TOP TEMA: CrunchBang fan club!

Diskusije usko vezane uz Debian distribuciju.

Moderator/ica: Moderatori/ce

domi
Spol: M

Re: CrunchBang fan club!

Post Postao/la domi »

Lutherus je napisao/la:i ti ga nađe. gentoo bsd. dobro da nisi stavil gentoo sa hurd kernelom.
Dobro si rekao nemrem ga ni nać a kamoli instalirati :)
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
max360se

Post Postao/la max360se »

domi ako hoces radit sa takvim distrama onda moras znati da najlasku instalaciju ima Slackware, zatim Arch ima malo tezu i najtezu ima Gentoo. To je sto se tice pocetnika. S tim da ti preporucam da pocnes od Archa.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

sve je to objektivno. arch nema ništa posebno tešku i zahtjevnu instalaciju. to su mitovi odabereš instalacijski medij, podesiš sat, particioniraš disk, odabereš pakete, pričekaš da se instaliraju, odabereš mirrore, staviš root passwd, staviš grub, rebootaš, napraviš update i povučeš sve kaj ti treba.
max360se

Post Postao/la max360se »

Istina ali govorim domiju kao osobi koja vise je naucila klikati. Instalacija Archa po meni je za njega samo malo teza od Slackwarea.
Gentoo jos nisam probao.
Inace jucer sam na jedno racunalo stavljao Debian minimal install i to preko one CUI instalacije. Ma prema Archu :ljubav to je cista GUI instalacija. Arch da je toliko vise informacija za razliku od Debiana.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
domi

Post Postao/la domi »

max360se je napisao/la:Istina ali govorim domiju kao osobi koja vise je naucila klikati.
O čemu ti pričaš pa ja sam tri g.na Linuxu i nisam obični klikator kako si ti misliš sbatine
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
Lutherus

Domi je ekspert, bivši hc Debianovac, trenutno na odvikavanju od Debiana.
domi

Post Postao/la domi »

Lutherus je napisao/la:Domi je ekspert, bivši hc Debianovac, trenutno na odvikavanju od Debiana.
Još sam uvijek na Debianu i ne mislim ga se odreći ;)
zole052 je napisao/la
Lutherus

A čuj, uvjek sam doživljaval #! forum ako forum conky i debian fanatika.
domi

Post Postao/la domi »

Svoj sam prvi Debian install preko konzole tako da :mrgreen: ;)
zole052 je napisao/la
Lutherus

A, ncursec installer. Baš mi simpa taj. Kažu ljudi da ima i grafički ali nekak uvjek završim na ncurses instalaciji. Ima sive boxese na plavoj podlozi. Grafički je :mrgreen:
Odgovori