Radionica Linux-Osijek - nedjelja (2.11.2008.)

Novosti iz Linux svijeta. Komentiranje vijesti s portala.

Moderator/ica: Moderatori/ce

pootzko
Spol: M
Kontakt:

Radionica Linux-Osijek - nedjelja (2.11.2008.)

Post Postao/la pootzko »

Radionica o sigurnosti bežičnih mreža (WEP i WPA enkripcija)
Predavač: Boris Jukić
Vrijeme održavanja: 02.11.2008. u 16h (nedjelja)

Pozivamo sve zainteresirane na radionicu o sigurnosti bežičnih mreža koja će se održati u nedjelju u prostoru Udruge obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata – Osijek. Radionicu će održati članovi Hrvatske udruge Linux korisnika Osijek u suradnji s Klubom Info Junior.

Teme su sljedeće: Legalni aspekti napada na WEP i WPA enkriptirane bežične mreže, lažna sigurnost pri filtriranju MAC adrese (postavljanje lažne MAC adrese), praćenje i sniffing prometa, cracking WEP-om zaštićene pristupne točke sa i bez klijenta te WPA cracking.

Svrha radionice je edukacija kako bi se uvidjelo koliko je današnja tehnologija ranjiva te kako sami možete što bolje zaštititi svoje bežičnu mrežu i podatke. Želimo potaknuti sve da razmisle o nesavršenosti sustava koji se danas koriste te čiju "sigurnost" uzimaju zdravo za gotovo. Najlakši način obrane je poznavanje nedostataka i ranjivosti onoga što koristimo.

Molimo one koji posjeduju vlastita prijenosna računala da ih ponesu sa sobom na radionicu kako bi i pomoću njih, ukoliko podržavaju packet injection, mogli odraditi praktični dio radionice. Onima koji su zainteresirani za radionicu, ali nisu toliko upoznati s ovim područjem, a kako bi lakše pratili teorijski dio te lakše sudjelovali u praktičnom dijelu radionice, preporučamo da pročitaju ponešto o ovim temama na nekim od sljedećih linkova:

MAC adresa
WEP enkripcija
WPA enkripcija
Probijanje WEP zaštite
Cracking WEP i WPA bežične mreže

Sniffing prometa ili analiza paketa

Također, kako bismo se mogli prostorno organizirati, molimo sve zainteresirane da se prijave za radionicu slanjem e-maila pod naslovom "WEP/WPA cracking radionica" na adresu info@linux-osijek.org ili da se prijave na našem forumu. Ukoliko se pokaže veliki interes za ovu temu, radionica će se ponoviti kako bi ju svi zainteresirani mogli odslušati.
Zadnja izmjena: pootzko, dana/u 28 lis 2008, 20:43, ukupno mijenjano 4 puta.
...I put on my robe and a wizard hat...
Grof
Site Admin

Re: Radionica Linux-Osijek - nedjelja (1.11.2008.)

Post Postao/la Grof »

Sorry ak sam krivo shvatio....ali

Ne potiču li takve radionice ljude da upadaju u sustave drugim ljudima, da npr. kradu promet ili podatke i sveukupno da rade ne baš pozitivne i legalne stvari??

Od kuda uopće ideja za radionicu takvog sadržaja.

Zar trebamo stvarati društvo Crackera i ostalih destruktivnih hakera?

:shock:
devil

Post Postao/la devil »

potpisujem grofa. ovo je jako glupo. cemu radonica ucenja ilegalnih radnji. ja bi vam policiju poslal, ali stvarno.
nemojte ilegalom ljude na linux navlaciti. to je ko da ja napravim radionicu pljackanja, radneja dobrih maski od najlinki, kakao silovati uz namjanji napor(odlicno ime radionice) droge 101, trip kod kuce kakve divne ideje. ali ilegalne.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Zanimljivo je da je user pootzko administrator podružnice HULK-a Osijek, a da tamošnji user Boris namjerava držati radionicu.

Ne mogu vjerovati da administrator podružnice podržava takve ideje... :shock: :shock:

i, da, kako devil kaže.... ovo bi mogao biti posao za policiju...
centar137

Post Postao/la centar137 »

Oh, kao da nasa policija nema pametnijeg posla.
A i datum je odlican kava
Ovih dana ja sam bolestan od ljudi
Nemoj me dirat, sutra me probudi
Peticija za flash za FreeBSD
fukodlak

kajje ljudi, lakše malo.

Post Postao/la fukodlak »

prvo 1.11. je subota a ne nedjelja.

drugo, vidi licemjere skočilo na stražnje noge.

da mi je vidjet, ako ćemo se držat zakona, kolko vas doma ima ilegalnu mjuzu filmove, ili neku kopiju windowsa/programa za windowse??
koliko puta ste nekom instalirali te windowse, programe, kopirali mjuzu i slično???
ili se varam, pa ste svi sveci jedan do drugoga? :P

treće i najbitnije, nećeš nikad naučiti osigurati svoj sistem ako ne znaš kako upasti u njega :P
Tux Slave
Kontakt:

Re: kajje ljudi, lakše malo.

Post Postao/la Tux Slave »

fukodlak je napisao/la: treće i najbitnije, nećeš nikad naučiti osigurati svoj sistem ako ne znaš kako upasti u njega :P
Upravo sam ja htio to reci.

I ja znam neke od tih tehnika i dali ih koristim u ilegalne svrhe? Nemozes zbog necijeg nezdravog razuma nekome zabraniti ucenje sigurnosti na Linuxu. Isto tako nemozes okriviti osnivaca ovoga projekta da radi ilegalne stvari ucenjem sigurnosnih mana pojedine zastite. Nije on kriv ako dodje netko tko ima namjeru koristiti ovu tehniku za ilegalne stvari.
pootzko
Kontakt:

Post Postao/la pootzko »

Isprika na zbrci zbog nedorečenosti teksta koji je objavljen. Poziv na radionicu je napisan pomalo u žurbi, te su se neke stvari zbog nedostatka informacija mogle protumačiti na krivi način.

Svrha radionice je educirati ljude kako bi uvidjeli koliko je današnja tehnologija ranjiva, te da se i sami mogu što bolje zaštititi od ljudi koji svoje znanje koriste u ilegalne svrhe. Isto tako, nije nam namjera ljude poticati da čine ikakve ilegalne radnje. Naprotiv, želimo ih potaći da razmisle o nesavršenosti sigurnosnih sustava koji se danas koriste, te da razmisle kako bi se što bolje mogli zaštiti i drugima ukazati na te iste stvari. Na kraju, najlakši način obrane je poznavanje nedostataka i ranjivosti onoga što koristimo.

Hvala na razumjevanju.
...I put on my robe and a wizard hat...
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

pootzko je napisao/la:Isprika na zbrci zbog nedorečenosti teksta koji je objavljen. Poziv na radionicu je napisan pomalo u žurbi, te su se neke stvari zbog nedostatka informacija mogle protumačiti na krivi način.

Svrha radionice je educirati ljude kako bi uvidjeli koliko je današnja tehnologija ranjiva, te da se i sami mogu što bolje zaštititi od ljudi koji svoje znanje koriste u ilegalne svrhe. Isto tako, nije nam namjera ljude poticati da čine ikakve ilegalne radnje. Naprotiv, želimo ih potaći da razmisle o nesavršenosti sigurnosnih sustava koji se danas koriste, te da razmisle kako bi se što bolje mogli zaštiti i drugima ukazati na te iste stvari. Na kraju, najlakši način obrane je poznavanje nedostataka i ranjivosti onoga što koristimo.

Hvala na razumjevanju.
Prihvaćam ispriku. ;)
Grof
Site Admin

Re: kajje ljudi, lakše malo.

Post Postao/la Grof »

fukodlak je napisao/la:prvo 1.11. je subota a ne nedjelja.

drugo, vidi licemjere skočilo na stražnje noge.

da mi je vidjet, ako ćemo se držat zakona, kolko vas doma ima ilegalnu mjuzu filmove, ili neku kopiju windowsa/programa za windowse??
koliko puta ste nekom instalirali te windowse, programe, kopirali mjuzu i slično???
ili se varam, pa ste svi sveci jedan do drugoga? :P
Tebi i takvima samo jedna ilustracija.

Da slučajno pohvatam kako ti upasti u sutav i da ti napravim npr 2-3 tisuće kuna računa na internetu. Bio bih, pretopstavljam oduševljen.... ili možda griješim? :?

Zašto ljudi dragi ne pođete od sebe samih. Zašto raditi drugima nepravdu i štetu ako ne želite da se isto desi vama?? Kakvi smo to ljudi, tko smo mi onda? Nekakva gamad, što?

Strašno me pogađa ovakav primitivan način razmišljanja gdje samo gledamo kako iskoristiti i oštetiti nekog drugog. A onda kada jednog dana takvi računi dođu na naplatu, svi se čudimo ko tele šarenim vratima.

Zašto, umjesto što pitaš kada smo kopirali mjuzu ili programe ne pitaš nešto tipa, kada sam upao susjedu u vezu i napravio mu zavidan račun, ili čovjek je ostavio otključani auto, pa sam mu ja eto maznuo GPS uređaj i auto-radio iz auta. A što se čudite, što ga je ostavio otvorenog.... Mislim, kakav je to onda način....??
Odgovori