otvoris nautilus , gore bookmarks
samo tamo add bookmarks i morao bi imat to sto ti fali

ps. neznam tocno sto ti fali , ak ti to ne pomaze ajd sam reci sto fali
Ma na NTFS particiji od sto i nešto gigabajta se ne vide mape s fotografijama, videozapisima, glazbom i sl. Tu ima jako puno podataka koji su mi jako važni. Nautilus ih ne vidi, ali ukoliko upišem u putanju u Nautilusu on otvori te mape, ali ih kasnije svejedno ne vidi.

Pcman File Manager vidi sve to, ali u njemu dobijam grešku "Input/Output error" kod otvaranja particije na kojoj se nalaze te mape, tak da se plašim da nije problem u disku.. Moram brzo spasiti što se može spasiti, i napraviti backup svega.. :)
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
scheissman

meni je vikala tj vikao fusion kad sam imao los disk prikljucen, isto je bio u ntfs-u a sustav je cjelo vrijeme javljao da ima bad sectora,
malo guglam pa vidim da ima puno takvih problema. taman da nesto naucimo zajedno :) jesi imao kakav update nautilusa ili neceg slicnog?
nepismena seljačina
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

scheissman je napisao/la:meni je vikala tj vikao fusion kad sam imao los disk prikljucen, isto je bio u ntfs-u a sustav je cjelo vrijeme javljao da ima bad sectora,
malo guglam pa vidim da ima puno takvih problema. taman da nesto naucimo zajedno :) jesi imao kakav update nautilusa ili neceg slicnog?
Nisam u posljednje vrijeme.. Ubuntu na istom računalu vidi sve kako treba, tak da sam zbunjen.. :)
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

I ja ponekad imam probleme s NTFS particijama pod Linuxom. Baš si pravim mjesta po diskovima kako bih napravio backup i sve preostale NTFS particije iz prošlih vremena preformatirao u ext.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
scheissman

a sad najgluplje pitanje i moguce rjesenje

jesi probao "purge" sustav od nautilusa i ponovno install

ps. jesi probao uci u recovery kod boota ?
nepismena seljačina
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

scheissman je napisao/la:a sad najgluplje pitanje i moguce rjesenje

jesi probao "purge" sustav od nautilusa i ponovno install

ps. jesi probao uci u recovery kod boota ?
Jesam, probao sam izbrisati nautilus pa ponovno instalirati ali ništa. Čak se u međuvremenu, zbog nepostojanja nautilusa, nisam mogao logirati u sustav.. :D

A kako bi mi pomogao ulazak u recovery? :)
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Disk Utility na Fedori nije pronašao nikakvih problema na particiji. Pa sam rebootao u Windows i ondje provjerio particiju, gdje mi je izbacio brdo pogrešaka na particiji, koje sam riješio Windows alatima. Također sam defragmentirao particiju, i kada sam rebootao u Fedoru - problem je rješen.

Izgleda da ću morati prebaciti cijeli disk u ext4. Kad sam već kod toga, ext2fsd za Windows od sada čita i ext4 particije:

http://www.ext2fsd.com/

ako niste znali. :)
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

I moje iskustvo je takvo. NTFS se s Linuxom dugoročno ne slaže. Ponekad je nužno zlo, ali treba ga izbjegavati koliko je god moguće.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
dadob

Post Postao/la dadob »

Molim vas za pomoc!
Instalirao sam Fedoru 16 KDE, medjutim, wireless mi je nedostupan..cak mi nije ni medju opcijama na panelu gdje pise Enable Networking-ako znate na sta mislim..jednostavno kao da ne postoji wireless adapter na mom laptopu! Zna li neko sta je u pitanju?

Hvala unaprijed..
Odgovori